Bidrag....????

Alla dessa jävla bidrag hit och dit, ja jag vet, jag får barnbidrag....men vem har sagt att jag egentligen vill ha det?
Låt mig nu få förklara mina tankar, det är inte alls säker att det ligger någon som helst fakta bakom mina tankar och det jag skriver, det är heller inte säkert att jag är vid mina sinnens fulla bruk, men det får ni stå ut med.

Om alla gav fan i barnbidraget, skulle det då teoretiskt inte bli mer pengar kvar i stadskassan? Skulle det i sin tur inte innebära, rent teoretiskt vill säga, att vi fick en sänkt skatt, och skulle det i sin tur inte innebära att jag fick mer pengar på fickan? Vad ska jag då med barnbidraget...? Ja ja, jag vet det finns dom som är väldigt beroende av barnbidrag, men lek lite med tanken, rulla vidare i skallen med den så ska du se att det blir lite logik i det hela i alla fall.

Varför ska bönder få bidrag för mark i träda? Det vill säga mark dom inte brukar...??? DET fattar jag inte!!!
Om jag har en bilverkstad, kan jag då få bidrag för en lyft jag inte använder??????
Nu ligger det säkert mer bakom detta än vad min lilla hjärna kan förstå, men det är i alla fall så jag känner.
Sen undrar jag vad som har hänt för att det ska behövas bidrag till en egen företagare som ex. en bonde för att han ska kunna driva sitt företag?!? Förr i världen fanns det hur många små bondgårdar som helst, alla hade ett par tre kor, häst, gris, några höns, en hoper ungar, det fanns ett mejeri i närheten och dom hade dessutom råd att hålla sig med både dräng och piga...? Hur kommer det sig?

I dag finns det en bondgård per hur många mil som helst, 300 kor, kanske lite höns för husbehov, jävlar då ingen arbetshäst, nä en traktor i miljonklassen. Om bonden är gift så måste den människan oxå jobba för att det ska gå ihop, dessutom måste vi av skattemedel avlöna denne egne företagare med bidrag i alla former.....
Dräng, glöm det, då ska det betalas arbetsgivaravgifter och annat skit som gör att bonden jobbar själv.
Vilket i sin tur kommer att leda till förslitningsskador, sjukpension och mer bidrag.

Men utan bidrag av all dess slag så som barnbidrag, bostadsbidrag, pension, mm. mm. så skulle vi ju inte behöva betala in skatt heller, å då kan man ju i sin tur undra, vem skulle då ta hand om och betala för den utslitne bonden?

Ja inte vet då jag, det jag vet är att många förlitar sig alldeles för mycket på bidrag!

Bidrag är bra, om man ger det till rätt personer!

Ted!

Hm!

Ibland blir jag bara så full av förundran, om man köper ett hus eller en sommarstuga vid en av Sveriges största broar begriper man inte då att det åker bilar på den...?

Det är ett jäkla skriveri om detta förbannade bullerskydd vid Ölandsbron, jag kan tycka att i sak har dom ju rätt, vägverket och Mörbylånga kommun kanske kunde lägga ner lite mer energi i denna fråga, jag kan till och med tycka lite synd om stackarna som i sommarens mest ljuvliga dagar ska vara tvungna att sitta med hörselproppar och andnings skydd för att få lite sol på kroppen.

Men jag kan heller inte låta bli att stå som en fågelunge med munnen fullt öppen, så att insekter kan flyga in och ut som dom vill. Om man spekulerar i att köpa sig en fastighet på endera sidan om bron, måste man ju för i jösse namn ändå se eller höra att det är en hiskelig massa trafik i närheten, eller är man så förbannat blind att man bara ser det underbara läget nere vid sjön, så både öron och ögon blir förblindade och döva. Ja, då får man, i min mening, ta mig fan skylla sig själv......
Då kan man sitta där med sina jävla bullerproblem!

Är man född i gården eller att den införskaffades innan bron byggdes 1972, ja då sitter man ju i en sits som man inte kan hjälpa, dvs att man var där före bron, då kan man ju inte skylla på att man var både blind och döv vid köpetillfället.
Jag kan heller inte sätta mig in i deras situation vad det gäller känslomässig inblandning i denna affär som detta bullerskydd ändå utgör. Jag kan däremot ha en uppfattning som utomstående lyssnare och läsare.

Om jag nu vantrivs så in i helvete med detta buller från bron, varför säjler jag då inte kåkjävelen? Om jag stannar till utanför en av dessa kåkar och erbjuder mig att köpa den samma, tror ni jag får det då? Ja, det kanske jag får om priset är det rätta. Och då undrar jag, vad är då priset? Jag menar, om nu dom som skriker mest skulle sälja sina kåkar, hur mycket vill dom ha för kåken? Den kan ju inte vara värd så jävla mycket om det nu är sånt problem med buller.

Så, här och nu, ni får 300,000 kr. Om sjön ligger in på knuten kan ni få 500,000 kr. Det kan ju fan inte vara värt mera med tanke på allt buller ni måste stå ut med!

Ted!

Vill/Vill inte

Det är ett jävla härjande med vill och vill inte tycker jag, ungarna vill det ungarna vill INTE det. ibland blir man bara tokig.....
Jag vet inte vad det är för fel nu, men det är nog bara jag som är inne i någon sorts jävla fas kan jag tro...

Jag vill inte vara på sjön längre heller, samtidigt som jag inte vill något hellre, hm, det är mycket nu. Men dom säger ju det dom erfarna sjömännen, (det är ju inte jag efter snart 7 år till sjöss) när man är ute och seglar vill man bara hem, och när man är hemma så vill man bara ut. Det värsta är att det stämmer också, Aaaarrrrgggghhhhh, jag blir tokig!

Jag vill ut och skjuta mig en bock till också, men samtidigt vill jag vänta till oktober så jag kan jaga med hundarna, det är liksom lite roligare då. Men å andra sidan har vi ju ingen räv på ön (skabben har tagit allihop) så nog fan finns det rådjur så man skulle kunna skjuta en till allt, tror fan jag åker ut i kväll.......

Jag vill att Fibk´s herrar klarar av det nya seriesystemet med bravur, helst ska dom vinna hela skiten!
Jag vill INTE att Flyer`s ens är i närheten att klara av den bedriften.................bönder!
Jag vill att Fibk´s damer vinner 2:an och går tillbaks till den division dom hör hemma i.
Jag vill speciellt att det går bra för Frida i år!

Jag vill vinna ett par miljoner också, men för det måste man ju spela eller köpa lotter........

Nä, det flesta av dom stora JAG VILL INTE tror jag att jag lyckats lägga bakom mig, det finns inte så mycket mer att vara orolig eller nervös för tycker jag, det mesta löser sig över en pilsner eller två nu för tiden.
Man tar två andetag och sätter sig ned för att fundera, då är det snart löst. Det var annat förr när man löste problem med nävarna, Daaaah, det gick ju bra! Inte ekonomiskt i alla fall.

Jag vill däremot en jäkla massa saker fortfarande, he he, det kanske är bäst att det mesta av det stannar inne i min sjuka skalle....he he. Skämt och sido, vad man vill och ens innersta drömmar, ska man nog inte basunera ut alldeles för högt, men samtidigt får man heller inta vara rädd för att tala om vad man vill, inte hur man vill ha det heller för den delen.
Man ska å andra sidan heller inte hålla inne med en massa skit, det slutar bara med att det exploderar till slut, och det gagnar då ingen, det är då ett som är säkert.

Jag vill stoppa den som springer och skälla på honom, men samtidigt kan jag ju inte det, jag vet ju inte varför han har bråttom.

Ted!

Med den yngsta på jakt.

Jaha, det gick ju mycket bättre än väntat, inget blev dock skjutet, men jag vet inte om jag hade skjutit om det så hade kommit någon bock i skotthåll. Det måste ju få växa in det här med jakten, jag tror att man måste bygga upp en stämning och en spänning så att det till slut blir naturligt att skjuta ett djur. Men det är ju förstås bara vad jag tror.

Men vi fick i alla fall se ett 10-tal rådjur, dottern satt förhållandevis tyst och nästan stilla, ända tills dom ned ärvda myrorna i benen började göra sig påminda. Men det gör inte så mycket, då behövde ju pappa inte sitta stilla så länge heller...:)
Det gav ju utrymme att praktisera lite pyrsch. Det var ju lite värre då, det där med att gå lugnt och stilla funkar inte så bra när man mest vill hoppa fram när man går.

Jaha, som jag tidigare nämnt så har ju min dator rasat, nu börjar fruns oxå att krångla, så nu får vi väl se hur mycket bloggande det blir på ett tag. För det där med att låna äldsta dotterns dator kan nog bli lite besvärligare, det går nog, men inte utan knorr är jag rädd.

Ta hand om varandra och kom ihåg: Skäll inte på den som springer, för du vet ju inte varför han har bråttom!

Ted!


Mera jakt.........

Idag kom min yngsta dotter på 8 år och undrade om hon fick följa med ut och jaga....?!?
Vad kommer nu detta ifrån, ja inte vet då jag, men det är klart hon får det. Vi ska gå och sätta oss i ett torn någonstans på markerna, vilket beror lite på hur det blåser. Men det ska bli intressant att se reaktioner när vi ser rådjur, och framför allt om hon kan sitta tyst.                                                    

Men som sagt, hon är ju bara 8 år så vi får väl ta det för vad det är och blir, huvudsaken är ju att hon vill.
Återkommer med resultat senare i kväll.

Ted!

Ny blogg!

Nu har jag en blogg igen, det var ett tag sen men nu ska vi se om det inte ska gå att hålla denna igång.

Nu har bock jakten börjat och dagen till ära har jag skjutit en 4-taggare. Den lade sig ner ute på ett öppet område och jag stod 50 m ifrån den med en 30 cm hög stenmur som enda skydd. Kruxet var att ta sig fram till stenmuren då denna låg 30 m bort.

Men efter 40 min krypande och ålande var jag där, trodde aldrig att detta skulle gå, men när jag väl fått upp pipan i ett läge där det gick att skjuta var det över på några sekunder. Skottet tog strax under hakan och krossade halskotpelaren så döden var omedelbar..

Så nu ska den bara svalna och sen ska den in i kylrummet i några dagar.

får väl se om jag åker ut i kväll med, det lär nog inte bli mer skjuta av, frysen redan full, men det går ju att sitta och titta.
Det finns ju faktiskt rätt gott om älg att titta på med nu mera, så jag ska nog kunna fördriva tiden i alla fall :)

Ted!

RSS 2.0