En meter snö!

Ja, nu är det nog så att jag är lite ”skadad” sen barnsben vad det gäller det här med snö. Men snälla nån, om vi nu ska ha snö så kan vi väl få en meter då, som dessutom ligger kvar tills mars.

 

Ja, jag vet, ni sörlänningar har liksom inte fattat det där med snö, men betänk följande.

Det är ljust på kvällarna, du kan köra bil utan att det dyker upp en svartklädd gångtrafikant som man inte ser för att det är kolsvart efter vägarna. Det går inte åt 426 liter spolarvätska på en vinter, och man slipper tvätta bilen 2 ggr i veckan.

 

Sen har vi problemet med kläder, jaha, hur ska jag klä mig idag då? Är det kallt eller; ja det kan ju bli det, så jag tar långkalsonger. Ja tjena! Det blev 8 grader varmt och pungen fullkomligt flöt i fillingarna. Nästa gång hoppar du över långkalsongerna, jaha, då blir det så kallt att kulorna byter plats med halsmandlarna.

 

Nä, då måste det väl vara bättre att veta att idag har jag långkalsonger för det är en meter snö ute, sätter man inte på sig dom då får man fan skylla sig själv. Men då har vi ju det där fenomenet med skönhetsidealen, det är bättre att frysa ihjäl och vara ”snygg” än att klä på sig och kunna få barn när man blir äldre. Föresten, det är inte bara ungdomar som klär sig dåligt, det är en fröjd att stå i pulkabacken och lyssna på strumbyxeklädda mammor som tycker att det är dags att åka hem nu, för det börjar bli kallt för barnen. Ja hej du Holger, ungarna har ju kläder på sig så det räcker, det är mamman som fryser. Så då måste barnen åka hem!

 

Vägarna blir ljusare, strålkastare och vindrutor lika så, för så mörkt som det är nu vid 16 tiden skulle det aldrig bli med mycket snö, snön skulle isolera runt väggarna på våra hus, så villfarelsen om att det blir kallare i husen kan jag avfärda här och nu. Snö har en otrolig isolationsförmåga. Olja och el skulle sparas.

Sen får vi inte glömma att naturen behöver sitt vita täcke för att vila, det är jobbigt att växa året om. Naturen mår bra av snö!

 

Att det sen sitter totalt inkompetenta människor och styr över underhållet av våra vägar, det är en annan femma. Men att slänga ut 1000 tals ton med salt på vägarna är horribelt, jag är övertygad om att skiten som blir på rutor och strålkastare orsakar mer olyckor än osaltade vägar. Det handlar ju inte om hur mycket asfalt som finns på vägen, det handlar om attityden att köra bil efter väglag, och kom inte och säg att det saltas för utryckningsfordon, för ambulansen var en av dom första inom ”yrkesfolk” som sa nej till salt på väg.

 

Sen ska man köra bil med huvud och gaspedal, inte med arselet och bromsen!

 

Ted!


Kommentarer
Postat av: McGyver

kan bara hålla med... just nu är det -19 grader celsius utanför köksfönstret, månsken och snö... kan inte bli bättre!

2009-12-29 @ 20:14:45
URL: http://www.jogarsrud.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0