Jaa du, vad fan säger man..........

Ibland blir jag mer än lovligt orolig för vissa element som dessutom får bära en prästkappa!

Personligen tror jag att han är sur för att han inte blev katolsk präst på ett internatskola för pojkar. Troligtvis är han även "smygbög"!

Jag skäms över att vara människa när jag är tvungen att konfronteras med sån här dynga! Har faktiskt inte kollat om denna sak som kallar sig Gud's sändebud är gift eller inte. Är han inte det är han garanterat smygbög!
Om han är gift, ja då är han nog smygbög ändå!

Å finns det en kvinna i hans liv så tycker jag jävligt synd om henne, för har han den inställningen till homosexuella så törs jag inte tänka på vad idioten har för kvinnosyn! Burr!

Jag måste på något vis förmedla detta till en större massa så det inte göms undan i en lokal tidning, hm, länkar nog iväg den till Aftonbladet och Expressen...........så gjort!

Gert Fylking ska få den med!

Kan för mitt liv inte fatta att man kan missunna människor av kött och blod känslan att få uppleva kärlek!


Har även irriterat mig nått så in i helvete på folk som lägger sig i saker dom inte har med att göra, och det bara för att dom själva ska framstå som "dom goda"! Det handlar nog mer om egen erkännande och dåligt självförtroende/samvete kan jag tänka.

Denna dag började i irritationens tecken......får nog ändra på den saken innan resten av familjen vaknar, annars blir det nog en väldigt lång dag........

Blir nog bättre under dagen. Höstkuppen börjar ju idag!

Ted!


Fy och usch!

I dag är man inte stor i käften, den där förbannade kycklingen jag åt i går var god, men jag tror dock att det var nått fel på den. Dålig som fan idag!

Tror INTE whiskey eller grogg har nått med det att göra! ELLER HUR!

I dag blir det i alla fall innebandy hela dagen, Frida ska faktiskt stå i mål för Pojkar 94 i deras SM spel. Deras ordinarie målvakt är tydligen trasig någonstans, sen kan man ju tycka det är lite märkligt att det inte finns någon kille i närliggande ålder att tillgå. Inte för att det gör något att hon står där i målet, men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är märkligt. Nåja

I dag blir det nog inte mer än så här gott folk, men, men, man kan inte va på topp jämt!

Ted!

150 år sen sista avrättningen!

Publicerad: 21 oktober 2009 i Ölandsbladet
150 år sedan sista avrättningen

I dag är det på dagen 150 år sedan den sista offentliga avrättningen ägde rum på Öland.

Det hela ägde rum på Köpings klint, klockan 10 på förmiddagen den 21 oktober 1859. Det var Frans Joel Lundström som avrättades för dubbelmord i Bödaskogen.
Frans Joel Lundström föddes i Bäckebo 1833. Båda hans föräldrar dog när han var barn. Han fick försörja sig på tiggeri och tillfälliga arbeten.
År 1856 arbetade han som dräng hos Cajsa Olsdotter i Myskekärr vid Stora Mossen i Böda.
Hon var 56, han mer än 30 år yngre. Men de kom varandra nära.
Sune Lantz skriver i en artikel i Öländsk Bygd så här om förhållandet:
”Hennes sexuella åtrå efter den mer än 30 år yngre mannen var våldsam”.
Året därpå flyttade dock Frans Joel från henne och gav sig ut på vägarna igen. Han ska under en tid bland annat ha jobbat vid ett alunbruk i Degerhamn.

I november 1858 var han tillbaka hos Cajsa, som då hunnit gifta sig med Olof Jonsson, 58 år. Det var inget lyckligt äktenskap.
Cajsa berättade för Frans Joel att han kunde bli hennes om bara Olof röjdes ur vägen.
På morgonen den 27 november 1858 dödade Frans Joel Olof genom att slå ihjäl honom med ett vedträ. Inne i stugan slog han sedan ihjäl Cajsa. Därefter tände han eld på stugan och gav sig av.
Till en början trodde man att det var en olyckshändelse. I Böda församlings döds- och begavningsbok står följande att läsa:
”Torparen Olof Jonsson och hans hustru Cajsa Olsdotter befunnos morgonen till den 27 november innebrända i stugan. Hans förbrända qvarlefvor funnos vid spisen, men hustruns i sängen. Om eldens uppkomst saknas tillförlitlig underrättelse”.

Frans Joel begav sig ut på en stöldturné, bland annat stal han häst och kläder i Tjusby. Han åkte fast på julafton 1858 för stölderna och i samband med den rättegången vittnades det om att Frans Joel berättat om morden i Myskekärr. Han hade dessutom låtit sy upp kläder av tyg som han stulit innan han tände på huset.
Tingsrätten samlades på Lundegård och dömde honom till döden efter en kort rättegång.
Göta Hovrätt gick på samma linje. Frans Joel Lundström överklagade till Högsta domstolen. Han skrev, med hjälp av en medfånge i Kalmar som var skrivkunnig, Frans Joel själv var i det närmaste analfabet, att hans hjärta var uppfyllt av ”den bittra ånger” och att han mördat i en ”alldeles förvirrad sinnesstämning”.
Men han fick inget gehör.
Det blev till sist Karl XV som fastställde dödsdomen.

Hans sista natt i livet tillbringade Frans Joel Lundström i en arrestlokal på Lundegård.
Den 21 oktober förde kronofogde Eneman den dömde till Köpings klint för avrättning.
Lars Löfgren från Kalmar var bödel. John Johansson, nattman i Kalmar, hade fått uppgiften att gräva ner kroppen i galgbacken.
Över ett tusen ölänningar bevistade skådespelet.
Kurt Lundgren har målande beskrivit mördarens sista stund i livet:
”Joel grät och snyftade. Prästen uttalade tröstens ord och läste högt ur skriften. Höstvinden blåste stark, löven virvlade kring. På denna den högsta punkten i häradet skedde alltså den sista avrättningen på Öland. Bilan föll, huvudet rullade av, många svimmade därvid”.Källor:
Kurt Lundgren: Öländsk Historia – hur det egentligen var (2004).
Sune Lantz: Sista avrättningen på Öland (ur Öländsk bygd, 1991)KENTH JÖNSSON

En historia!

I dag tror jag inte jag orkar vara värst kreativ här på min blogg.

Men va fan, en historia kan man ju alltid plita mer.............

Fröken står inför klassen (mycket fröknar nu) med en bild på 3 fåglar på en gren. Hon frågar Olle > Om jag skjuter den ena fågeln, hur många fåglar sitter då kvar i trädet?

Olle > Inga, fröken

Fröken > Inga? Hur tänker du då?

Olle> Jo, den du sköt ramlar ner till marken och dom andra två blir rädda för smällen och flyger där ifrån.

Fröken > Nja, jag gillar hur du tänker Olle, men det är inte rätt. Det är två fåglar kvar på grenen.

Olle > Hm, får jag då fråga fröken en fråga?

Fröken > Klart du får Olle!

Olle > Om det sitter tre damer på en parkbänk och äter glass, den ena slickar på glassen, den andra biter i den
och den tredje suger på den. Vilken av dessa damer är då gift?

Fröken rodnar, men svarar ändå > Ja, hrm, det skulle väl va hon som suger på den då?

Olle, Nja, inte riktigt rätt, det är hon med ring på fingret, men jag gillar hur fröken tänker!

Hepp!

Ted!


Läsglasögon!

Vilket otyg det är när ögonen börjar svika en, när man måste ha läsglasögon för att läsa en tidning, ett sms eller vad som helst. Bara för ett halvår sen hade jag inga problem, nja det var nog en modifikation av sanningen men det var ett fan så mycket mindre problem. jag kunde med lite ansträngning läsa tidningen på morgonen.

Sitter man ute i skummet en kväll och tar sig en jamare och så får man ett sms, ja då kan du ge dig fan på att det är stört omöjligt att läsa skiten. Skulle man nu mot förmodan stava sig igenom detta otroligt viktiga sms och lyckas se vad det står, jaha, då dyker genast nästa problem upp som finnar i ansiktet på en tonåring. Man ska kunna se nog för att svara med, men va fan. Det är väl lika bra att hämta glasögonsjävlarna då!

Där i ligger nog en stor del av problemet, man är inte van att ha glasögonen med sig jämt och ständigt, och sen är det så förbannat bökigt att ha ett par glasögon i fickan som man kanske får användning för.

På jobbet är det riktigt jävla bökigt om man ska ner i maskinrummet under gång, då måste man ju ha hörselskydd på sig, ja måste och måste, men har man inte det så har man ju ett problem till, man blir döv. Det är ett litet elände att få hörselskydden täta mot ljud med glasögon på. Nu kan man ju peta i hörselproppar, men många gånger när man ska ner i maskin är det bara för att läsa av någon siffra, det tar längre tid att peta i propparna än att läsa av siffrorna, så det blir bygelskydden.

När man sen är färdig med detta så ska man "bara" luta sig ner och kolla en oljenivå under en tank, då har man naturligtvis hängt glasögonen med ena skalmen nedstucken i halsen på tröjan, för man behöver dom ju inte längre........Plopp, jaha, åter ett par glasögon i botten på kölen. Jag tror jag har släppt ner ett tiotal par glasögon dit ner. PÅ varvet i somras skulle jag ta upp dom där när dom ändå sög ur kölen, men tydligen så blir minnet sämre i takt med ögonen, så dom ligger snällt kvar där och väntar på den blinde fan som släppte i dom.

För att inte prata om eländet när man ska svetsa, Å heliga Harald så besvärligt det blir i att se svetslågan i hjälmen, nja lågan ser man ju, men sprickan man ska svetsa kan vara lite diffus om man uttrycker sig i milda termer. Sen har vi dilemmat med att kapa med en vinkelslip, då får läsglasögonen fungera som skyddsglasögon också. Vilket resulterar i att dom går åt helvete dom med, för att läsa med dom kan man fetglömma sen. Åtminstone efter ett par dagars användande i plåtverkstaden.

Det är en jävla tur dom inte är så dyra på dom där billighets affärerna, så man har ju ett par i reserv, på båten har jag ett par på nästan alla ställen jag kan tänkas besöka. DET är smidigt. Det ligger ett par på skithuset med, utifall det skulle ta längre tid än planerat, det finns alltid nått att läsa på skithusen i en båt. Rödstrumporna skulle troligtvis gå i taket av den sortens lektyr, men vem fan bryr sig om dom gamla malätna suggorna. Har man varit ute på sjön i veckor så kan det vara skönta att ha nått annat en en övergödd kapten och en döv styrman att titta på.

Men sen finns det en sak man ska undvika, gå inte och pissa med läsglasögon, du blir bara övermodig!

Jobb och en historia!

Jaha, åter en dag till handlingarna, i dag har jag jobbat i soteriet och rensat studentlägenheter i Kalmar.....he he
ja du, där finns både det ena och det andra. Det roligaste är ändå den olidliga värmen som slår emot en då man i arbetets flit öppnar dörren, det var nått i hästväg. Inte i alla lägenheter dock, vissa var normalt tempererade, nä, i en del fanns det datorer och tv-spel så man knappt kom in i lägenheten, och ett kylskåp på detta, och allt var påslaget.

Lägenheterna var inte stora vill jag lova, ett större "gå in skafferi" med diskbänk och toalett. Då kan ni tänka er hur varmt det blev i denna skrubb med all den elektronik påslagen. Men jag måste erkänna att jag trodde det skulle vara mycket stökigare än vad det var, men det var ju det där med förutfattade meningar. Inge bra att ha!

När jag kom hem somnade jag som en stock på soffan, det var länge sen jag var sååå utslagen som jag var idag, F kom hem och dom åt middag och jag sov, he he, det har inte hänt på länge att jag varit så väck. Men sömnen var väl behövlig kan jag tro.

I dag verkar jag ha hjärnsläpp, blir nog inte mer än så här är jag rädd, nja, kanske jag kan ta en historia.......
Ja, det gör jag.....

Fröken frågar eleverna om dom vet om namnet på några mediciner och vad dom är bra för.

Lille Olle >Magnecyl, det är bra mot huvudvärk.

Fröken, det är rätt Olle, någon annan som känner till någon medicin och vad den är bra för?

Lille Kalle räcker upp handen och fröken säger> Ja Kalle, vet du någon medicin?

Ja, säger Kalle jag vet om Viagra!

Fröken lite osäkert > Jaha, och..eh.. vad är den bra för då?

Kalle >Den är bra mot diarré!

Fröken > Diarré? vem har sagt det?

Kalle > Det sa min mamma. I går kväll när jag skulle gå upp för att kissa hörde jag hur hon sa till pappa >Men gå och ta en Viagra nu så skiten blir hård nån gång!

Hepp!
(Den har jag fått av M.N)
Ted!


En liten historia!

Är tvungen att dela med mig av denna historia som jag fick idag.

Gösta kommer in till Apoteket och frågar efter viagra, " jag har lite svårt att få upp den förstår du"
säger Gösta.

Apotekaren- "Nja, det är ju receptbelagt viagra har du ett recept?"

Gösta - Nää.... Men jag har ett foto på min fru"

Hepp!

Den var lite smårolig tyckte jag......
sen kan jag inte begripa varför man ska hålla på med detta skitgöra över huvud taget. Man blir ju bara svettig.....

Ted!

Snö!

Nja, det var nog att ta i en smula, men jävlar i min lilla låda om det inte kommit lite snöglopp idag.
Ska det komma får det gärna komma metervis och vara si så där en 8-10 grader kallt, det här jävla slasket och blasket som brukar vara här nere på vintrarna, det klarar jag mig utan.

Fast det är lika roligt var enda gång det kommer snö så det går att åka pulka med barnen. Till pulkabacken ungar.....pappa ska åka pulka! Den minsta får jag fortfarande med mig, men den stora....ja tjena.

Sen dessa sörlänningar, sicka roliga ena ni ändå är, Ted kommer i skoteroverall, fodrade Nokia stövlar, och tovade ull vantar, svettas som en gris, men har skitkul. det är oftast mina barn som har velat gå hem innan mig. Så har vi då sörlänningen, barnen har skitroligt och är bra klädda ska tilläggas, men dom vuxna, tunn midjekort jacka, syntet skjorta, tunna iofs. mode riktiga byxor, men fan så kalla och lågskor i fusk läder. Efter ca: 20 minuter börjas det.
-Kalle! Kalle! hör du inte...Ett åk till sen ska vi hem! Kalle undrar ju naturligtvis varför då, jo då, det är för att mamma eller pappa fryser. Mode riktiga som satan, men dumma i hela huvudet.

Parkeringsplatser utan för ex. köpstan ska vi knappt ens ta upp till diskussion då det dalat ner så mycket snö att parkeringsrutor är ett minna blott. Å du helige Holger vilket kaos, bilarna står precis hur som helst, och ingen har vett nog att parkera bredvid bilen jämte, nä man måste prompt köra en liten bit längre fram än vad den bredvid står.
Detta resulterar ju naturligtvis i...ja just det kaos. det är precis som om vettet och sunt förnuft är som bortblåst då det snöar.

Och vinterdäck, det är nått som bara norrlänningar behöver. För sörlänningen han behöver inga vinterdäck, och skulle han sätta på dom så kör han som en idiot. När man frågar varför får man till svar...men, jag har ju vinterdäck på.

Nä, bil det ska man köra med huvudet och gasen, inte arslet och bromsen!

Metervis med snö tack!

Ted!

Hur blev det nu då...?

Satt här i lungnan ro och funderade på om jag skulle skriva lite, det visade sig vara svårare än vad jag tänkt.
Hade nämligen en tanke i morse, men hade inte tiden att sätta mig ner, och nu är tanken totalt borta, märkligt.

Men eftersom jag nu sitter här kan jag ju lika väl skriva om vad som helst, te,x...........kalsonger! Ja, varför inte.

När jag växte upp fans inga snittsi fittsi kalsonger med passform och annat som försäljare och reklam pådyvlar oss, då hade man kalsonger som passade punkt slut. Å inte va det någon som hade nått annorlunda heller, nja, boxershortsen gjorde väl intåg någon gång i min ungdom, men det var fortfarande något man såg med skeptiska ögon på.

Y-front hette det på min tid, sköna som fan och gott om plats för den lille kardinalen och hans undersåtar.
det fanns luft så det räckte och dom var tåliga, det vill säga att man hade dom läääänge.

När dom sedermera blev oanvändbara så var det inte för att man slitit ut tyget i dom vilket är problemet med fillingarna idag, nä problemet låg snarare i att resåren i ben-hålen gick åt helvete. Följden av dett lilla problem blev att kardinalen och hans två undersåtar fick alldeles för mycket plats. men slutade man använda dom för det???
Nääää, inte då, man hade dessa kalsonger tills den dagen Morsan såg att hålen för benen var större än hålet för bålen.

Själv märkte man väl problemet när man satte sig på huk och det helt plötsligt kom en illkall vindpust på kardinalen och hans två undersåtar, man insåg att hela domkyrkan hängde utanför. Detta blev dock inte pinsamt förns man fick konstiga blickar från syrrans kompisar, ni vet när ögonen plötsligt fördubblas i storlek och strax efter det ett häftigt fnitter. Då först fattade man att det var dax för begravning av dessa väl använda Y-frontare!

Flickornas trosor var också gjorda av rejäla grejer, det var inte ett snöre med en tygbit på precis, nä mer ett förtält. Dom lämnade ALLT åt fantasin, idag behöver man inte ens fantisera.

Men det bästa med Y-fronten var ändå just Y-fronten, dvs, gylfen. Den saknar jag, tänk bara när man en jävligt kall höstdag har klätt sig för ex, jakt. Ett par kalsonger, ett par långkalsonger, på överkroppen undertröjor och allt annat som till hör, när du sen sätter på dig byxorna så stoppar man ju ner undertröjor och allt i byxorna,mm, varmt och skönt. Ända tills du ska pissa vill säga. Ner med gylfen upp så långt du kan i byxorna och leta efter resåren så du kan få ner dessa jävla långkalsonger och när du får tag på dom ska du ner med fillingarna med.-

Om du lyckas med detta konststycke utan att tappa kardinalen för att det är fullt i gylfen och uträtta det du ska, ja då kommer ett ännu större problem, du har dragit ner alla kalsongerna så långt att när du sedermera släpper in hela härligheten igen, ja då åker inte kalsongerna upp så långt som dom en gång så omsorgsfullt var uppdragna för att skydda mot kyla. Nä dom stannar liksom halvvägs. Å då åker skjortjäveln upp och allt blir konstgt och kallt som fan. Då kan jag tala om att jag är jävligt glad att jag inte är tjej. Men... då hade man ju å andra sidan kunnat dra upp allting från början igen. Å det är klart...det ska då va värst åt käringarna i ta mig fan allting!...=D

Nu har jag en sån jävla tur att det finns både lång och kortkalsonger med gylf i dag också, men dom är jävlar sällsynta. Och dessutom inte lika snygga som dom gamla hederliga Y-frontarna!

Se där ja, det gick att få ihop en liten skrivelse om kalsonger med....:)

Ted!

Himma.......

Jaha...då är man som sagt var hemma då, och jobbat har jag redan gjort i två dagar!
förutom att jag även suttit och frusit röven av mig på ett älgpass då vill säga, fast det är ju frivilligt....:)

Letar fortfarande efter ett vettigt jobb i land så man kan kliva av den där båten för alltid, vaktmästare på nått bostadsbolag eller en skola skulle passa mig rätt bra tror jag, där man får laga lite grejer och fixa och dona lite.

Man får ju en viss erfarenhet av konstruktivt tänkande vad det gäller saker som går sönder på en båt, ja menar, är det bråttom och det inte finns dom rätta grejerna att laga med, gäller det att va uppfinningsrik. Å man måste ta tag i saker man inte tycker om att pilla med, elektricitet....det är väl ett nödvändigt ont, och ett djävulens påfund, när man precis har klurat ut hur skiten fungerar, ja då smäller det i proppskåpet, för så skulle det alls inte va....Hmm! Tycker det borde räcka med att veta om det faktum att det blir ljust när du trycker på strömbrytaren och mörkt om du trycker en gång till.

Apropå elestrtetitet eller va fan det nu heter, blev väckt en natt vid 03 tiden tror jag det var, styrman skrek i internradion att jag skulle komma upp på bryggan för det var alldeles svart där uppe. När jag kommer upp står även kapten där i bara fillingarna, bara det var ju nog för att man inte ville dit. När jag väl var där var det ett farligt liv där uppe, två befäl som sprang som yra höns runt ratten och ryckte och drog i alla spakar och knappar som fans, det larmade hej villt i all tänkbar utrustning. Å jag var trött och inte på humör kan jag tillägga. Strömen hade gått där uppe i det viktigaste utrymmet på en båt om man vill kunna styra och navigera, vill man inte ta fram sextanten och börja plocka ner stjärnor för att kunna navigera rätt, är ström att föredra.

Okej, åtgärd nr 1. Få ner kapten i sin hytt igen, så det blir lite mindre folk på bryggan. Det gick förvånansvärt bra och utan större protester kan tilläggas.

Åtgärd nr 2. Få styrman att sätta sig i stolen så även han är ur vägen, detta var inga problem alls, då man höjde rösten lite.

Åtgärd nr 3. Slå av alla larm som tjöt och fråga styret vad som hade kollats. Då jag av erfarenhet vet att i stridens hetta kan missas väsentliga saker frågade jag även om dom kollat säkringarna, jo då det hade dom gjort.

Åtgärd nr 4. Gå till säkringsskåpet. Styrman. "Men hör du inte vad jag säger pojk, jag har kollat säkringen, det är inget fel på den"

Åtgärd nr 5. Slå på säkringen, som var kollad.......nä men, titta det fungerar ju.

Åtgärd nr 6. Svär en lång haranger på deras kontroll.

Åtgärd nr 7. Gå och lägg dig igen!

Sen undrar dom varför jag kollar vad dom gjort, när dom hux flux får för sig att för en gångs skull gå ner och göra någonting rent handgripligt, va fan tror du inte att jag kan? Nja, det kanske du kan, men det är lika bra jag kollar, för om larmet går måste ju jag kolla det i alla fall. Buttra miner blir det!

Skulle va skönt med ett landjobb nu!

Ted!

En sorgens helg!

Sicken jävla helg va!
Va skulle jag hem till all denna förlust att göra, herr laget förlorade, fibf förlorade, dam laget förlorade STORT dessutom, åsså Lagerbäcks taktik då förstås! Vi får tacka ungdomarna för att det inte blev nattsvart!

Å vilka dommare vi har att till gå!!!!
Det är ju Patrik och Bläckvart för fan!

Nä, om man skulle tya och skita i att titta på sport ett tag, då kanske man lever längre. För hjärtsnörpen är nära nu.

Tur man ska ut och titta på älgar och vildsvin i några dagar nu så man får lugna nerverna lite, för kommer det ut älg eller gris på passet, ja då blir man lugn.

Eller hur, då lär väl pulsen försvinna helt och flyta i en jämn ström...:)

Å älgar skiter högaktningsfullt i om Färjestaden har haft den mökaste innebandyhelgen under min innebandy sejuor!


Ted!
Man blir rädd!

Sicka jävla dygn det har varit nu, när det väl börjar att jävlas då kan det hålla på tills man blir gråtfärdig.

 

Vi ska inte gå in på detaljer men det är en sak jag måste få lufta av mig.

 

Om man går ner i ett utrymme som är tillslutet och ska svetsa, jobbet är stort så det kommer att ta minst två timmar för personen i fråga, dvs. Jag. Det ska alltså svetsas och slipas, svettning är ju en form av förbränningsprocedur och förbrukar då följaktligen syre.

 

Detta kommer jag då att utföra efter ordinarie arbetstid så alla andra ligger på sina sängar, kan jag tro.  Nu är jag medveten om att det blir syrefattigt i detta utrymme efter ett tag, så en gång var 20:de minut gåt jag upp efter luft.

 

Men det som skrämmer mig något oerhört i detta fall det är att det finns 5 man till ombord, samtliga vet om att jag är där nere och svetsar, INGEN, då menar jag verkligen ingen, kom ner en endaste gång och kollade om jag levde…….nu är det möjligt att dom vet att jag vet om detta med syrebristen, men ändå, det kunde ju åtminstone kommit någon och frågat om jag behövde något, eller nått.

 

Personligen skulle jag inte tillåta att man överhuvudtaget var ensam vid ett sånt jobb, men det är jag det. När jobbet var klart gick jag upp på bryggan till befälen och ordagrant sa: det är fördjävligt att på 2 timmar kom inte en endaste en av er ner och såg efter om jag levde. Svaret, ja, va säger en öppen mun, ingenting. Efter ett tag, öhh, va då. Var det ingen som kom ner? Nä, det trodde jag att någon skulle göra.

 

Personligen tycker jag detta är en form av egoism, jag är färdig för i dag, då bryr jag mig inte om resten heller. Om det är så att man inte tänker så långt, tycker jag fortfarande att det går under egoism. För enligt mitt sätt att se på saken, är det ens handlande som avgör din egoistiska läggning. Med andra ord, engagerar du dig, bryr du dig, om inte skiter du i vilket.

 

Jag kan inte för mitt liv se att det finns något ”jag tänkte inte på det” när det gäller dina arbetskamraters väl och ve.

 

Ibland känns det som att jag är alldeles ensam på båten fast här finns folk i massor!

 

Men nu ska vi vara goa och glada, jag kommer ju hem snart, i alla fall inom den närmaste veckan. Då blir det bandy och en och annan tur upp till holken, den fan måste ju underhållas den med så den inte känner sig ensam och övergiven, så kan det ju inte vara…J

 

Vill du tänka klart? Gör det då inte med röven!

 

Ha det gått tills nästa spekulation!

 

Ted!


Klimatet!

Ja, va fan ska man tro?
Klimatet är ju något som i högsta grad berör oss alla, men det vekar som om alla inte är lika angelägna om att tänka på djur och natur. Vi vet ju allihop att situationen i Norra ishavet inte är någon lek längre, isen försvinner sakta men säkert och is för en isbjörn är ett måste om den ska överleva. Viket föranleder mig till följande tankar...

 

Läste i Aftonbladet den någon gång för länge sedan, att en kvinna skickade en begäran till George Bush och & i den Amerikanska regeringen. Hon krävde helt sonika att isbjörnarna skulle få status som utrotningshotad. Hur jävla bra gick det tror ni, ja just det käpprätt åt helvete. Men inte gav hon sig för det, nä, då gick hon till domstolen, domstolen beordrade att isbjörnarnas situation skulle undersökas. USA:s inrikesminister lovade att man skulle ha ett svar före januari 2008.

 

Januari kom och tror ni att den Amerikanska regeringen hade lämnat något besked? I helvete heller, det enda beskedet som kom var att utredningen skjutits upp på obestämd tid. Jaha, det hade man väl kunnat räkna ut med röven. Men nästa månad kom så ett annat besked, USA hade sålt oljeborrningsrättigheter utanför Alaskas kust, oj då, så oväntat att det inte kom något besked ang. isbjörnarnas status. Det tror fan att dom väntade med det, om dom hade klassats som utrotningshotade hade nog prislappen på oljeborrningsrättigheterna blivit ett helt annat, om något alls.

 

Man kan ju undra vad fan det ska till för att vi ska sluta tro på allt som regeringar och maktmänniskor tutar i oss, ja jag vet, det låter syniskt som fan, men jag börjar fan ta mig tro att det ligger något bakom alla konspirationsteorier som ”knäppskallarna” påstår. Nä, det gör jag kanske inte fullt och fast, men nått skit är det i alla fall.

 

Hur eller molekyler så behövs det en jävla massa anslag till forskning i, och om, världens vara eller icke.  Ska vi leva här är det nog inte bara vi vanliga gnällspikar som måste ta vårat ansvar, idioterna med pengar får fan ta och pytsa ut en slant dom med.

 

Sen kan man ju ha lite tankar och funderingar om ”vad” det forskas om, man kan på teknisk och elektronisk väg återskapa en helt vanlig skitflugas hjärna? Men man kan ta mig fan inte bota cancer, vi kan skicka folk till världsrymden, men inte göra något åt världssvälten. Nu hänger säkert all forskning ihop på något förunderligt vis, den ena forskningen gynnar säkert den andra. Men kan man inte prioritera forskning om människors lidande och välmående mer än vad man prioriterar forskning på skitflugor?

 

Sen såg jag ett program på tv4+ idag som handlade om el-bilens försvinnande och vem som bar ansvaret för att den försvann, det var en jävligt intressant historia. Bilföretaget MG motors som var dom som lanserade el-bilen var nog en av bovarna, oljeindustrin var definitivt en bidragande orsak att den försvann. Nu kan jag inte i detalj sitta här och redovisa för hela programmet, men med tanke på att denna bil var så överlägsen dom oljeberoende fordonen i alla kategorier, och efterfrågan var mycket stor i testområdet i Karlifonien USA, kan bara betyda att det var någon med stor ekonomisk förlust och ett enormt inflytande i USA´s lobbyverksamhet som satte stopp för el-bilen.

 

Jag rekommenderar alla som kan och har det minsta intresse för miljö och fortsatt gröna dikeskanter efter våra vägar att leta reda på och titta på detta program. Sen det faktum att tv4 väljer att lägga detta program kl. 9.00 en söndagsmorgon som dom förövrigt också gjorde med Al Gore´s film om miljöhotet som för övrigt också är väldigt sevärd, tyder i min mening på följande saker. 1. Man tror inte på fullaste allvar att detta kan vara intressant för den Svenska allmänheten. 2. Att även tv4 har påtryckningar från folk med hög ekonomisk vinning (vilket jag inte vill tro). 3. Man skiter i miljön. 4. Programmet har ingen inverkan på folk….?

 

Hur eller el-kontakt verkar det väldigt mystiskt att det inte uppmärksammas mer av media!

 

Att döda en isbjörn gör ingen människa glad, spar på bensinen, ta cykeln till grannen.

 

Ted!

 

 


Tvätt.....fy fan!

Kom på en sak när jag skulle slänga in en tvätt på båten här i morse, jag undrar om inte jag har skrivit en text om detta förbannade tvättande en gång förut, jo då, hittade texten, tog ett tag men bara man är ihärdig så brukar det gå till slut.......he he. (Barnslig som jag är så hittade jag en dubbelbetydelse där!)
Här kommer i alla fall texten med tvätteriet.....håll till godo nbi få stackare som känner er tvingade att läsa mina helt irratsionella och outgrundliga texter!


Varför bemödar man sig med att hjälpa till och tvätta kläder, och sedan ska man vara ännu duktigare och erbjuder sig att vika den och lägga in den också. Varför gör man detta?!?


Svaret vet jag ju egentligen, men inte får man oftare för det. Nä snarare tvärt om. För när man får avbryta tvätten och med mer eller mindre våld försöka få upp luckan på tvättmaskinen, bara för att man lyckats med bedriften att få med ett par röda stumpor i den ljusa tvätten. Ja då är liksom kvällen förstörd ändå. Varför försöker man.


Och varför går det inte att tillverka två likadana klädesplagg i någorlunda samma färg som går att tvätta i samma maskin. Nä då är det ena plagget 40 grader C och det andra 60 grader C. Detta resulterar då tydligen i att det ena går att ge bort till en dvärgkoloni när det är tvättat. Och för att inte prata om torktumlaren. Å gode Gottfrid vilket jävulens påfund. Den ena tröjan går att tumla fast det står på tvättlappen att man inte ska, den andra som ser lika dan ut och (tycker jag) är i samma tyg och kvalitet, nä hä den ska hängas. Och dessutom dropptorka. För tumlar man den, ja då går den också till kolonin.


Att lära sig att läsa alla olika tvättlappar som dom inte ens kan sätta på samma ställe i kläderna, det är lika lätt som att försöka cykla Vätternrundan med en böld i röven. Eller försöka förstå logiken i att vara illvegan och sen gå i läderskor!


Nä tacka vet jag när jag tvättar på båten, när man har skittvätt av allt dess slag knölar man bara in det i tvättmaskinen slår på tvättmedel och igång med den på 60 grader C. När det sedan är färdigt är det bara att öppna torktumlaren och torka. Färdigt. Och inte finns det någon där som man behöver imponera på heller. Att allt har en svag nyans av grått är det ingen ombord som bryr sig om, för alla ser lika dana ut. Att sedan något klädesplagg får ”batterisyra” på sig och måste kasseras, det kan man ju inte hjälpa. Det är i alla fall ingen som undrar hur det gick till, för alla gör likadant. Sen finns det alltid någon liten jävel man kan prongla på kläder som inte var kompatibla med torktummlaren!

Sen har vi ju problemet med strumpätande tvättmaskiner, men det lilla problemet har jag löst här ombord, jag har snott ett stort örngott som jag lägger alla strumpor i, slår en knut och....simsallabim! Inte ett torrt öga i salongen....:)

Ted!

Väntans tider.........

Nja, det är inte så att vi ska ha barn om det nu var någon som av överskriften tog den helt åt helvete felaktiga slutsatsen..............Phuu, det blev en väldigt lång mening.

Nä, ligger i Kalmar och väntar på att få börja lossa rapsmjöl. Det är lite besynnerligt hur det fungerar, det här med lastprover som ska kontrolleras innan vi får slänga iland skiten. Vi lastar i Rostock (D) och har sedan 22 timmar till Kalmar, men i samma stund som vi lämnar hamnen i Rostock skickas ett prov där i från till Malmö.

Sen ska det provet analyseras och kontrolleras mot mjölbaggar pest och kolera eller va fan allt det kan vara, för vi vill ju inte ha in några Tyska kufiska bakterier till Svedala inte.......

Men jag kan ju då tycka att det skulle vara mycket enklare att ta med det provet till Kalmar, dom måste ju för i alla högljudda mosippor kunna analysera detta prov mint lika bra på ett labb i Kalmar. Är övertygad om att vi hade varit igång med lossningen nu om så vore fallet. Men det effektiva Tyskland slår man ju inte på fingrarna så det är väl inte värt att yppa mer om den saken.........

Sen att det är mera långdraget att sitta här och vänta än en Indisk cricketmatch på Eurosport.....det var nått annat det. tråkigt som fan är det i alla fall, å inte kan man åka hem och vänta heller, för så fort man kommit innanför dörren ringer telefonen.....Nu får vi börja! Typiskt alltså, jämt ska det va på det här viset. Åka till Lillhärdhal och få stryk!!!!!! (Obs! Väldigt internt)

Har jag tur är jag hemma om drygt en vecka! Tjohoo!!

Tur man kan sitta här och förgylla dagen för alla idioter som hittat hit, med en jävla massa skitsnack.....:)

Ted!

RSS 2.0