Lite jobb!I bland jobbar även jag....:) Vi hade faktiskt ett hål i luckan som behövde omedelbar assistans....
Nu var detta ett slitage hål som kan uppstå då luckorna åker upp och ned en 3-400 ggr per år!

Alltid retar det ......många =0D

När jag inte har gjort mig fin vill säga.....Ha ha ha
Den lär nog fan åka av när jag kommer hem kan jag tro.....hi hi!

Ted!

Appropå Idioter........

Måste bara lägga ner två minuter på detta, trots att jag vet att man inte ska uppmuntra idioter till fortsatt idioti.....

På grund av mitt jobb, och det facto att jag kan ha lite dålig telefonmottagning ibland, har jag som trogen Zebra och fullkomlig bandy...idiot, lagt mig till med böjelsen att gå igenom motståndarnas hemsidor, det mest intressanta är gästböckerna, och den mest intressanta gästboken av dom alla...är......Flyers.!!!

Va enda in i det heligaste innebandyhelvets hetaste helvete håller dom på med idioterna...........När Fibken hade kvar sin gästbok på hemsidan var det ett jääävla rabalder på denna gästbok, det var okvädningsord, påhopp, på väl spelare som på hela organisationen, det var ett sånt fruktansvärt språk att man var tvungna att stänga gästboken till sorg och bedrövelse för oss som hade glädje av den. Det var med få undantag man kunde härröra okvädningsorden  som tillhörde inläggen till just........... Torsås.

Det kanske inte är det lättaste att bevisa detta men......Dööhööö! (Jag tror inte jag kommer att behöva be om ursäkt till flyers fjortisklubb för detta inlägg)

Om man då som hastigast går in på Flyers egen gästbok så kan man med bedrövelse se att det senaste inlägget är från den 11/9. Inlägget dessförinnan är från den 21/8.........då har man hängivna fans.....så länge det gäller att smutskasta vill säga. För när det skrevs inlägg på FIBK´s gästbok, då var man jäääävligt aktiva. P.S Det mest irroniska av allt är att man i dag måste kunna logga in för att kunna skriva på Flyers gästbok........

Det är med sorg i hjärtat jag yppar dessa nord........Jävla bonnungar!!!!!! Ni har fan fått i er för mycket gödning genom bröstmjölken.....okej, nu e jag inte mycket bättre själv!!! Ber om ursäkt.... Men jag saknar gästboken.......

Kan vi inte enas om att hålla förolämpningarna på en skämtsam nivå, kan vi inte ta varandra i hand, se varandra i ögonen, le med hela ansiktet, och be varandra dra åt helvete...........tacka för god match och bjuda varandra på öl...???
Vore inte det melodin..?? Är det inte sport det handlar, kan motvilligt erkänna att jag inte är den som hörs minst under en match, men under matchens gång kan man ha en fasad,. och efter matchen en annan..........

Va fan, vi kan inte leva utan barandra......jävla Torsåsbönder.........
Lika bra vi gör det kärleksfullt och med den distans till varandra som är behövlig och ömsesidig.......

För hur mycket jag än hatar er på en innebandy plan, så älskar jag er för att ni finns där att hata..................

Det är det mina damer och herrar är vad sporten handlar om...............inte fjortisdravell på en gästbok!!!

Med mycket vänliga hälsningar...........


Ted!

En liten historia


Vargflocken var ute i skogen och sprang när en liten sketen kanin plötsligt hoppar fram bakom en stor tall. Kaninen sträcker en tass i luften och skriker STOPP!!!!

 

Vargarna blir så förvånade att dom inte får fram ett ljud...Kaninen tar då luft i lungorna och frågar med en myndig röst...- Finns det nån stor och kaxig jävel bland er vargar?-Vargarna bara stammar, dom får inte för sig att svara annat än....nääääeäeä??? Fortfarande i djup chock!

 

Nähä! Säger kaninen! -Då vill jag ha 50 spänn per huvud - Å vargarna som fortfarande inte har hämtat sig börjar betala kaninen...När detta är gjort går dom molokna där i från.

 

När dom sedermera kommer hem börjar det gå upp för dom vad det va som hände, ilskan börjar rinna på dom och snart är det upplopp i vargflocken. Alfa hanen tar snabbt kommandot och styr upp saker och ting. Han bestämmer att om dom mot förmodan skulle träffa på den där kaxige kaninjäveln en gång till så skulle han fan få. Han själv och hans högra "tass" skulle då kliva fram som jävligt kaxiga.

 

Nästa dag var dom åter ute och sprang..och precis som i går så hoppar kaninen helt utan förvarning fram från bakom en tall.....STOPP!!!!! Finns det några kaxiga jävlar bland er idag då? Undrar kaninen. Det kan du ge dig fan på. Säger alfa hanen och tar ett kliv framåt tillsammans med sin högra "tass".

 

Ok! Säger kaninen och vänder sig om och frågar skogens största björn! ...- Va skulle dom Kaxiga jävlarna betala? - Dom kaxiga betalar 100 spänn, övriga betalar 50! Annars kan dom dra åt helvete här i från - Säger Björnen!

 

Hepp!

 

Har man bara uppbackning kan man vara hur stor i käften som helst!

Ted!

 


Förutfattade meningar!

Jag är en man som i mellan varven slänger mig med ord som inte är så passande alla gånger, inte heller undslipper rasrelaterade svordomar mina läppar. Jag är ingen rasist, jag tycker själv att jag är en vidsynt och förnuftig människa vad det gäller min människosyn.

 

Jag har egentligen en rätt så enkel regel vad det gäller att förklara vad jag tycker, om personen har rött blod, ja då måste det vara en människa! Vad det sen är för skinn på kroppen till denna människa det skiter jag i. Om jag sen är förbannad eller irriterad på en Arab som beter sig dumt mot sin kvinna så är det ju personen jag är irriterad på, inte hela det samlade Arabsläktet. Man hör ofta att ”dom där har ju en annan kvinnosyn än oss”. ”Dom vill ju inte lära sig språket heller”.

 

Detta tror jag personligen är skitsnack, jag vill tro gott om alla människor. Jag tror att, finns det gott i människan så upphör alla dumheter, så som kvinnoförtryck, rasism, och framför allt religions relaterat hat. Den värsta dumheten som finns, det är just dumhet genom okunskap. För ofta är det just så, vi är rädda för det vi inte förstår.

 

Men vi kan ju börja med att sluta dela in människor i kategorier, och vi kan framför allt sluta med, just det, ”Vi och dom”

 

Nu är det inte så lätt att vara helt opartisk i dagens media samhälle, genom tv och internet får vi reda på både ditten och datten. Våra barn som har full tillgång till hela www registret lär sig kanske mer än vad de borde i denna fråga. Och då är det lätt att bli influerad i saker som kanske inte skulle ha sett ut just så, om man blivit informerad först. Ni ska få ett läs exempel av mig på hur det kan gå till i ens huvud när man läser en text….Håll till godo!

 

Man har precis hittat en 12 årig tjej halvt ihjälslagen i Texas USA . Hon var uppväxt i en knarkarkvart i stadens slumkvarter, hon har knappt varit utanför de kvarter hon är född i, hon har aldrig haft en relation med andra barn, och var beroende av heroin redan vid 9 års ålder. Vid 10 års ålder rånade hon och knivskar sitt ”första offer” en svart kvinna som gick förbi hennes hus. Vuxna män har våldtagit henne, och på andra sätt utnyttjat henne sexuellt. Vuxna medlemmar av det våldsamma gäng hon vuxit upp med har tagit betalt för hennes ”tjänster”. Själv har hon inte fått ett öre, hon har fått mat och droger som betalning. Det sociala tog hand om henne vid 10 års ålder, men hon rymde och var tillbaka i sina kvarter två dagar senare, sedan dess har hon hållit sig undan. Tills man nu hittade henne på en skitig madrass i en knarkarkvart.

 

Nu mina vänner har ni få något att tänka på.

 

Tänk dig nu att flickan du tänkte på är……. vit!

 

Sedan kan du fråga dig själv, vilken färg du än föreställde dig flickan i, hur kan jag göra för att lära mina barn eller för den delen mina medmänniskor hur viktigt det är att inte ha förutfattade meningar!

 

Ted!


Kan flugor fisa?

Om man nu ska jobba, varför går man då till ett jobb där ALLA utom en själv är idioter….men vänta nu, om man tycker att alla är idioter så kanske man ska titta sig själv i själen och fråga….kan det va så?

 

Nä, det är klart det inte är, men det känns ta mig fan så just nu. I natt jobbade jag till 02.30 med att köra ut ballasten på grund av att ingen annan kan här ombord, 06.15 var det dags att stiga upp igen för att fortsätta köra ballast. Okej så långt allt väl, har man ett sånt här jobb så har man, men ta mig jävulen om man kan få ett endaste litet erbjudande om avlösning för frukost…..

 

Jag avlöste styrman i hans lastning så han skulle få äta, tio minuter senare var två andra klara med frukost, tror ni det kom ut någon och löste av mig…….Nä. Senare fick jag reda på att när kocken frågat ”Är det ingen som ska lösa av Ted?” fick han svaret, ”nja, jag har ju redan fått min frukost avbruten när vi skulle hala!” Kocken. ”Så han ska inte få nån frukost då?” Tystnad, man kunde höra en fluga fisa, enligt kocken. Kan flugor fisa?

 

Nåja, om man nu ska jobba, varför gör man inte detta med hjärtat och hjärnan, varför mönstrar man på en båt med tanken, undrar när jag får komma hem? Hm! Sedan när man försöker att få dom att göra nått så går det för det första inte att få tag i jävlarna, (Nu e inte alla såna ska tilläggas, men utav någon outgrundlig handling så hamnar alla jävlar på mitt skift) sen när man väl sprungit underlivet av sig och sedermera får stopp på ekipaget, jag då står dom som fågelholkar och väntar på syre medan en annan undrar, har idioten fattat att jag pratar med honom över huvud taget?

 

Det är då Ted’s berömda tal kommer in!

Hörre du! Om du inte gör ett bra jobb här ombord så ställer du till så jag inte får knulla när jag kommer hem. Reaktionen låter inte vänta på sig…Va???

Jo, om du gör ett bra jobb, då är ju jag som din handledare och närmste överkucku nöjd, eller hur? Och om jag är nöjd då är ju också styrman nöjd, och är han nöjd då är ju kapten nöjd. Eller hur? Och om kapten är nöjd då är ju rederiägaren nöjd också!

Jo, det är dom ju tvungna att hålla med om, då kommer vändningen….Om redar’n är nöjd går det ju tillbaka till kapten och då är ju han nöjd, styrman är nöjd, jag är nöjd och glad, eller hur? Och om jag är nöjd och glad när jag kommer hem, ja då blir ju mina barn också glada, och om mina barn är glada så är min fru också det. Och då min käre arbetskollega, om min fru är glad, då, då får jag…………

 

Kanske inte då heller, det behöver ju inte han veta, men tanken är god!

 

Ted!

 

 


Politisk ambition...???

Politiker! Det är nog ett ord som jag personligen tror härrör från det fornnordiska språket och betyder ”person som inte vill jobba, och som inte kan bestämma sig omgående”. Vilket jävla folk…Här i Mörbylånga kommun är dom extrema.


Läste i tidningen för ett tag sen om deras seminarium för att lära sig och kommuninvånarna att skilja på förtroendevalda och tjänstemän som är anställda av kommunen. Två dagar höll dom på! Begriper inte folk att vaktmästaren som klipper gräset på kommunens grönområde inte är den samma som kommunalchefen? Eller hon som svarar i telefonen i växeln inte är chef för landstinget? Nä, man skulle inte få bli politiker förrän man är 40 år, eller har varit i arbetslivet i 20 år.


Vegetarianer! Är också ett ord som jag tror härrör från det fornnordiska språket. ”Dålig jägare” är nog den mest sannolika översättningen. Vegan måste då vara ”dålig jägare och fiskare”. Militanta veganer! Dom stackarna gjorde väl inget annat än att stjäla vegetarianernas mat, och sen med en välsmord käft försökte dom väl intyga omgivningen att det var ok att använda våld om man inte visste bättre.......och inte gick det väl att använda dom i krig heller kan jag tro.Det var väl en sån jävel som blev den förste politikern och uppfann socialbidraget.


Då gick det helt plötsligt bra att använda skor i äkta läder.


Ted!


Det blev väl inte rikrigt ingenting....:)

Har ni någon gång försökt att skriva om ingenting? det har jag....det blev en hel sida med ingenting, personligen tyckte jag det var skitbra, men jag var rätt ensam om den känslan. Det var en så kallad illfarelse. Vad är då en illfarelse? Ja har det ordet ill i början kan det ju inte vara bra, illskitnödig, illbråttom, illmörkt. Njä, det låter inge vidare det där med illfarelse.


Vilseledning kanske var ett bättre ord att beskriva den känslan, vilseledning? En ledning som är vilse???? Nä, så kan det ju inte va, du leder mig in på vilsna vägar, jag är vilse pga. din ledning, ja det har man ju tänkt då chefen försökt att förklara dagens agenda, men det är nog en illfarelse av ordet vilseledning........va fan, nu är jag där igen. Illfarelse föresten...heter det inte villfarelse???? Jo det gör det nog fan!


Ingenting var det ja, vad är ingenting då? ingen är ju ingen, och ting är ju ting. Det var inte så jävla komplicerat, eller vänta nu, ingen är väl en en mänsklig form i alla fall. Vem var det, ähh, det va ingen märkvärdig, men iom, att han/hon blir omnämnd måste det ju vara någon, och iom med att det är någon, kan det ju inte vara ingen?!? Ting är ju något, en tingest....tingest, ett gammalt ord får jag för mig, men det har dock en betydelse i all bemärkelse. Alltså måste ingenting vara....en jävla massa. Nä nu snurrar det i skallen.....vi skiter i att skriva om ingenting...tror jag.


Ingenting är i alla fall inte det jag lyssnar på i skrivande stund, Ove Wulff, Tale of the scorpio.(anm. till mig själv, länka over) Jävligt bra!!!!


Ingenting ja, approåp ingenting, JAG HATAR FLUGOR........Å nån jävel har förlagt min flugsmälla! Ge fan i min flugsmälla!


Sorkmuffla, där har du ett ord med betydelse. kanske inte det mest betydelsefulla ord som kan undslippa dina läppar men ändå, tänk dig att du är riktigt arg på någon, och så tar du i från tårna och med hög och klar röst säger du....Åhh du...du din......Sorkmuffla!!!! Va! Var inte det befriande så säg?!? Det kan inte finnas en förbannad människa på denna jord efter den verbala utskällningen. Sorkmuffla, vilket vackert ord! Och vilken innebörd sen.....fan man skulle ju bli poet....hehe


Om du tycker att denna text är vinglig och osammanhängande kan det bero på att jag sitter på en pinnstol, med fötterna på kojen....i 5-6 meter höga vågor, ja, jag sitter ju inte på en pinnstol med fötterna på kojen direkt i vågorna, men båten befinner sig i vågorna, sen kanske dom inte är 5-6 meter höga heller, men, hoppeli hopp vad det hoppar och far. Sen kan det oxå bero på att jag på skrivbordet (nej jag kan inte sitta vid skrivbordet, för mycket rörelse åt fel håll) står på så kallad slingerduk en STOR whiskey. Och NEJ det var inte den första i kväll...........andra. Hoppsan....där öppnades det en öl oxå.....hej hopp gummisnopp.....Gummisnopp ja, NÄE dit går vi inte....inte bryta ner gummisnopp....


Kardemummakammel vet jag inte var det kommer ifrån? Har nog aldrig hört det ordet innan, poppade bar upp i skallen, så där bara, men det kan nog säkert komma till användning...kardemummakammel. Det låter i alla fall inte farligt. Snylltbagge, ja där har du ett ord med betydelse.....kan även gå under namnet styrman.......Idiot är ett ord jag starkt förknippar med styrman...hmm, nu irrar det visst iväg här....skärpning.


Älgbog är nästa ord som ploppar upp, en älg är en älg, inte mycket att orda om där. Bog, ja den sitter i framkant på älgen. Bog kan också sitta fören på en båt, i vårat fall sitter det även en motor i bogen, bogmotor, med den kan man styra båten i sidled....hm, det sitter ju en framdrivningsmotor i bogen på en älg också....ben kallas det visst, älgben, långa ben, långa kliv, kliv??? va då kliv, det är väl ett konstigt ord i all fall, steg heter det väl. Å ja, för inte så länge sen hette det fjät, Natten går tunga fjät........känns det igen??? Fjät, det får mig att tänka på Storfjäten och Lillfjäten, två orter i mina hemtrakter. Stort steg och litet steg, tänk vad ord har betydelse ändå.


ska jag nu sammanfatta detta svammel så kan det göras som följer, ska du skriva om ingenting, se då för fan till att ha alla fakta rätt så det inte blir pannkaka av alltihop.....det kan lätt bli det annars, pannkaka. Pannkaka, det är ett ord som...............Nä.


Ted!

 

 


En gråtande man!

Jag kan för mitt liv inte se nödvändigheten i att få en vuxen man att gråta!
Det där var väl jävligt onödigt hörre ni ni, ni som sjunger och spelar i den elementert uderbart bra gruppen från Idre kallad FÂLÔSFUSS. Ni gör det förbannat bra, MEN varför ska ni promt få mig att gråta?


Det började på första skivan med låten Aldrig, vet inte om jag är ovanligt sentimental eller vad det är, det tårades i ögonen dom första 10-12 ggr jag hörde den låten, å inte blev det bättre av att jag repeterade in den för att sjunga den till min fru på hennes 40-års dag, varje gång var en plåga, angenäm iofs, men dock en plåga.

Jaha och vad händer då på platta nr 2, Opp i spjârn. Jo då lyckas man väl med konststycket att skriva låten Hemlängtan.
Hmm, det blev lite väl pinsamt då jag hade tagit med mig skivan ut på båten och laddat in den i min telefon.
Jag stod nere vid en av motorerna, ett oljerör hade sprungit läck, och då det faller på min lott att laga sådana ting så var det bara att börja skruva, med Fâlôssfus i öronen skred jag så till verket, låtar kom och låtar gick, den ene minst lika bra som den andre. Då jag hört allihop ett par trettiofem ggr, så var det nästan så jag började kunna texterna.
Men när hemlängtan kommer i mina öron och jag står där med verktygen i hand, refrengen dyker upp och jag sjunger med.......


Rösten spricker och tårarna rullar ner efter mina kinder, jag vet inte vad det är som framkallar detta, visst längtar jag hem ibland men inte så jävla mycket. När jag sedermera snyfftat klart och jag torkat tårarna med båda händerna utalat ett och annat å harre guuud, skâ dâ vârr nödvändit dâ här, stå â hörâ på en låt â grinâ. Vôxna karn! När jag sedermera tittar upp står två andra matroser och tittar på mig, den ene säger -Inte för jag förstod vad du sjöng, men det måste varit förbannat bra. Sen gick dom bara.

Kännde inte att jag behövde förklara mig för dom, inte för någon annan heller kanske, men varför skriver jag då detta kan man undra, jo jag vill förmedla för världen att jag inte glömt mina rötter och jag har heller inte glömt min dialekt. Då ska tilläggas att jag pratar nästan bara Idremål vart jag än befinner mig, kan skåningarna bräka över hela Sverige så kan jag. Ligger just nu i Riga (Lettland) och har just varit ute på däck och förklarat hur vi vill ha båten lossad, då det inte fungerade med Engelska så gick det bra med Idremål och lite viftande med armarna. Så Idremålet mina damer och herrar, är jävligt internatsionellt. 

Till sist vill jag tacka medlemarna i Fâlôsfuss för att dom inte låter oss glöma vårt språk och våra rötter, jag vill tacka för att det finns hopp för att jag en dag ska få flytta hem till en by sprudlande av klingande Idremål. Och jag vill tacka för att jag med all säkerhet, inom en snar framtid, får reda på om "Jenta åt´n Per fäck en Gut ell e jentâ?" 

Tack Studs!
Tack Mats!
Tack Jenny!
Tack för att ni fick mig att gråta! 

Ted!                                                                                                       


Lite promotion........

Ber allra ödmjukast om allas er hjälp!
Det är så här, det finns en musikgrupp uppe i Idre (norra dalarna där jag är född och uppvuxen) som heter FÂLÔSFUSS och det är absolut inte på deras uppdrag jag kommer med denna begäran.

Det pågår en omröstning på radio dalarna p4, som heter dalatoppen. Dalatoppen är en unik möjlighet för den lokala musiken att få uppmärksamhet och berömmelse. Och det är här vi som älskar fâlôsfuss och värnar om den lokala dialekten skulle behöva lite hjälp.

Så här fungerar röstningen:
Om du vill registrera dig och rösta via nätet kan du göra detta här. detta tar inte ens en minut. Men detta måste du göra före 14.00 onsdag. Återkommande varje vecka.
Via telefon kan du på torsdag rösta mellan 11.00-12.00!
Så ställ nu era klockor och hjälp oss med detta.............Varje vecka!!!!!!!

I Dalatoppen finns plats för fem låtar som varje vecka får slåss mot en utmanare.

 

Torsdagar
Resultatet presenteras i Centralen mellan 11.00-11.30.
Då presenteras också en utmanare.

Måndagar
Brus & Kompani på måndagarna spelas låtarna upp mellan 15.30-16.00 och då kan du som lyssnar ringa och rösta mellan 15.30 och 16.30. Varje vecka!

Tack snälla för eran hjälp och ert stöd!
Ni kan naturligtvis lyssna på musiken på FÂLÔSFUSS hemsida detta är något jag med det bestämdaste rekommenderar. Skivan kan även beställas om man så önskar, detta kan man göra på beställningssidan.

Ted!

Grann jävel................

Jaha, än en gång har man slitit ut sig under tiden på land. Varför kan man inte bara sitta ner och ta det lugnt? Nä, det ligger troligen inte för mig. För nu har jag gjort ett staket runt tomten, och det är inget jävla Gunnebonät inte. Nä då, det ska vara nedgrävda stolpar och tryckimpregnerat virke. Stolparna skulle gud bevare mig väl ner på 40 centimeter fick jag för mig. Och varför i hela helvetet ska dom största stenarna promt ligga där jag ska gräva, och naturligtvis så haglade dom goda råden in från grannarna. Va lycklig man blir!


Hur eller måttstock så kom stolpjäv… på plats och det var dags för själva staketet, så många grannar har jag då väl aldrig haft. Och nu är det så här, för att ni ska förstå min frustration så känner jag mig nödgad att förklara anledningen till frustrationen. Jag är en millimeterman, det vill säga att jag mäter allt i millimetrar. Det kan ju verka lite tetigt när man ska bygga ett staket runt tomten, men va fan, ska det vara rakt så ska det. Färdigdiskuterat, punkt slut!


Men se det tycker då inte mina grannar och framför allt inte min sambo, ”men lilla gubben, det är ingen människa som kommer att se det när det är klart”. Det är det visst det, jag! Och det räcker med det, för jag ser till och med eländet framför mig innan det är klart. I och med att vägen sluttar svagt nedåt för att göra en avplaning på mitten och sedan fortsätta sin bana mot söder så kommer det att se knäppt ut med ett staket i våg. Fattar ni inte det era imbeciller!!! Men nä då, det kommer inte att synas. (Här hörs en typisk Idrefnys, en sån där som nästan får näsan att bli dubbelt så stor) Till slut så ger jag med mig och bygger det där jävla staketet i våg. Men bara imellan stolparna, och dom goda råden fortsätter att hagla in. Jag är sååå lycklig.


Fast roligast var det när den där jävla grannkärringen som jag inte tycker om kom hem, hon parkerar bilen och går ut till brevlådan, tar upp posten och blir stående och glo. Jag ignorerade henne totalt. Jag förstod att nu är hon nog så nyfiken att hon håller på att dö. När jag inte lyfter blicken och tittar på henne så frågar hon: -håller du på att bygga ett nytt staket? Men vilken jävla fråga, det ser hon väl för fan! Fast det sa jag ju inte, så elak är jag inte. Så jag sa: -Nä jag håller på att göra en anslagstavla för nyfikna grannkärringar! Det var det sista jag såg av henne den dagen, hon gick in.


Så vill du träffa din grannar, bygg ett staket!


Ted!

Missat samtal??

Polen! Missat samtal. Ingen vet ju att jag är här!!! Ja vad är nu detta? Jo, när vi låg i Polen och lastade gödning till Danmark så inträffar följande:

 

Jag står på däck och övervakar lastning samtidigt som jag håller på att tömma båten på ballast. Då kommer en av matroserna fram till mig och säger: -Hörru, jag har ett missat samtal på min mobil. -Jaha, svarar jag, antagligen med en mycket förvånad blick. Men han ger sig inte och säger heller inget mer utan fortsätter bara att glo på mig som om det nu skulle vara jag som var alldeles dum i huvet. -Jaha!!! säger jag då en gång till. -Ja men, säger han -Det är ju ingen som vet att jag är här.

 

Om min blick var förvånad för en stund sedan är det ingenting mot vad den är nu! -Va fan menar du? -Vadå missat samtal och ingen vet att du är här? Det uppenbara gick inte upp för mig helt enkelt, jag fattade inte vad karln menade. Det ska tilläggas att denna människa inte är den snabbaste propellern i vattnet.

 

-Ja men, det är ju ingen som vet att jag är i Polen, säger människan som om det skulle få mig att förstå. -Det är någon som ringt till mig. Nu börjar han förstå att jag inte har en susning om vad han pratar om. -Jag har alltså ett missat samtal från Sverige, och jag förstår inte hur jag kan ha det för det är ju ingen som vet att jag är i Polen. -Ha ha, jätteroligt! -Den var bra, det är liksom det jag tycker att jag kan säga fast jag egentligen tyckte att skämtet var skitdåligt. När jag studerat honom en stund såg jag något otäckt. Karln var allvarlig!!!

 

-Du kan inte mena allvar? sa jag, som är känd för att vara finkänslig... -Va då? Undrar han. Hjälp, nu börjar jag att bli riktigt orolig, -Du menar inte på fullaste allvar att du inte skojar med mig nu? Nä, va då? Jaha, då börjas det då, en vuxen människa som till och med är några år äldre än mig ska alltså få sig en privatlektion i datakommunikation av en som knappt ens vet hur man skickar ett MMS.

 

-Ja men för fan människa, telefonen vet ju att du är här, säger jag. Som om det skulle hjälpa! Karln fattar fortfarande ingenting, osså kommer hela harangen om hur det fungerar med master, antenner och den biten, samtidigt som jag förklarar hur det funkar tittar jag på honom och försöker läsa om han förstår. Men inte då, när jag är klar säger han. -Men dom har ju ringt från Sverige. -Ja men för fan karl, signalen går ju hit ändå, osv. osv. osv.

 

Till slut trillar väl polletten ned, men då kommer nästa aha upplevelse. -Kunde dom inte informerat mig om detta när jag tecknade abonnemanget. -Hööö? -Kunde dom inte sagt att det skulle gå att nå mig i utlandet då? Vid detta laget var jag så irriterad och samtidigt måste jag säga, road att jag inte fick ur mig annat än sånt som jag inte kommer att skriva ifall ni är så dumma så ni låter era barn läsa detta. Men i alla fall så fick han reda på att jag inte har tid med sån här skit. -Jag har en båt att lasta, ge dig iväg och gör lite nytta nu för fan! Det var den lindriga varianten.

 

Ska du skaffa dig ett nytt abonnemang? Se till att bli informerad om att du kan bli nådd överallt!!!

Sen kan vi samtidigt passa på att lära våra barn, att så här kan det gå om man super varje dag i fem år!

 

Ted!


Blir vi visare med åren?

När visdomen biter dig i röven är det bara att bita tillbaka, men gör det med eftertanke. Va fan menar jag nu med detta, ja vi får väl se om det är begripligt det jag försöker formulera.

 

Man lär sig en läxa som det brukar heta. När man var mindre lärde man sig läxor den hårda vägen, kastar du ut en fönsterruta på pin tjiv, ja då kommer det att göra jävligt ont när dom får tag i dig. Det lärde man sig den hårda vägen, pallade man morötter eller dylikt och dom fick tag på dig, gjorde det lika ont. Man lär sig av misstagen, vissa misstag i alla fall. (Spriten har annars en makalös förmåga att sudda ut alla lärdomar man dragit på sig genom åren.)

 

Den första kyssen var ju också en lustig lärdom, byxan blev full, men inte hjälpte det. Man fick nöja sig med kyssar. Den lärdomen var i och för sig svår att få någon vändning på, men när vändningen väl kom... ja jävlar i min lilla låda, det var lärdom det. Ingen gång är som första gången, sett ur båda perspektiven. Nu var det länge sedan man lärde sig nått i den kategorin.

 

Arbetet är väl en lärdom som är nödd och tvungen. Mat på bordet måste man ju ha. Fast i dag kan du ju skita i att jobba, det är bara att gå på soss så får du mat för dan. Den lärdomen kan jag då gott vara utan. D.v.s. den om att man betalar skatt så den late jävelen ska kunna få mat.

 

Barn, det är en lärdom man för det mesta har glädje av, inte alltid ska tilläggas. Det finns stunder då man önskar att dom var egenförsörjda, och att man fick leva sitt eget liv i sus och dus. Men dom önskningarna går fort över. Så ska vi inte glömma att barnen lär oss en massa om oss själva, sånt som vi inte hade en susning om innan vi blev föräldrar. Framför allt att inlärningstakten har blivit fan så mycket långsammare.

 

Själv har jag väl inte tagit vara på så där överdrivet många läxor. Jag springer fortfarande in i väggen med huvudet först, fast det är nu det där med erfarenhet kommer in i bilden. D.v.s. visdom. Det går inte så fort in i väggen, man liksom bara snuddar lite vid den. Det är som om visdomen har vadderat väggen på nått vis. Man kan le åt eländet, fast min dotter jämt och ständigt säger: Pappa, skratta inte åt eländet!

 

Så när visdomen nu biter dig i röven, d.v.s att du gör nått galet, och visdomen du samlat på dig inte hjälpte ett dugg. Le åt eländet, för... Du blev just en visdom rikare.

 

Gammal man lär sig inte läxor längre, han blir en visdom rikare!

Ted!


Innebandy........fy satan vilken jävla sport!

Nä, det är inte det att jag tycker illa om innebandy, nä då, det är bara det att jag endera dagen kommer att få en sån jävla hjärtsnörp på en läktare någon stans i Sverige så man kommer att få bära mig där ifrån i en liksäck.

Jävla sportjävel att kunna få upp blodtrycket, fotbollen kan oxå liva upp blodomloppet rätt skapligt, men det går liksom lite långsammare, man hinner så att säga inte få dessa jävla adrenalin kickar.
Kaffe på en innebandymatch skulle ta mig fan vara bannlyst. Hur fan ska jag kunna lugna ner mig när man i periodpauserna springer och köper kaffe........skitsport.

Men helvete va kul det är att titta på, det får inte vara allt för spännande (vilket det för det mesta är) för då måste jag börja röra på mig, det kryper i hela kroppen. Stå stilla är näst intill en omöjlighet, det blir allt som oftast ett evinnerligt vankande fram och tillbaka. Sen har vi dillemmat med domare.....ja va fan ska jag säga där då, kanske bäst att hålla käft, men facto kvarstår. Det är nog fan den mest utskällda domarkåren i sportvärlden, det i sin tur innebär ju att det för det mesta bara är människor som redan innan dom satte sina stinkande jävla fötter på en innebandyplan var idioter!!! 

Sen är ju jag, tack och lov, av den tystlåtna typen, så jag hörs ju och syns ju inte såå ofta, men det händer ju någon gång att man hör min ljuva stämma, min dotter brukar allt som offtast kommentera mitt engagemang i hallen.
Pappa......du e pinsam....! Va då?!? jag måste väl för fan få titta på bandy! jo, då, det får jag, men kanske inte fullt så jävla enerverande för övriga åskådare....hm.

Sen skulle det ta mig fan va stört förbjudet att släppa in fler mål än motståndarna, okej då, någon gång kan det väl vara i sin ordning, men för faaan, det är ju sjukt hur infarktframkallande denna sport är. Sen sitter man lik förbannat där nästa gång det är match!
Det är kanske tur i oturen att man åker ut på sjön en gång i mellanåt, så man får vila lite........

Sen har jag ett dillemma som jag inte vet om är ensam om eller inte....Målvakter, varför verkar det vara lättare att göra mål på det egna lagets målvakt? Även om han/hon gjort en kanonmatch, så känns det på nått förunderligt vis som om "den andre" målvakten är både större och rörligare vid en mot en situationer......konstigt är det.

Men nog med gnäll nu, en underhållande och rolig sport är det att titta på i alla fall, alla gör så gott dom kan med de medel som står till buds............
Så mig lär dom nog inte bli kvitt i första taget i Sveriges innebandyhallar!

Men golf tror jag inte jag kan börja med, det skulle liksom inte vara rättvist mot alla andra golfare.
Jag kan ju inte vara bäst på DET också!!!!!!!!

Hepp!
Ted!


En kvinnas skönhet.......?

Hus ska vi definiera en kvinnas skönhet? "Hur" är kanske inte det rätta ordet för den frågan, "ska" är nog det rätta. SKA vi definiera en kvinnas skönhet? Vad är skönhet, en stubbe i skogen? Ett par skor? ett rentvättat lakan? Eller är det en vacker kvinna? Ja då kommer genast nästa fråga, vem fan är jag att avgöra om du är vacker eller inte? Skönheten sitter inuti.....ja ja, jag vet allt det där, det vet väl för fan var enda levande själ vid det här lagt. Men lik förbannat säljs det skönhetsmedel och annat tjafs för tusentals kronor varje dag.

Vem är det då som har bestämt att en kvinna måste sminka sig för att bli vacker? Jo, jag är rädd för att det är jag. Nä, inte bara jag, vi män rättare sagt.

Låt mig förklara, visst sminkar kvinnor sig för att "må" bättre eller vad det nu är för ursäkt dom använder, men, (det här lär jag nog fan få skit för) till syven och sist är det för att dom vill vara den vackraste honan i skogen. Jo, kvinnor har i urminnes tider valt parnings partner efter hur stora och starka dom har varit och hur duktiga vi var att få mat på bordet, inte hur vi män ser ut. Det har ju ändrat sig en hel del idag, till det bättre? Män har då å andra sidan titta efter hur duglig en kvinna var att avla fram just "mina" gener.
Och ju mer "höftvickning" ju mognare att "para sig" I dag är höftvickningen mest ett sätt att få the mojjo working....och det funkar!!!!

Nu när vi män då tydligen och uppenbarligen har glömt hur vi bäst ska föra våra gener vidare så måste ju kvinnan hitta på ett annat sätt att visa sina höfter.....smink. Nä, dom sminkar inte höfterna, evolutionen har gjort att dom hittar ansiktet med sminket, med andra ord vi har blivit smartare.

En kvinna sminkar sig för att hon ska vara mer attraktiv än kvinnan bredvid, och kan hon inte bli det så snackar hon skit om henne i stället, om hon inte har nått att frukta från kvinnan bredvid så får hon gå oomtalad där ifrån.

Nu ska vi inte dra alla över en kam, men tänk efter riktigt noga, bevisa för dig själv att du var med när gud delade ut hjärnor, varför tittar du dig i spegelen varje dag? För att försäkra dig om att du är ful nog? Skulle inte tro det!

Nä, var den du egentligen är, alla människor är vackra på sitt sätt, och vi kan omöjligt vara alla människor till lags!

Har jag stött någon med denna text ber jag uppriktigt om ursäkt, det är svårt att i dett ämne få tankar på papper utan att det kan misstolkas, men jag menar dessa påstenden med ärligaste avsikt.

Har jag däremot retat upp någon med denna skrift.....till er vill jag bara säga Ha ha ha ha ha ha ha ha! Dra åt helete!

Den vackraste av alla........Ted!

Skitnödig på Idremål!

ÅÅÅÅÅ….Herre jävlar ”skettskôtt” satte mig ner för att skriva lite när jag drabbades av skettskôtt. Det vill säga, illskitnödig, jättebajsig, den stora förättningen, nr:2 eller vad ni nu kallar det. På Idremål heter det skettskôtt. Det är inte lustigare än att det heter ryggskott.

Hur eller butangas så blev det så där illbråttom som det bara kan bli när man drabbas av skettskôtt. Ni vet när man vräker ner allt som kommer i sin väg, barn, kärring, hundar, ja hela rasket. I och för sig så skulle ju detta ha kunnat undvikas om man låtit bli att ignorera illern och förvärkarna. Ja, detta kanske kräver sin förklarning.

Förvärkar får man ju när det finns något i magen som bara ska ut, och ju längre man håller tillbaka desto kraftigare förvärkar. Familjen brukar protestera högljutt under det att förvärkarna varar, fy va äcklig du är, kan du inte gå ut om du promt ska låta och lukta så där. Och om man ignorerat förvärkarna tillräckligt länge kommer snart illern.

Illern är den lille som under en väldigt kraftig förvärk, (utan att du krystat ska tilläggas), kommer ut, tittar sig omkring, konstaterar vad du har för färg på kalsongerna och försvinner in igen. För att något senare komma tillbaka med hela tjocka släkten och insistera på att få komma ut i friska luften med en jävla fart. Det är då mina damer och herrar man får ett skettskôtt. Jo då! Det blev ett välskapt gossebarn på tre kilo!!!

Skette är annars ett ord som då följaktligen betyder skitit på svenska. Bryter man av ordet skette och tar bort sk:ljudet så får man kvar ette, Vilket betyder ätit. (Hm) det var väl lite underligt det, att man promt ska blanda ihop ätit och skitit. Men jag undrar jag egentligen vilket språk som är mest logiskt, ätit och skitit hör ju liksom inte ihop, språkligt menar jag, det är liksom två ord. Men skette och ette däremot är ju väldigt logiskt. För det är ju så att har du skette så har du ju ette!

Till sist några ord från ett utedass på grytans skjutfält:

Svårt är att leva, svårt är att dö, svårt är att skita i meterdjup snö!

Ted!

Om man ändå vore en klok man....skulle jag ändå aldrig blivit politiker!

Vad är det som driver en människa att bli politiker? Viljan att engagera sig i människors väl och ve? Ja tjena, om så varit fallet hade det inte funnits människor på åldershem som har liggsår och fulla blöjor! Och vi hade troligtvis haft pengar till barnens skolgång. Nä det är nått annat som driver dom. PENGAR, inte till kommunens kassa, nä till egen ficka.

Det är nog Sveriges i särklass högst avlönade jobb om man ser till mängden svettdroppar i pannan. Jo då, det måste finnas hjärna också, vi kan inte alltid förlita oss på muskler, inte tu tal om annat, men ta bara en sån sak som arbetsfördelning inom en kommun, det finns ju en hoper människor som på en dag bara glider runt i korridorerna och inte gör ett förbannade dugg, och detta  smittar ju naturligtvis av sin till närliggande och direkt underställda avdelningar till det komunala systemet. Jag tänker på tekniska kontoret, vilken jävla dagisverksamhet denna avdelning är, vad är det för idiot inom kommunen som har bestämt att det ska behövas 4-personer att fälla ett träd?
Eller att det ska ta två dagar för 2-personer att räfsa ur tre rabatter var och en stor som en parkeringsruta?
Snacka om att man skulle kunna göra lite besparingar inom den sektorn...........

Varför ska man alltid inom det politiska vara tvungen att tillsätta en arbetsgrupp så fort det är något som behöver göras, först måste man ha ett möte om vad det verkligen är som ska göras, sen måste man ha ett möte om hur det ska göras, när det är fastställt ja då ska man äntligen komma till skott....med att tillsätta en arbetsgrupp som utreder...ja just det, vad det är som ska göras, hur det ska göras, sen ska man bestämma vem som ska göra det.
När man har bestämt detta, ja då är det dax igen, vad ska göras. hur ska det göras....... Sen när allt är klart, då skjuts det som ska göras upp, på obestämd tid, för hör och häpna...pengarna är slut! Men alla dessa jävla möten ska idioterna ha betalt för, fast det troligtvis var deras sammankomster som orsakade pengaförlusten. 

Gubbar och kärringar i vitskjorta och slips skulle inte få bestämma vad riktiga människor ska göra.

Ted!

Feminism, kyss mig i röven!

Visst fan får väl feministerna husera hur mycket dom vill för min del, men kom för fan inte och pådyvla mig sån där jävla rappakalja. Vad är det för mening med att vi helt plötsligt ska börja med att byta könsroller med varandra. Om min käring, (inte kärring), vill vara hemma med våra barn så ska väl för fan inte nån jävla feministminister komma och säga till mig att jag är enligt lag är tvungen att vara hemma en viss tid med mina barn. Men om inte vi vill ha det så då!

 

Ja, enligt vissa inom ”familjen” så är det min sambo som måste vara hemma för att jag är en mansgris. Putt i fan heller. Min sambo och jag samrådde om detta väldigt länge. Cirka två minuter, sen fick jag reda på att jag inte hade hemma med barnen att göra. Det ska tilläggas att jag var hemma med mina barn, en bra stund till och med. Men poängen är att det måste vi väl som sagt för fan få bestämma själva!!!

 

Då sitter väl den där jävla rödstumpekärringen och motsäger allt vad feministerna står för. - Då är det väl så att kvinnan i förhållandet inte vågar säga ifrån! Men va fan säger hon, tänkte jag väldigt högt, är det inte dagens frigjorda Svenska kvinnor vi pratar om? Dom som kan göra allt en man kan!?! Dom menar alltså på fullaste allvar att en Svensk frigjord kvinna av dagens mått inte ska våga säga ifrån om hon tycker att det är orättvist. Orättvist att hon får vara hemma och inte mannen, hon ska alltså vara så hunsad att hon måste få hjälp av lagen för att mannen ska vara hemma med sina barn. Ja, tjena!

 

Ta en politiker, en kvinnlig sådan, lika lön för lika jobb. Absolut!!! Där har ni mitt fulla stöd! Men hur jämställd är då en kvinnlig politiker? Hon resonerar ju för fan precis som en man. Hon tar exakt samma beslut som en man, p.g.a. att riksdagen i århundraden har varit befolkad av män och är således skriven för och av mäns sätt att se på saker! Politikens lagar och regler gäller ju även för kvinnor. Dom tänker inte som män på vägen dit, men på papperet står exakt samma sak som en man skrivit.

 

Ta som ett exempel hemmets lugna vrå, om en kvinna tittar på en hög med tvätt hon måste ta reda på så tänker hon: –oj vad kläder, nu måste jag tvätta så barnen har rena kläder i morgon. Om en man ser på samma hög med tvätt som han ska ta itu med tänker han: –jävla ungar å kunna skita ner sig.

 

Där måste man böja med jämställdheten, utifrån dom förutsättningar som finns. Visst finns det män och kvinnor som är varandras likar. Men jag lovar dig att dom ser inte på ett problem på samma sätt.

 

Jag tror att det bottnar i att om vi ser på alla samhällsgrupper, oavsett kön, ålder, hudfärg eller sexuell läggning så heter det, ja just det… vi och dom! När vi behandlar alla människor som våra jämlikar och inte som vi och dom, så kan vi börja att ta tag i problemet. Utgå efter dom förutsättningar som finns och skapa regler och lagar efter det, så kan vi börja snacka jämställdhet när det inte längre finns vi och dom!

 

Jämställdhet i mina ögon är när vi inser att alla människor är olika och på samma gång precis lika mycket värda. Det är bara det att våra åsikter kan skilja sig åt. Tack och lov!

 

Tvätta du min kära, så hugger jag ved. Men om du vill så kan vi byta!

 

Ted!


RSS 2.0