lagen om alltings jävlighet!

Ja, ska det jävlas så ska det jävlas, det är tydligen så det ska vara ibland. När jag mönstrade på denna gång hade jag lite förhoppningar om en lugn törn, ja tjena. Det var ju som om att be om jäkelskap.

 

Som de flesta kanske redan vet skulle jag denna gång mönstra på som kock i 14 dagar, det flöt ju nästan på som det skulle, tills killen från maskinen (mitt jobb) kom upp och talade om att vatten pumpen på färskvatten sidan till huvudmaskinen läckte. Ja men va fan, det är ju inte mer än max 6 månader sedan vi bussade om den. HELVETE också. Ringer kontoret och meddelar detta, var i det genast ska utredas vad detta beror på, jag talar om att det beror på att idioterna inte kan köra båt. (det kan dom men dom lyssnar inte på instruktioner)

 

Sen han vi inte mer än få detta lagat förns varmvattenberedaren (vvb) slutade värma vatten. Då var det snart dax för maskinisten att mönstra av, så den hade vi inte mycket nytta av, då blev det till att både laga mat och springa i maskin, hjälpa till att bussa om vattenpumpen, köra luckor och ballast. Gick på knäna där ett tag, men allt går ju att lösa med en stänkare innan man somnar ;-)  Sen när vattenpumpen var ombussad och huvudmaskinen provkörd var det dags att sätta in den nya el-patronen till vvb, det gick över förväntan bra.

 

Ända tills det började komma kokande vatten ur kallvattenkranarna ja! Blandventilen hade även den gått åt helvete, plus att det troligen är nått fel på termostaten så vattnet blir så varmt att det kokar. När då blandventilen är trasig så skickade den som sagt in kokande vatten i kallvattenledningarna, då kan ni kanske tänka er vad det gjorde med insatserna i toalettstolarna, jepp, dom smälte och där med blev det till att spola för hand med hink. Ja men va fan, när ska eländet ta slut???

 

Ja inte riktigt än, nu började väl oljebrännaren att läcka brännolja med, hm, visade sig att det var pumpen som läckte, frågan var bara vart ifrån, men efter att ha skruvat isär, och med tur som en tokig, hittat en till att plocka reservdelar ifrån, så var snart pumpen tillbaka skruvad på brännaren och läckan lagad. Tjohoo! Det var även där en tätning och bussning på drivaxeln som var trasig! Men nu då, ska det va slut på eländet nu? Jo tjena!

 

Senare stod jag och bytte insugningsfilter på turbon när jag hörde en jävla smäll och ett satans oväsen, plus att det landade en bult bokstavligt vid mina fötter, säkerhetsventilen på hydroforen gick sönder, all luft och vatten (4 bar) trycktes ut på 3 sek. då var det nära att husse skulle skita på sig kan jag lova, det blev så kallad brottarbralla! Snabbt som fan fick jag rusa dit och stänga av vattnet, vilket bara det gjorde att jag blev sjöblöt, sen blev det till att försöka hitta en passande koppling att skruva dit så det blev tätt. Det fans naturligtvis ingen sådan så det blev till att tillverka och svetsa. (som ni kanske förstår ar jag inte längre i byssan)

 

Nu har i alla fall rörkrökare varit här och bytt ut rörpaketet till vvb så vi får inte kokandes vatten i kallvattnet längre, men felet med termostaten kvarstår dock, den kokar vatten. Men det löser jag med att stänga av vvb innan jag lägger mig, det används så pass mycket varmvatten på dagarna att det inte hinner koka.

 

I morse vid 6 snåret när jag inte kunde sova var jag ner i maskinen och ser att lagen om allt jävelskap fortfarande inte riktigt vill ge sig, synglaset på hydroforen hade spruckit, ja jag säger då det, det blev till att än en gång tömma hydroforen och försöka hitta tätningsgrejer, denna gång var det lite enklare, bara att stansa ut tjocka gummibitar och lägga i redan befintliga muttrar. Men det blev åter nästan en förmiddag utan vatten. Har även satt in en ny temostat i el-patronen, så nu får vi hoppas att detta funkar när jag nu ska hem. annars kommer dom att ringa värre än telefonförsäljare en söndagskväll.

 

Sen all småskit som blir till följd av all annan skit orkar jag inte ens rapportera om, men vatten över el- komponenter, kölen blir full av vatten, proppar som smäller i takt med champagnekorkar på nyår, etc. etc. etc. sen har vi ju dillemmat med att båtfan ska ju lastas och lossas också! Nu väntar jag bara på nästa larm, så man får jobba lite…..pust! Tror jag galant skulle klara av ett vaktmästarjobb i land, ingen som har ett???

 

Ted!

 


Kommentarer
Postat av: Kjell

Har råttorna lämnat båten?

2010-04-25 @ 21:10:39
Postat av: Ted!

Jepp.....Nu e man hemma!!!

2010-04-25 @ 21:25:20
URL: http://idregut.blogg.se/
Postat av: Helge

Tänk va lugnt du får på nästa resa...

2010-04-27 @ 18:15:32
Postat av: Anna

Vad är det för skorv du jobbar på?

2010-05-21 @ 11:33:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0