Nytt år!

Jaha, då var vi där då, ytterligare ett år till ända, och vi ser det nya komma sakta närmare där borta i fjärran öster!

 

 

Nu kommer alla dessa förbannade nyårslöften som knappt någon klarar av bedriften att fullfölja, personligen gav jag ett nyårslöfte för ca 20-år sedan. Det håller jag än...Jag ska aldrig mer ge ett nyårslöfte!!! Funkar vart enda år, har inte brutit det löftet på alla år, rätt imponerande va?? =)

 

 

jag tycker synd om hundar och övriga djur under nyårs firandet, om alla höll sig till den begränsade tiden som finns att skjuta raketer på hade det nog inte varit så farligt. Men det ska ju skjutas raketer i tid och otid, pratade med en av de lokala veterinärerna här på ön, bara hon, av 4 veterinärer i området, delar ut knock out medicin till mellan 10 och 15 djurägare varje år!!! För att citera henne: " ...och då är det bara hos mig!"

 

 

Det mest skrämmande är att de djurägarna får ge medicinen över så lång tid, och detta beror enbart på det facto att folk ger sina barn raketer och smällare i tid och otid. Barnen kan man ju inte klandra, men de idioter som köper smällare till barnen och inte ens är med och övervakar vad som händer...ja de idioterna skulle man ju binda fast vid den största, skott rädda, hund som bara går att uppbringa!!

 

 

Jag vet att vi troligtvis aldrig kommer att komma ifrån smällare och dylikt, tro mig, jag tycker det är lika roligt med pang och brak som vem som helst. Men man kunde faktiskt vara utan, i dagens teknologiska värld kan vi operera tunntarmen på en bajsfluga, men inte göra ljudlösa raketer?!? Eller kan vi, jag vet inte, men eftersom man aldrig enbart ser det man vill se med en raket, utan att höra smällen, har jag svårt att tro det kan finnas ljudlösa raketer.

 

 

Om man förbjöd försäljning av fyrverkeri pjäser tills 2-3 timmar innan, "avfyrning" så skulle det ge ett antal effekter,

1. Det skulle troligtvis sopa rent bland försäljare, de riktigt seriösa skulle bli kvar!

2. Försäljningen av antalet fyrverkeri pjäser skulle minska drastiskt, pga att någon jävel måste ju hålla sig nykter och köra till fyrverkeri affären.

3. Detta hejdlösa raket skjutande i tid och otid skulle med stor sannolikhet upphöra.

4. Vi skulle få lugnare djur i vår värld!

5. Olyckorna med bort sprängda kroppsdelar minskade drastiskt!

 

 

Nä, nu får det vara slut på detta förbannade gnäll....vill i stället önska alla stackars idioter som hittar hit gång efter annan, ett gott nytt år!! Ni är inte värst många i antal, men ni ger mig den respons jag behöver för att detta ska vara roligt.

 

 

Tack för att ni orkar läsa det dravel som hoppar fram och tillbaka i min skalle, i bland någorlunda relevant, andra ggr rent skitsnack!

 

 

Tack för att ni "lyssnar" på mina texter i det tysta, när jag är ledsen och behöver få ut sorg och ilska ur huvudet innan jag exploderar i ett raseri utbrott som ingen mår bra av.

 

 

Tack för att ni står ut med mina ibland helt horribla ordlekar som troligtvis bara jag skrattar åt, och som bara jag fattar i mitt huvud!

 

 

Tack för mig helt enkelt! Nästa år ska jag bara skriva om relevanta och viktiga saker....NOT!

Va fan! Gick du på det gamla Arne Weise tricket....Moahahahaha

 

 

Ted!

 


Kyrkan i moll!!

Har varit på begravning idag, inte nog med att det är tragiskt i sig, men kyrkan gör det ju inte livligare precis.

 

 

Nu är väl inte det kyrkas roll vid en begravning heller, men varför måste allt gå i moll??

När man spelar en psalm där texten har innebörden att, efter detta jordeliv har tagit slut ska vi som blir lämnade kvar inte förtrösta, utan på andra sidan finns plats för både glädje och sång! Varför måste då denna psalm gå i moll? Det är väl som sagt tragiskt som det är!

 

 

Måste även tycka att det är en guds välsignelse att vi tar med våra barn på begravningar, när man hör deras nyfikna frågor, och att framför allt de som svarar på frågorna, inte hyschar och hytter åt barnen, utan svarar så nära sanningen man kan utan att för den delen inte skrämma skiten ur barnen. Att låta livets gång bli en del av deras uppväxt, är nog det klokaste man kan göra, att hymla hjälper ingen. Jag får fortfarande fullkomligt panik i en kyrka, vare sig det är bröllop eller begravning. Med tanke på både mina rastlösa ben och min lika rastlösa käft, har det hyschats åtskilliga ggr i min närhet!

 

 

Sen förstår jag heller inte varför i alla heliga helgons namn, man är nöd och tvungen att ha de hårdaste träbänkar man kan finna för pengar i alla kyrkor, är det för att jag inte ska somna till prästens otroligt tråkiga röst?För att kyrkan inte ska ha råd att sätta in lädersoffor i stället, det tror jag inte på. Mer troligt för att hålla "publiken" vaken! Det är nog uträknat i minsta detalj.. :-) Träsmaken i röven kommer snabbare än sömnen i ögonen, det är då ett som är säkert!

 

 

Barn ja, hade han som vi tog avsked av fått bestämma så hade nog både hundar och ungar fått springa runt som dom ville i kyrkan, med munnarna fulla av godis och glass, oavsett vad vi föräldrar och hundägare hade sagt! Själv hade han nog suttit på en stol, rökt som en borstbindare, och tittat på med ett leende på läpparna! Gud nåde den som hade protesterat!

 

 

Om du nu sitter där uppe och läser vad jag skriver, vill jag bara säga att du är av mig och de mina saknad, både som granne och vän! Från våran sida är det nog mest av egoistiska själ vi saknar dig, men för din skull har du det nog bättre nu, när du får vara hos din kära fru och hund! Och få slippa min irriterade röst när du övergöder både mina barn och mina hundar. :-)

 

 

Så, Adjö käre granne och vän, du kommer att finnas med mig så länge jag lever!

 

 

Ted!

 Ölands köpstad, södra ingången!

Den ställer till det för Julhandeln den där Ölandsfåken!!
Den ställer till det för julhandeln den där Ölands fåken....ha ha
Ted!

Kollar bara så min mobilblogg fortfarande ...

Kollar bara så min mobilblogg fortfarande är aktiv, har väl inget att säga mer än, god fortsättning!


En historia!

Nu var det så länge sen så jag tror jag drar till med en historia!

Lille Fabian kom in till mamma i köket och såg allmänt bekymrad ut, mamma tittar på honom och frågar.

- Men Fabian, du ser fundersam ut, kan jag hjälpa dig med något?

-Jo, jag undrar väl bara hur jag kom till?

-Jo, sa mamma pedagogiskt, när pappas spermier befruktar mammas ägg i magen, så blir det till ett litet barn.

Fabian såg om möjligt ännu mer konfunderad ut och frågar.

- Men hur får du in spermierna i magen då? Sväljer du dom eller..?

- Nej, nej, nej, inte när vi ska ha barn inte....men när jag vill ha en ny klänning eller ett par nya skor händer det att jag gör det!

Hepp!

Ja, va fan...en till!

Bögparet skulle äntligen få gifta sig i kyrkan! Dagen var fastställd och tre av parets vänner, en snickare, en elektriker och en tandläkare, diskuterade vilka hyss dom skulle hitta på för de nygifta till bröllopsnatten.

Snickaren menade att om han sågade av benen på sängen så skulle dom allt få ett gott skratt när dom lade sig.

Ja sa elektrikern, jag kan lägga dit en kabel med svagström i sängen...för att öka spänningen, så skrattade han gott.

Tandläkaren ville inte tala om vad han skulle utföra för hyss, men han lovade dyrt och heligt att det skulle bli ihågkommet för alltid.

Bröllopet kom och allt flöt på som det skulle, och ett par dagar senare fick parets vänner följande brev!
Kära vänner!
Vi hade inget emot att sängbenen vek sig då vi skulle lägga oss för natten, svagströmmen i sängen var kittlande och bara ett tillfälligt problem, men en sak lovar vi, får vi tag i den jäveln som lade lokalbedövning i vaselinet...då jävlar blir det krig!!!

Hepp Hepp!!

Svammel.......

Har tråkigt, inget att göra. Ligger med fartyget i Malmö och dräller, skitlångt in till stan, och minusgrader, är inte dom rätta förutsättningarna för en promenad in till puben direkt! Suck!

Så då får jag väl ligga här och svamla då!

Har väl egentligen inget konkret att komma med, får nog hoppa in i duschen och vaska av sig dagens svett och anlete, eller det kanske är bättre att stå någorlunda stilla när man duschar, så man inte halkar och sätter sig på schampoflaskan, då skiter man väl såpbubblor dagarna i ända kan jag tro! Ha ha, dagarna i ända, nu var jag ju riktigt fyndig...:-)

Skulle väl egentligen vilja vara i Göteborg just nu, Äldsta dottern spelar SM i innebandy där just nu, och det missar jag ju i vanlig ordning. De e goa gubbar på Avenyn!! Men å andra sidan, här jag ligger nu är jag åtminstone nycker och billig i drift, undrar hur frun har det på den fronten? Hon lär väl varken vara nykter eller rik kan jag tro...

Undrar om jag ska gå och olla kockens tandborste, då har jag i alla fall nått att göra, näe! Han skulle inte skulle nog inte märka det före jul i alla fall....inge roligt med det!

Nä, dusch och promenad får det bli, här kan jag inte ligga och tycka synd om mig själv. Går jag långt nog hittar jag kanske nått att fördriva tiden med trots allt...

Ted!

RSS 2.0