Konkurs och översitteri!

Jaha…det var nått nytt!!! Företaget jag jobbat med sen 7.5 år är försatt i konkurs!!!

 

Lönerna ska tydligen vara garanterade då ägaren själv begärt konkursen, skönt det. Men det är väl bäst att ta till egna ”försäkringar” i alla fall!! NÄ, inget olaglit…tror jag!

 

Är väl inte så där orolig egentligen, i värsta fall finns det ju andra båtar och rederier, får väl ställa mig på någon färja som sista utväg!

 

Har tydligen fått två jobberbjudanden redan, dom har kommit lite snabbt över sms, det enda jag någorlunda vet är att det handlar om timanställning inom fritidsbiten på skolor. Kul!!

 

Mest orolig är jag inför höstens jakt, har ju fått förfrågningar från Idre om älgjakt i år, står man utan jobb kan man nog fetglömma det är jag rädd, då får nog pengarna gå till mer subtila ändamål. Snyft, men, vi är inte där än. Som en god vän brukar säga, kasta inte trasig handske på redan skjuten kråka!!

 

Just nu ligger jag i kojen och är lite småsur, fick ombord frukt i går. Det var inget litet lass som kom ombord, jag kan säga så här, hade det legat i fruktskålen hemma hade det räckt minst en vecka. Här tog det slut idag, jag fick ett äpple, den andra matrosen fick två, resten ligger nog i en redan fullsmockad fruksockerstinn mage, på ett idiot befäl!

 

Samma befäl försökte köra med mig idag….ja, det gick ju bra, han fick tillbaka kan man väl säga. Han väckte mig 03.30 bara för att han ville veta hur mycket bränsle vi hade kvar i settlingtanken, (dit man kör upp oljan från den stora lagringstanken) det var öppet vatten, inte en båt i närheten, jag vet att han hittar till maskinrummet och det finns ett mätglas på tanken som talar om mängden på innehållet. Det hade tagit idioten mindre än 40 sekunder att springa ner och titta själv, men det var väl något han ville bevisa kan jag tro, inte för mig, jag vet redan att han är en idiot, men det är väl något han får ta med sin skapare den dagen han kommer dit, för innan dess är det då jävlar ingen som kommer att förstå något av hans trasiga ego!!!

 

Nåja, han fick svar och mumlade nått om att det var för lite, vände sig om och låtsades inte om mig mera, jaha du tänkte jag. Han gick av sin vakt 06.00 för att sova och ska gå på igen vid 12.00….he he, 09.45 knackar jag på hans dörr. Väntar inte på svar utan sliter upp dörren så ljudligt jag kan och deklarerar högt och ljudligt….Nu är tanken full du store styrman, så nu kan du sova lugnt, å fy helvete va han blängde, ha ha, jag flinade honom rätt i ansiktet och smällde igen dörren!! Han har under hela dagen inte nämnt ett pip om detta! He he, den kakan visste vart den skulle smula av sig…=)

 

Den ska det i alla fall bli skönt att bli kvitt, har aldrig varit nått större fan av översitteri!!

Har träffat ett par genom åren, en del nära en del längre bort, jag tror dom kommer ihåg mig allihop!!!

 

Ted!


Rost i brallan!!

Ja, vilken jävla dag!!

Idag vaknade jag lite lätt ”klen”, var på pubben igår. Det blev inte så farligt i och med att jag skulle upp och jobba idag.

 

Hur eller kattskit så hade vi ett hål i plåten, strax under relingen, det har ingenting med bärigheten på båten att göra, men den är gammal och olika faktorer har gjort att det med tidens lopp blivit hål.

 

Jag skulle i alla fall skära ut lite plåt där och göra en ny som jag sedermera skulle svettsa dit igen….ska bara knacka bort lite rost först….ja tjena!!!! Jag började vid 8 tiden och vid lunch höll jag fortfarande på att knacka rost. Det roliga med det (ja det vette fan om det är egentligen) är att gänget före mig har redan knackat rost och målat på detta ställe, jag blir såå jävla trött!!! Det var rost till förbannelse, det fullkomligt sprutade rost om mig när jag knackade.

 

Sen hände det, jag blev så där illskitnödig som bara jag kan bli, en matros står i brädgången och tittar förvånat på den där som kommer med en jävla fart mot honom, täck med rost och färgdamm, dessutom skriker han UNDAN ELLER I KULL, JAG HÅLLER PÅ ATT SKITA NER MIG!!!!!!

 

Han flyttade sig smart nog, kommer in på toaletten, sliter av mig tröjan, hör ett svagt rassel, reagerar inte på det till att börja med, av med hängslen, ner med byxor och kalsonger, då….då hör jag rasslet igen, fast mycket högre och i större skala…….det är rostflagor!!

 

Man måste nog ha gjort ett jäääävligt bra rostknackningsjobb när ens byxor och kalsonger är fulla med rost!! Ha ha, det låg en stor hög på durken när jag väl hade tid att titta efter, var ju tvungen att skita klart först, å med den laddningen så kräver det sin man. Sitter ju inte avslappnad på skithus stolen precis!!

 

Börjar fnittra lite lätt när jag tänkte på rasslet jag hörde, det var ju flagorna som slog i durken, det påminde mig om den gången jag helt oförhappandes hade dragit på mig flatlöss!! Efter otaliga försök med allsköns kemikalier och diverse metoder inte kunde ta dör på dom små liven själv var jag ju tvungen att uppsöka läkare. Den salvan jag fick av honom gjorde susen, men det är där rasslet kommer in….när jag gick på toaletten på morgonen rasslade det så där i mina kalsonger av alla döda illbattingar. Fick ställa mig i badkaret och avlägsna kalsongerna för det läckte liksom ut på golvet. Nog om det, tillbaka till rosten!

 

När jag sedermera blev klar med detta jävla knackande skulle jag så svetsa dit plåten, lägger ut en planka som går från båten till land som jag kan stå på, då hör det till saken att vi har lossat lite på tamparna för den andra matrosen skulle måla utsidan, då måste båten ligga ett par tre decimeter från kaj för att man ska komma åt. Det gick ju skitbra att stå där och svetsa….ända till det kom en stor jävla bogserbåt på utsidan.

 

Våran båt börjar naturligtvis med att dra sig från kaj, vilket resulterar i att plankjäveln släpper väl från båten, jag åker handlöst rakt ner, har en sån jävla tur att jag får fötterna på kajkanten, men näsan, den ville in i båten med en jäkla smäll, hade ju händerna fulla med svetts prylar så det var lite svårt att ta emot sig…hmm!

 

Tror du att helvetet tar slut här….nä! Det kom en attack till, denna gången var den inte fullt så farlig, kunde i lugnt och sakligt tempo ta mig till vattenklosetten,  åtgärder hade vidtagits under dagen så rostflagorna lyste med sin frånvaro, MEN, jag hade ett skjutmått i bakfickan……när jag fått ner byxorna i knähöjd och sätter mig ner känner jag hur det svider till utav bara helvete i baksidan av låret…..alla som vet hur ett skjutmått fungerar vet att den där lilla stången som sticker ut om man inte ”stängt” måttet ordentligt kan vara väldigt vass. Rätt in i låret gick den lille vasse jäveln i alla fall, jag fick jävlar gå ner i apotekshytten och hämta ett sånt där ”plåster” som man drar ihop sår med för att det skulle sluta blöda.

 

Behöver jag nämna att skitandet kom av sig!!!

 

Ja söte Göte vilken jävla dag!! Nu ska jag ta mig en öl!!

 

Ted!

 

 

 


Trötta skratt!!

Ja jävlar i min lilla låda vad roligt man kan ha alldeles för sig själv, eller nja! Ett par öl och en film.

 

Satt och kollade på en film som heter Tjejligan, med tom Hanks och Geena Davis! Fy för den lede va jag satt och garvade alldeles för mig själv, om han i hytten bredvid hör mig nu tänkte jag, då kommer han nog fan in och knackar på dörren, och undrar om jag har fri tillgång till medicinskåpet.

 

Som sagt, ett par pilsner när du är precis så där lagom trött så du väldigt lätt kommer in i det så kallade fnitter stadiet, sen ett par (som man tycker då i alla fall) jävligt dråpliga scener ur en film, ja jag höll jäklar på att kissa ner mig. Fy helvete, ni vet det blev så där mycket så man gör så där fula grimaser när man skrattar, när man försöker anstränga sig att fortsätta titta på filmen. Men det gick ju inte, det var bara att pausa och torka ögonen för att några minuter senare sitta i samma sitts igen. Det går naturligtvis inte att återspegla så här, det måste upplevas! Det jävliga är att man måste nog vara exakt rätt trött för att detta ska funka.

 

Men om man inte skrattar har man åtminstone fått bli lite på pickalurven!!

 

I kväll tror jag att jag ska se om jag kan hitta ett par dråpliga scener i någon gammal Clintan film……lyckas jag med det, då jävlar har jag hittat rätt koncept för glädjespridning!!

Eller också jobbar jag för hårt…jag vet inte, jag klagar inte just nu i alla fall, vi får väl se efter ett par veckor med detta tempo!!

Nähä! Mat! Sen jävlar ska jag skratta åt Clint Eastwood!!

 

 

Ted!


RSS 2.0