Nationalsången...igen!

Har i ett tidigare inlägg haft invändningar om att nationalsången inte sjungs i dom Svenska skolorna!

Har gått och funderat på detta och på kommentarer jag fick på detta inlägg, med hjälp av dessa kommentarer och mitt eget funderande måste jag nog retirera!!!

Nåja, jag var inte sååå påstridig, vad det gäller att den skulle sjungas menar jag, det var väl mer inställningen till varför den i så fall inte sjöngs.

Nu har jag tittat lite i detta ämne, samt rannsakat mitt minne, JAG TROR ALDRIG JAG NÅGONSIN HAR SJUNGIT NATIONALSÅNGEN PÅ SKOLAVSLUTNINGEN!!!

Den som kan påvisa att han/hon gjort detta vill jag gärna att ni skriver en kommentar om var och när! Jag har under alla dessa år jag tyckt att det är märkligt att vi inte sjunger den i skolan gått och inbillat mig att vi gjorde det. Jag har aldrig för ens nu reflekterat på om vi verkligen sjöng den på Strandskolan i Idre. Kan faktiskt i ärlighetens namn inte komma ihåg detta. Däremot vet jag med bestämdhet att vi sjöng Den blomstertid nu kommer och MÖJLIGEN Idas sommarvisa.

Sitter här och kommer inte på en endaste anledning till VARFÖR man ska sjunga nationalsången i skolan????

Har också tagit reda på att vi i Sverige har faktiskt ingen officiell nationalsång??? VA! Var min första reaktion, men så är det gott folk, nationalsången är inte officiell. Märkligt men sant.

Har läst ett antal artiklar i detta ämne och om jag ska dra en slutsatts om varför denna debatt har kommit upp så blir det som följer.

Det är taget ett beslut på att skolavslutningarna inte ska väcka religiös anstöt (kommer inte ihåg om det exakt stod så, men nått däråt var det) Dvs att man inte ska ha en religiös anspelning på skolavslutningen, vad som tycks om det i våra röda stugor kommer det säkert att debatteras om till dödedagar! Vilket i sig är konstigt så förbannat religiösa som vi är i det här landet!! Men det skulle ju då i sin tur medföra att Den blomstertid nu kommer är i farosonen då detta i högsta grad är en kristen psalm.

Detta tror jag är rasisters och extremisters språngbräda för att skapa en myt som inte finns, man tolkar det beslut som tagits ang. den religiösa biten som att vi "Svenskar" inte längre ska få ha en Svensk skolavslutning. Där till är det någon av dessa spegelskallar som fått för sig att på den tiden när HAN gick i skolan och satt med en thinnertrasa i näven "DÅ sjöng vi minsann nationalsången på avslutningen!!!" Dhöö!

Jag ber härmed officiellt om ursäkt för mina fördomar (som jag inte ens visste att jag hade ska jag tillägga), men det är nog så att, myter skapar fördomar, fördommar skapar lögner!

Skulle bara till sist vilja rekomendera några sånger till skolavslutningen, dom minsta barnen skulle kunna fortsätta med Idas sommarvisa, sedan finns det ju ett otal alternativ. Men magnum Bonums gamla dänga: Efter plugget skulle kanske passa in, eller Alice Coopers: Shool´s out! kanske är nått för dom lite mer hågade.

Huvudsaken är väl att ungarna är glada på skolavslutningen, sen vad vi sjunger kan väl för fan kvitta!!

En fortfarande blå/gul Ted!

Barns beteende beroende på ditt uppförande!?!

Ja, va fan har jag nu gett mig in på, ja med anledning av en situation i min omgivning så har det fått mig att fundera. Att människor i din närhet reagerar beroende på ditt beteende, ska jag, (enligt mina tankar ska tilläggas) försöka att klargöra vad jag menar.

Min far lämnade oss juldagen det år jag fyllde 18 år. Han väckte mig juldags morgon 4.00 och sa att jag var tvungen att skjutsa honom, för han skulle i väg på jobb. Min far var gruvarbetare och jobbade för tillfället i Stekenjokk, väldigt långt norrut i Sverige. Visst, klart jag gjorde det. Det mina damer och herrar har troligtvis styrt mitt liv från den dagen! Jag varken såg eller pratade med min far på 8 år!!!! Hur det var med min syster kommer jag inte ihåg, tror hon pratade med honom innan mig.

Hur hade mitt och min systers liv sett ut om detta inte hade hänt? Jag klandrar inte min far för att detta hänt, klart att två människor inte ska leva ihop om känslor, respekt och ömhet inte längre finns i ett äktenskap. Men hade våra liv sett annorlunda ut?? Klart det hade!!! Men hur? Det vill jag inte veta, jag är fullkomligt nöjd med mitt nuvarande liv, det är jag säker på att även min syster är. Nu var vi så pass "vuxna" att vi accepterade att dom skildes, vi fick aldrig en förklaring så vi kunde förstå, men vi var ju så tvungna att acceptera faktum.

Hur är det då med yngre barn? Har dom förmågan att kunna acceptera det som händer i deras omgivning? Kan dom ta såna beslut av det som hänt att det inte kommer att påverka deras vardag? Det har jag svårt att tro, hur påverkas ett barns skolgång av sina föräldrars beslut? Kan dom koncentrera sig på det som står för dörren utan att påverkas? Jag tror inte det, blir dom elaka? Blir dom inneslutna? Blir dom krävande? Behöver dom helt plötsligt en massa uppmärksamhet pga att vuxna har varit så upptagna med "sitt eget" att man glömt barnen? Och hur ter sig den formen av uppmärksamhet?

Dessa frågor kan jag, som endast får en galen tanke i huvudet ibland, naturligtvis inte svara på! Jag kan heller inte påstå att det blir några som helst komplikationer i ett barns huvud pga att föräldrarna skiljer sig. Jag utgår bara från mig själv och mina tankar genom åren.

Pappa, får jag en glass??? Snälla!!! Nej! Inte nu! En så kortsiktig reprimand till ett barn har troligtvis ingen större inverkan på det fortsatta livet, men ett beslut du tar, som du och barn får leva med resten av sitt liv? Tror man att detta ska flyta smärtfritt genom tid och rum är man nog ute och cyklar.

Jag mer eller mindre hatade min far i 8 år, troligtvis för att jag kände att han lämnade mig med allt ansvar för "mansgörat" hemma. För att han lämnade mig och min syster med alla frågor och blickar från utomstående, framför allt, att han lämnade min mor gråtande om kvällar och nätter när hon inte trodde vi hörde. Jag hade längre ingen att se upp till, den personen trampade just ner mig i skiten!!!

Det finns så mycket tankar i mitt huvud runt detta som jag inte kan finna ord för, men om jag säger så här. I skrivande stund rullar tårarna ner för min kinder, jag är 46 år gammal, så kom inte och säg att dina beslut inte påverkar!! Jävla skit!!!!

Vad jag vill säga är väl, ska du ta ett så avgörande beslut i ditt liv, kom då ihåg att det är inte bara dig det handlar om. Det är inte bara ditt välbefinnande som påverkas, ALLA runt om dig blir indragna vare sig du vill eller inte. Jag säger inte att du ska låta bli att ta beslutet, jag ber dig bara tänka utanför ditt ego! För du lämnar inte bara din partner, du lämnar hela det livet och den gemenskapen bakom dig. Man kan göra det bästa av situationen, det kommer att finnas folk som är förbannade, ledsna, och kanske förkrossade. Det får man leva med, men gör det med värdighet!

En God ursäkt och en rimlig föklaring på ens idioti, kan troligtvis avgöra om du ska fortsätta att vara idiot eller inte!

Ted!
Käring eller kärring!!!

Det var det jävligaste, hade jag ingen aning om....jaha, då får man börja att be alla "käringar" om ursäkt då! =)

http://www.faktoider.nu/karing.html

Men det var en intressant läsning!

Ted!

En historia!

I dag känner jag inte för hugg och slag, så jag tror jag klämmer till med en historia!

En utsocknes man står och tankar på en liren ort, bensinstationen fungerar även som pub. Så när mannen ska betala får han ställa sig i baren och vänta på sin tur. När han står där ser han en jätteurna som är full med 20-lappar, när det blir hans tur frågar han bartendern- Vad är det där?

Han svarar honom att, det där är pengar man vinner om man klarar av tre utmaningar.
Hm...pengar var ingenting som fanns i överflöd i den tankande mannens plånbok, så han blev genast intresserad.
hur mycket pengar rör det sig om, och vad är det för utmaningar?

Det ligger över 10.000 i urnan, och utmaningarnas natur får du reda på om du lägger i en 20-lapp! Men jag måste varna dig, det är fortfarande ingen som klarat alla tre utmaningar!
Han slänger genast ner en 20-lapp och blir allt ivrigare, så tala nu om vad det är jag behöver göra!

Ok, den första utmaningen går ut på att du ska dricka upp en flaska tequila i ett svep utan att visa en enda min!
Den andra utmaningen är som följer, du ska gå ut på bakgården, där finns en pittbullterrier som är totalt galen, han har en inflammerad tand...den ska du dra ut och komma in hit med.
Utmaning nr tre, du ska åka hem till Ulla-Stina, en kvinna på 84 år och en vikt på 130 kilo! Hon har inte fått i sig en karl på 40 år! Du ska ge henne din mandom tills hon är nöjd!

Mannen som tankat behöver inte tänka särskilt länge, OK. Jag gör det. Bartendern tar ner en flaska tequila från hyllan och ger till mannen, han sveper flaskan, dunkar ner den i disken, utan en min!
Bartendern nickar godkännande och öppnar dörren till bakgården. Mannen kliver ut och bartendern stänger dörren efter honom där inne här dom hur hunden börjar morra, sen är slagsmålet där ute i full gång.

Inne i baren börjar lokalbefolkningen och bartendern att slå vad, sinsemellan! Det är inte många vad som går i mannens favör!

Efter en fem, sex minuter hör dom hur det skällandet från hunden och svärandet från mannen sakta börjar avta.
två minuter senare är det tyst och strax där efter hör dom hur hunden gnäller till.

Fem minuter senare smäller mannen upp dörrarna, blodig från topp till tå, inte en klädtrasa som är hel på hela karlen.

Efter att ha hämtat andan en stund säger han: Så där ja, då var det bara kärringen med den inflammerade tanden kvar!

Hepp!

Ted!

Bidrag? Hm.......

Nu mina damer och herrar är det väldigt viktigt att ni läser det som står högst upp på min blogg!!!!!
För detta är i högsta grad ett ämne som jag bara har i min skalle och inte har det minsta belägg för, MEN om jag reagerar så måste ju även någon annan göra det, så man kan ju kanske börja fundera på varför det är så som följer............

Varför har Jordbrukare/bönder så in i helvete med bidrag för allt?????
Jordbruks stöd, odlings stöd, betes stöd, stöd för att man har marken i träda, (mark man inte brukar) stöd för att man har mark i svårodlat område, (heter tydligen olika i olika områden).
Nu vet inte jag om det heter så här över huvud taget men jag tycker alla dessa bidrag är märkliga. Vad det beror på att dom har alla dessa bidrag har jag ingen aning om.

Jag vet heller inte om alla får dessa bidrag, inte heller om någon får mer än ett bidrag, men andemeningen med min text är att jag vill få fram följande, om nu bönderna känner att dom är misskrediterade i folkmun, varför går då ingen av dom ut och öppet talar om hur mycket bidrag man inkasserar, varför svarar dom inte på frågor om detta???
(har nämligen fört en mindre diskussion med en bidragstagare av det jordnära släktet)

Om jag drev ett företag, låt oss säga som.......ja va fan som helst. Hur mycket bidrag får en snickare? Målare? Bilreparatör? Bagare? Murare? Sömmerska? Städare? Ja, ni förstår. Det jag vet med säkerhet är att man får betala samma arbetsgivaravgifter som en jordbrukare, samma sjukförsäkringsavgifter som en bonde, samma moms, skatter och...jag ni fattar nog även detta. Men så vitt jag vet får dom inte bidrag för att dom har verktyg som dom inte använder, inte heller för att dom har en städfirma, inte heller för att dom reparerar en sällsynt och mycket gammal bil. Etc. etc.

Vad är det som gör jordbrukare/bönder så unika att dom behöver dessa stöd? Är det så enkelt att dom helt enkelt vet vart och hur man söker alla dessa bidrag? Eller är det för att vi betalar för dåligt för mjölk, kött och övriga tjänster, är det för att dom har en stark organisation, är det subventionerat för att alla (nåja, dom flesta) i världen ska kunna ha tillgång till deras produkter?
Tittar vi oss omkring i världen, tror jag nog en Europeisk bonde har det fan så mycket bättre än, låt oss säga en som driver jordbruk i Mongoliet.

ja, varför dessa bidrag utgår har jag som sagt inte en aning om, men en sak undrar jag?!
Hur kommer det sig att man för hundra år sedan hade råd att hålla sig med drängar och pigor trotts att man inte hade fler än 4 kor 1 gris och 12 höns? För så vitt jag förstår utgick inga bidrag då!

Åter en gång, hjälp mig gärna att förstå detta?

Ted!


Bekräftelse!

En chef som bekräftar sin personal ideligen har ofta en riktigt bra stab, en chef som sällan eller aldrig gör det, han har en jävla rullians på folk. Det kan i det långa loppet inte vara bra för omsättningen. Nu finns det lika många sätt att bekräfta folk på som det finns individer, jag vet det. Men jag tror att det viktiga är att man inte gör samma sak hela tiden.

En chef jag hade han ordnade fester hela tiden, då tar man ju festen för given efter ett tag. Det resulterar i att man vill ha fest vare sig man har gjort ett bra jobb eller inte. Och bekräftelsen uteblir. En annan han sa aldrig ett ord om hur man hade skött sig. Efter något år kom jag på att hans sätt att berömma en var att han var på strålande humör, och man fick stå ut med vidrigt dåliga historier. Det kunde bli en julmiddag det året också.

I det rent privata då, jo, visst behöver vi bekräftelse där också. Mest av allt av dom som står oss närmast. Det är ofta lätt att glömma bort att din sambo, partner, fru, man, dina barn och övrigt löst folk i släkt och vänskapskrets är i lika stort behov av bekräftelse som du är.

Vi män skiljer oss lite, ja inte så lite heller egentligen, från kvinnor. Kom nu ihåg att detta är väldigt generellt, men en kvinna som vill bli bekräftad av sin andra hälft ska oftast ha beröm och komplimanger, dom uppskattar en blomma och att du lagar middag åt henne. Att du stänger av tv´n och lyssnar på hur hennes dag har varit o.s.v. inget fel med det. Med oss män är det en annan femma, vi blir bekräftade i sängen. Helst ofta som fan. Skulle jag personligen få en blomma skulle jag nog undra hur mycket pengar hon har dåligt samvete för.

Bekräftelse, det är någonting som alla behöver. Både stark och svag. Den kan väl kanske te sig i all sköns former, men den behövs. Barn, i alla fall i dom lägre åldrarna är ruggigt bra på att dela ut bekräftelser, är barnet nöjd med dig eller ditt sätt, talar dom om det med hela kroppen. Är dom missnöjda får du höra det också, högljutt. Med vuxna är det en annan femma. Vi kan till och med ljuga för en annan människa bara för att vi inte vill såra eller för att vi ska må bra själva.

Ta dig en titt i din omgivning och se efter hur många bekräftelser du ser på en dag. En snyggt klädd kvinna som vänder på huvudet på åtskilliga män, en snuskigt dyr bil som någon köpt bara för att på så sätt få uppmärksamhet och bekräftelse, ett barn som får en glass, en klapp på axeln för väl utförd syssla, två blickar som möts, tack för maten, ja dagen är full av dom.

Men som sagt glöm inte dom viktigaste bekräftelserna, dom som behövs och är efterlängtade.

Ted!


Nationalsången!

Ja, vad ska man tycka i detta ämne egentligen!
Om jag i min ålder flyttar till ett annat land, inte fan kan du få mig att anamma en annan nationalsång än den Svenska. Eller??

Nja, om man tänker efter lite och sätter sig in i detta en stund, (ja jag vet...har för lite att göra) en flykting som kommer till ett land i fred och där blommorna står i rader för att dofta gott bara för dig, i stället för krig och elände.
Ja, då kanske man skulle bli detta land evigt tacksam, för att man fick komma med sin familj och undkomma krig och förföljelse, död och elände. Man kanske skulle anamma det landets nationalsång med hull och hår, och älska den som sin egen. Har aldrig varit i den situationen så det kan jag omöjligt veta!

Men om jag kommer som luffare och drasut från ett land i fred och kärlek, för att senare gifta mig med en av landets invånare bara för att jag trivs med.....ja, klimatet, vad vet jag, då skulle jag nog hålla mitt ursprungslands nationalsång för den som fick mitt hjärta att slå ett patriotiskt slag. Finns ju ingen anledning att darra av rädsla när jag tänker på mitt hemland då inte!

Allt detta kan förstå, men vad har då nationalsången för innebörd för oss Svenskar? Ja innan jag svarar för min egen innebörd kanske vi ska titta lite på texten i nationalsången. Första versen, inga problem, "älskar det värnaste land upp på jord". jepp....nooo probelmas! "Himmel och ängder gröna"....klart som korvspat!

Vers 2 blir nog lite mer svår tolkad, eller egentligen inte, men ändå. "Du tronar på minnet från fornstora dar"?? Jaha, vad menas med det då tro, jo troligtvis den tid då Sverige hade en flagga i stort sett varje europeiskt land, krigade och dödade i den blå gula flaggans namn! Men jag har valt en helt annan tolkning, minnet från fornstora dar kan ju vara precis vad du bestämmer att det ska vara, för min del är det bland annat, fornstora dar, det var Stenmark, Gunde Svan, Honken Holmkvist, ja, på den tiden vi erövrade allt i skidor, även fotbolls landslaget -94 får vara med under fornstora dagar för min del! kan lägga till alla utforskare/upptäckare som bidragit med den Svenska historien!


Andemeningen är väl ändå att man ska känna tillhörighet med sitt land, flagga och nationalsång.
Sen finns det två verser till att begrunda, "din fana högt, den bragderika bära", det lägger jag under samma tolkning som innan.

Sen att vissa skolor valt att inte sjunga nationalsången på skolavslutningarna, det finner jag bara patetiskt och skrämmande. Det visar bara hur rädda vi Svenskar är att stöta oss med andra kulturer, i stället för att lära oss mer om våra "ny Svenskar". Jag är fullkomligt övertygad om att dom skiter högaktningsfullt i om den sjungs i skolorna. Det kan till och med vara så att dom klämmer i från tårna och sjunger med av glädje och välvilja!
Skulle det vara så att dom finner anstöt och illamående av sången, ja, tuff shitt! I detta landet är vi stolta över att ha dig här, det är för din skull jag sjunger!

Jag rakar huvudet, jag bär gärna en Sverigetröja, jag sjunger mycket gärna vår Svenska nationalsång!
Det gör jag för att jag är stolt över att vi faktiskt värnar och hjälper andra människor i nöd!
Det gör jag för att jag tror och hoppas att Sverige bidrar med en värld utan krig och svält!
Jag gör det framför allt framför tv-n då ett av våra landslag spelar om ära och berömmelse!
Jag gör det för att jag är SVENSK!

En mycket blå/gul,
Ted!

Ps. Ett litet tillägg bara, jag menar abselut inte att vi ska glömma vårat lands historia, heller inte det facto att vi varit en stormakt. Jag menar bara att det nödvändigtvis inte behöver vara just det vi tänker på när vi sjunger för full hals! Vi kan ju vara stolta över att vi tagit vårat förnuft till fånga och lärt oss av historien! Ds.

Egoism och jag, jag, jag!!!

Detta kommer nog att bli en jävligt bitter text är jag rädd.

Jag är såååå jävla less på all förbannade egoism, just nu är jag trött och grinig så det kan ju vara det som är orsaken till min aggressivitet.

Jag brukar för det mesta hålla tal om "skäll inte på den som springer för du vet inte varför han har bråttom" Och " idag ska jag göra en annan människa glad" etc. etc. Men håller man andan och räknar till 10 tillräckligt länge, blir det snart syrefattigt och du måste öppna munnen för att få luft.

Om du plockar upp dina verktyg så plockar jag upp mina, det blir snart en otrevlig stämning om jag hela tiden måste plocka upp efter andra också! Om jag då slutar att plocka upp efter andra, ja då kommer följande att hända. Jag kommer att bli irriterad och på dåligt humör för att det är stökigt som fan på våran arbetsplats, dessutom kommer snart mina verktyg också att försvinna, för du hittar inte dina så då "lånar" du mina!

Vilket i sin tur snart resulterar i att jag hittar inte mina jag heller, på frågan -har du sett min skiftnyckel? Blir svaret, hur fan ska jag veta vart du har förlagt den??? För det är ju ingen annan som har använt den! Vad denna plötsligt på komna glömska beror på har jag ingen aning om, men min teori är att, vissa skiter så högaktningsfullt i ordning och reda, så dom "glömmer" till och med när dom torkade sig i röven senast!  Sen undrar folk varför jag är då dåligt humör?

Egoism, vad beror då detta på, personligen tror jag det handlar om en av dom 7 dödssynderna, LÄTTJA! "jag orkar inte ta tag i detta nu" eller " jag gör det sen" vilket i sin tur resulterar i att andra får lida.
Man kan säga så här: Om en människa har dåligt bordsskick, är det troligtvis pga. att han är mer intresserad av maten än sällskapet. Ett egoistiskt tänkande som får andra irriterade.

Eller om du går på bio och idioten bredvid dig inte kan vara tyst, vad beror detta på om inte egoism, "huvudsaken jag får snacka och kommentera filmen, jag skiter väl i om alla andra vill att det ska vara tyst"

Om man tycker det är stökigt på sin arbetsplats, varför lägger man inte tillbaka saker där man tog dom?? Nä just det ja, det var ju bara det lilla problemet, att dom inte hade använt dom ju, så dumt av mig, det var ju jag som hade stökat till....glömde det!!

Nu är inte jag ett dugg bättre i vissa avseenden, det ska gudarna veta, det finns säkert en hoper folk som tycker att jag är en hycklare som skriver om detta, MEN, jag brukar åtminstone (för det mesta) komma ihåg vart jag "slarvat" bort mina verktyg!

Så, nu känns det lite bättre! Nu har jag fått ur mig lite i alla fall, tack för att du lyssnade!

Ted!


RSS 2.0