Bekräftelse!

En chef som bekräftar sin personal ideligen har ofta en riktigt bra stab, en chef som sällan eller aldrig gör det, han har en jävla rullians på folk. Det kan i det långa loppet inte vara bra för omsättningen. Nu finns det lika många sätt att bekräfta folk på som det finns individer, jag vet det. Men jag tror att det viktiga är att man inte gör samma sak hela tiden.

En chef jag hade han ordnade fester hela tiden, då tar man ju festen för given efter ett tag. Det resulterar i att man vill ha fest vare sig man har gjort ett bra jobb eller inte. Och bekräftelsen uteblir. En annan han sa aldrig ett ord om hur man hade skött sig. Efter något år kom jag på att hans sätt att berömma en var att han var på strålande humör, och man fick stå ut med vidrigt dåliga historier. Det kunde bli en julmiddag det året också.

I det rent privata då, jo, visst behöver vi bekräftelse där också. Mest av allt av dom som står oss närmast. Det är ofta lätt att glömma bort att din sambo, partner, fru, man, dina barn och övrigt löst folk i släkt och vänskapskrets är i lika stort behov av bekräftelse som du är.

Vi män skiljer oss lite, ja inte så lite heller egentligen, från kvinnor. Kom nu ihåg att detta är väldigt generellt, men en kvinna som vill bli bekräftad av sin andra hälft ska oftast ha beröm och komplimanger, dom uppskattar en blomma och att du lagar middag åt henne. Att du stänger av tv´n och lyssnar på hur hennes dag har varit o.s.v. inget fel med det. Med oss män är det en annan femma, vi blir bekräftade i sängen. Helst ofta som fan. Skulle jag personligen få en blomma skulle jag nog undra hur mycket pengar hon har dåligt samvete för.

Bekräftelse, det är någonting som alla behöver. Både stark och svag. Den kan väl kanske te sig i all sköns former, men den behövs. Barn, i alla fall i dom lägre åldrarna är ruggigt bra på att dela ut bekräftelser, är barnet nöjd med dig eller ditt sätt, talar dom om det med hela kroppen. Är dom missnöjda får du höra det också, högljutt. Med vuxna är det en annan femma. Vi kan till och med ljuga för en annan människa bara för att vi inte vill såra eller för att vi ska må bra själva.

Ta dig en titt i din omgivning och se efter hur många bekräftelser du ser på en dag. En snyggt klädd kvinna som vänder på huvudet på åtskilliga män, en snuskigt dyr bil som någon köpt bara för att på så sätt få uppmärksamhet och bekräftelse, ett barn som får en glass, en klapp på axeln för väl utförd syssla, två blickar som möts, tack för maten, ja dagen är full av dom.

Men som sagt glöm inte dom viktigaste bekräftelserna, dom som behövs och är efterlängtade.

Ted!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0