Bidrag? Hm.......

Nu mina damer och herrar är det väldigt viktigt att ni läser det som står högst upp på min blogg!!!!!
För detta är i högsta grad ett ämne som jag bara har i min skalle och inte har det minsta belägg för, MEN om jag reagerar så måste ju även någon annan göra det, så man kan ju kanske börja fundera på varför det är så som följer............

Varför har Jordbrukare/bönder så in i helvete med bidrag för allt?????
Jordbruks stöd, odlings stöd, betes stöd, stöd för att man har marken i träda, (mark man inte brukar) stöd för att man har mark i svårodlat område, (heter tydligen olika i olika områden).
Nu vet inte jag om det heter så här över huvud taget men jag tycker alla dessa bidrag är märkliga. Vad det beror på att dom har alla dessa bidrag har jag ingen aning om.

Jag vet heller inte om alla får dessa bidrag, inte heller om någon får mer än ett bidrag, men andemeningen med min text är att jag vill få fram följande, om nu bönderna känner att dom är misskrediterade i folkmun, varför går då ingen av dom ut och öppet talar om hur mycket bidrag man inkasserar, varför svarar dom inte på frågor om detta???
(har nämligen fört en mindre diskussion med en bidragstagare av det jordnära släktet)

Om jag drev ett företag, låt oss säga som.......ja va fan som helst. Hur mycket bidrag får en snickare? Målare? Bilreparatör? Bagare? Murare? Sömmerska? Städare? Ja, ni förstår. Det jag vet med säkerhet är att man får betala samma arbetsgivaravgifter som en jordbrukare, samma sjukförsäkringsavgifter som en bonde, samma moms, skatter och...jag ni fattar nog även detta. Men så vitt jag vet får dom inte bidrag för att dom har verktyg som dom inte använder, inte heller för att dom har en städfirma, inte heller för att dom reparerar en sällsynt och mycket gammal bil. Etc. etc.

Vad är det som gör jordbrukare/bönder så unika att dom behöver dessa stöd? Är det så enkelt att dom helt enkelt vet vart och hur man söker alla dessa bidrag? Eller är det för att vi betalar för dåligt för mjölk, kött och övriga tjänster, är det för att dom har en stark organisation, är det subventionerat för att alla (nåja, dom flesta) i världen ska kunna ha tillgång till deras produkter?
Tittar vi oss omkring i världen, tror jag nog en Europeisk bonde har det fan så mycket bättre än, låt oss säga en som driver jordbruk i Mongoliet.

ja, varför dessa bidrag utgår har jag som sagt inte en aning om, men en sak undrar jag?!
Hur kommer det sig att man för hundra år sedan hade råd att hålla sig med drängar och pigor trotts att man inte hade fler än 4 kor 1 gris och 12 höns? För så vitt jag förstår utgick inga bidrag då!

Åter en gång, hjälp mig gärna att förstå detta?

Ted!


Kommentarer
Postat av: N.Levinson

Du glömde det värsta bidraget. Vet ej vad det heter men det innebär att allt överskott från Europa säljs i u-länder med subvention av EU. Så det europeiska varan blir billigare än den lokala ex afrikanska o därmed slår ut deras lokala marknad.

2010-05-11 @ 20:35:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0