Nytt företag, nytt folk!?!

Jag vet inte riktigt vad som är värst, att behöva gå ombord för ytterligare 6 veckor på denna guds förgätna arbetsplats, eller vara tvungen att göra om allt pappersarbete!

Men för fan! Om man köper upp ett företag innehållande 4 båtar, nuvarande ägare hade två båtar sedan innan, så att man inte har koll på papperen i fråga är för mig en gåta.

Man mailar och ringer, om frågor, som för mig, innan jag skulle ge mig till att kåpa 4 båtar, är totalt obegripliga. Dom vill ha reda på motor storlekar och betekningar? Dom vill ha reda på bränsleförbrukning? dom vill ha reda på sådana saker som redan finns på papper, för i jesu namn, båten är byggd 1967, det är ju för fan ingen jungfruresa vi är ute på!!

Detta får mig att undra, skulle det kunna vara så att den människan som av företaget att satt att handha dessa frågor, är TOTALT INKOMPETENT?? troligen, när man anlitar en resebyrå för att ordna med biljetter till av och påmönstringar, ja, då vet inte jag. det måste finnas en släng av intelligens befriande gener här!

Sen går han ju på vad fan som helst också, ringer ett befäl från båten och beställer ditten eller datten, jag då får man det beställda. När jag kom ombord fanns här dubbelt av nästan allting, iofs kan ju det vara bra, men saker som det går åt en om året av, om ens det, dessutom snordyra saker, kan man ju tycka det är idiotiskt att bunkra upp med. Men men, det är inte mina pengar. Det blir så här när den ena handen inte vet att den andra torkar sig i röven! Men problemet för ett befäl (tyvärr lever sjöfarten kvar på medeltiden vad det gäller befälskedjor) är att man kan inte underlåta sig att fråga en så lågt stående varelse som mig om grejerna finns ombord eller inte.
Nä, man ska visa sig duktig gentemot dom nya ägarna, som man beställer allt och ingenting hej vilt.

Denne människa som sitter på "kontoret" kontaktade mig i ett annat ärende i dag, då passade han på att fråga om jag fått filtren som han beställt åt oss, vilka filter undrade då jag. Jo, han hade fått in en order på en viss typ av bränslefilter. Mitt svar blev ordagrant: Va fan ska vi med dom till? Jag har ju för fan två kartonger liggande i förrådet! Vi har sådana filter så det räcker till år 2020! Han blev tyst i telefonen en lång stund medans jag hörde det prasslade i en hög med papper. Jo, det ska till Er säger han, har fått en beställning på såna filter av din kapten XX. ja du, då kan du annullera den beställningen, för jag behöver dom då jävlar inte!

Vid konfrontation med berörd kapten fick jag svaret: Men såna kan väl vara bra att ha! Vart då undrade jag? Jo, det visade sig att han hittat en gammal order från 1900-kallt där man hade sådana filter på ett helt annat ställe och till en helt annan reningprossedur av bränslet, då gick det en kartong i halvåret ungefär. Men utan att kolla upp med någon som begriper sig på eller för den delen hur mycket som redan finns ombord, så beställer vi tre kartonger till! Jaaaaaa!

Man kan då ställa sig följande fråga, är det fråga om någon jävla kukmätning här eller, ska det vara så jävla svårt att överlåta moror relaterade beställningar till någon som faktiskt befinner sig i närheten av en motor ibland!! För när han på kontoret tydligen inte har en blekaste om vad/hur/när saker och ting har för avverkningshastighet, nä då ska han som är längst ifrån maskinrummet på hela båten ha ansvaret! ja, se denna jävla kedja av befälsgång! Har det någonsin fungerat?!?

Han på kontoret och jag beslutade i alla fall att jag skulle ringa själv när jag behövde något, jävlar i min lilla låda vilka buttra miner det blev högst uppe på apberget! Han på kontoret hade ringt till kapten och talat om för honom att han inte skulle lägga sig i saker han inte begrep sig på, och att det var såna som han som gjorde sjöfarten till den dyraste reservdels gruppen inom arbetsmarknaden! Hepp!! Där blev man inte populärare än man redan är kan jag lova...he he. men titta på mig, ser jag ut att bry mig...ha ha ha!
Jag är bara glad om jag kan spara en krona eller två till dom som redan många har!

Nä, nu får vi hoppas det ordnar sig nästa gång jag sätter mina fötter på landbacken för avmönstring! Om allt stämmer ska jag komma hem på julafton! Då kan dom få beställa hur mycket dom vill, jag skiter i det, i alla fall i sex veckor!

Ted!
Kommentarer
Postat av: Bengt Olsson

Inte är du bitter inte, du sprudlar av positivism :-)men kan förstå din frustration, hoppas de löser sig med landjobbet. Mvh Bengt

2010-11-26 @ 17:50:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0