Hemska tanke!

Detta är en fabricerad historia, men jag skulle vilja att du läser den ändå!

En lite flicka kommer in på ett sjukhus, sönderslagen, våldtagen halvt medvetslös!

Tänk dig ett förortskvarter som är överlusad av missanpassade människor, tänk dig att det flödar med droger, langare och missbrukare. Det förekommer pistolrån och fruktansvärd misshandel dagligen.

Sedan tänker du dig att en liten oskyldig flicka på 9 år ska växa upp i detta elände. Hennes mamma är och har varit missbrukare sedan väldigt länge, hon prostituerar sig för att ha råd med droger, vart flickans far finns är det ingen som vet. Troligtvis i fängelse.

Flickan utnyttjas sexuellt av "vita rika" och dess emellan låses hon in på sitt rum, när mamman senare inte "hade råd" att behålla flickan, och när hon inte längre var "attraktiv" sexuellt, kastades hon ut på gatan för att där klara sig så gott hon kunde på att tigga och sälja sexuella tjänster.

När hon sedan kollapsade helt sönderslagen och utbränd, lyckades hon ta sig till ett härbärge och fick där ifrån hjälp att komma till ett sjukhus i närheten. Bara för att vara för svag för att kunna räddas, flickan dör på operationsbordet. Fattig, våldtagen och som missbrukare i 9 års ålder!

Tänk dig nu att flickan är vit!
Sen kan du ju försöka intala dig själv att du inte har förutfattade meningar!

Ted!


Ideologier som jag ser det!

Jag har aldrig varit, kommer aldrig att bli kommunist, men jag kan heller inte längre sitta tyst och dag ut och dag in läsa om okunniga människor som häver ur sig saker och inte har den minsta koll på hur det verkligen är. ( Ang debatter i tidningar jag läser på nätet, där SD anhängare upprepade ggr istället för att komma med svar på frågor, kallar frågeställaren för kommunist och hänvisar till alla som dödats i kommunismens namn.)


Kommunism är en ideologi och kan sammanfattas ungefär så här....

"Enligt kommunismens läror ska staten samla in det mesta av landets produktion och sedan fördela detta rättvist. Därmed är det tänkt att alla medborgare ska få det ungefär lika bra."


Om man då tror att herrarna Lenin, Stalin, eller för den delen, Mao Zedong bedrev kommunism är man nog ute och cyklar är jag rädd, i och med att ett kommunistiskt samhälle inte kan uppstå om man inte upplöser samhällsklasserna först, och det var det då väl inte, enligt min bok, någon av dessa herrar som gjorde, då hade de troligtvis inte avrättat miljoner och åter miljoner i kommunismens namn. Så enligt mitt sätt att se på saken är detta inte kommunism.


Då är det väl mer fascism i kommunismens namn...eller, och var det inte fascism som Mussolini idkade sig av, och var det inte Mussolini som allierade sig med Hittlers Tyskland och Japan under andra världskriget? Dagens fascism utgår faktiskt från dessa två herrars syn på mänskligheten och en strävan av att skapa ett enat och "rasrent" herravälde. Alltså, sko dig själv och de som står dig närmast, resten är till för att tjäna!!

 

I sitt sätt att styra länder, mörda för "ideologin" och bedriva terror för att få sin vilja igenom....Vad skiljer alla dessa "stora" ledare åt?? Inget, men dom var jävligt snabba att döda för sin ideologi, och i ideologins namn, och det mina damer och herrar har ingenting med den kommunistiska ideologin att göra.

 

Fascism och Nazism, har en sak till gemensamt med, forna Sovjetunionen och Kina, stora militäriska styrkor, där högsta ledaren även styrde landet med järnhand. Och åter igen, rimmar detta illa med den kommunistiska läran.

 

Finns det då skillnader på Fascism och Nazism, klart det gör.

 

"Vad som skiljer italienska fascismen från nationalsocialismen (nazismen) är att fascismen utgår från nationen. Staten är bara ett verktyg för nationen. Staten skall vara en korporativ stat. Med detta menas att industrin skulle vara självstyrande korporationer ledda av arbetare och ägare tillsammans. Dessa skulle förhandla om löner utan att använda strejker och lockouter. Den italienska fascismen avvisar den nazistiska rasteorin."

 

"Nazismen däremot utgår från folket, det tyskspråkiga folket. Närmare bestämt den ariska rasen. Rasismen utgjorde en dominerande inslag i nazismen."


 

Detta går säkert också att tolka precis som man vill, (beroende på vilken ideologi du har) men andemeningen är, lyssna inte på alla gaphalsar och de som tror sig veta bäst! Kolla fakta först, om du sedan tolkar fakta på ett annat sätt, så, var då bered att försvara dina ståndpunkter, men gör det med ett vårdat språk!

 

Kursiv och fet stil är hämtade textstycken från olika webbsidor!

 

Ted!

Hur i helvete är det bara möjligt......

Ja, hur är det möjligt att vrida till det i smörbyttan så in i helvete??

Om man har haft sovmorgon för en gång skull och inte kliver upp för ens så där 7-7.30
Ja då kan du då ge dig jävulen på att det är till vridet i hela köket och kylskåpet.

Hur är det möjligt att inte komma ihåg sånt som det påminns om varje gång dom gör det: Lägg inte förskäraren i diskhon!! Någon kan skära sig, + att den blir slö, och vem fan är det som får plåstra sår och slipa knivar om ni inte börjar lyssna!

Fågelholkar, det är som om detta är första gången dom hör detta, står och gapar som hungriga Vietnamesiska bärplockare!

Och om man varit så snäll att man på morgonkvisten åkt ner till bageriet och köpt frallor, ja då kommer nästa grej, när du sen drar ut skärbrädan för att du ska skära, vad det nu är du ska dela på, då kommer smulorna av 10 frallor flygande som ett sandmoln i Sahara under högsäsong, och hur fan dom lyckats med bedriften att få plats med den 8, 9, och den 10:de frallan på skärbrädan är för mig ett mysterium....det finns ju för fan inte en kvadratcentimeter till övers!!!

Jaha, sen ska du ha smöret, för det första måste du vända upp och ner på diskhon för att försöka hitta en smörkniv, för det finns då jävlar inga i smörknivslådelådan (eller vad det heter). Nä, det går ju inte att komma ihåg de gånger pappa sagt....lägg INTE smörkniven i diskhon, det går att använda den två ggr.....ja, eller hur?!?

Sen ska man ha ut smöret ur smörbyttan med, om du får loss det från kanterna vill säga, jo då, det finns mycket smör i den som står bredvid och är nyöppnad, men dâ var dâ dâ! Den som "tog slut" står ju bredvid, med smör för 10 mackor kvar i, efter kanterna vill säga. Man tar smör där det är enklast, sen det som man måste anstränga sig lite för att få tag i, ja det är nog bara jag som vet att det smöret också går att använda!
Hur i hela helvete kan man re till det så förbannat i en smörbytta?

Ska jag behöva förklara hur osten ser ut...nä, tänkte väl det. ska ta mig fan börja med att hyvla upp hela den nyinköpta osten och lägga alla skivor, i en för ostskivor speciellt tillverkad ostbox, men då förstör man väl deras uppväxt eller nått, om dom inte får skiva osten själva menar jag. Om man en endaste gång kunde få komma upp och hitta köket som det var när du gick och la di.....ja, det du, det lär nog inte komma på tal för ens man bor ensam.....pust!

Tänkte sluta här...men jag kom på en sak till, har ni hört talas om bekvämlighetshöjden i kylskåpet?
Den där höjden som blir när du med alla dina krafter lyft upp smörbyttan från bänken och svänger in den mot den nyöppnade kylskåpsdörren? Sen ställer du in den på den där hyllan som är på exakt samma höjd som den extremt tunga smör byttan, den extremt tunga osten, den extremt tunga marmeladbyttan, den extremt tunga.....ja ni fattar. Hur fan kan det få plats så mycket på en hylla?? Det finns ju för fan inte ens bråkdelen av en möjlighet att man skulle komma på den tanken, att ställa precis allting på samma hylla, om man bara tänkte efter först. Tänka... Som om det skulle hända....

Nu låter jag kanske lite bitter och otacksam gentemot mina barn, det är jag också...Näääääää, skojar bara!
jag älskar dom över allt på denna jord, men fan va tråkigt jag skulle ha om dom var perfekta!

Ted!

Mästerkock med mixer.......

Ja du söte jävel va det är roligt att laga mat när allt flyter...i dubbel bemärkelse!

Fick för mig att jag skulle göra en potatis och purjolökssoppa tills frun koma hem på lunch, allt börjar som det ska, utan några som helst mackelimang!!

fräser potatis och lök i olja och förbereder en höns och örtbuljong, inga problem. Buljongen kokar och fräsningen är klar, slår på buljongen och nu ska det bara koka sig mjukt.

Nu ska jag bara ringa ett par samtal medans det puttrar i grytan, det luktar underbart gott.
medans jag väntar i telefonkö kommer jag på..just jävlar, salt. Öppnar skåpet, tar fram saltpaketet och ska till att salta.....Nu börjar lagen om alltings jävelskap!!

Jag slår i saltpaketet i oljeflaskan som står bredvid spisen, medans flaskan ligger och kluckar ut olja över hela spisen, fortsätter jag hälla salt i soppan, alldeles för mycket naturligtvis, samtidigt som jag mer eller mindre skriker ut min frustration med ord som HELVETE, SATAN, FAN...svarar väl kvinnan i andra änden av telefonledningen, jamen, det går ju bra det här.

när jag fått förklarat för henne varför jag var så burdus, skrattade hon och tyckte det var skönt att inte vara ensam om missöden här i världen.

Smart nog rörde jag inte om i soppan efter saltfadäsen, utan avslutade mitt samtal och tog upp det mesta av saltet med en sked, men det hjälpte ju föga, soppan var salt så in i helvete! Skalade snabbt två stora potatisar som jag delade och hävde i soppan, potatisen tog upp mycket av saltet, men inte så mycket som jag velat. Nåja, den går att äta i alla fall.

Jaha, då var den färdig kokad då, nu ska jag bara köra den i mixern för att släta ut den. Oj då, klockan börjar skena ifrån mig, får skynda mig innan frun kommer hem. tar fram mixern, lyfter av kastrullen och börjar hälla...men va fan!! Det går väl inte att slå soppan i mixern från en bautastor kastrull heller, så jävla dum, det kommer ju mer soppa på bänken än i kastrullen, skvätter på byxor och golv...HELVETE!! Ok, än finns det ingen ko på isen!

Börjar om med en slev, fyller mixern till hälften och slår på den...jo då, rätt gissat, det fullkomligt exploderade i köket! Insåg att jag tryckt på fel knapp, du söte jävel va det sprutade soppa ur denna mixer, jag, bänk, spis, hyllor, golv, hundar, jag ta mig fan allt inom 3 meters radie vet hur denna förbannade potatissoppa smakar!
varmt var skiten med!

Det fanns så pass mycket soppa kvar i kastrullen att det räckte till två personer, och med bröd till och lite gräddfil i soppan för att döva salt smaken gick det faktiskt bra att äta den, men jag känner mig av någon outgrundlig anledning törstig, och uppblött på något vis! Men det botar nog en dusch och en pilsner ska du se.

Han i alla fall städa undan det värsta innan frun kom hem, hon skrattade gott åt mina triviala försök att fixa henne lunch, jag kan laga mat, men idag ville nog en osynlig kraft hjälpa till. men den hjälpen betackar jag mig för i fortsättningen!

Ted!

Glömska!

Nu ska jag börja en text utan att jag har någonting att skriva om, det är alldeles tomt i huvudet, ja, ja, jag vet det är det i vanliga fall också. Men jag hade en liten idé när jag satte mig vid datorn, men dum som jag var så satte jag på musik och lyssnade på nya Volbeat samtidigt, så min idé försvann som en löneutbetalning i handen på käringen.

 

Att man ska bli gammal och glömsk är det väl inget tvivel om, i synnerhet inte när man redan i ung? ålder är väldigt glömsk. Ta bara en sån enkel sak som namn, att man mest varje dag ”byter” namn på sina barn, tror jag inte har med glömska att göra. Det är nog mer tankspriddhet.

 

Jaha, nu pratade käringen med mig och bad mig göra en sak, så nu är min tanke om glömska borta igen. Måste ta en paus och tänka lite. Jo, (fördelen med skrifter är att man kan ta en paus hur länge som helst utan att det märks), glömma namn var det ja, för många år sen var jag med och hjälpte till på äldsta dotterns fotbollsträning. Där fanns en jävla massa namn att glömma, och när man i hettan av bra spel skulle berömma någon av tjejerna så kom jag ju naturligtvis inte ihåg vad ungen hette. Det blir BRA……….Annika. I början skrek dom ju rätt ut, jag heter… vad det nu var dom hette, men efter ett tag hade dom vant sig, det var liksom inte lönt att protestera...=)

 

Det där med Annika kommer från en kompis till mig som har precis lika svårt med namn som vad jag har. Vi var på en gemensam fest när jag hörde detta för första gången. Vi stod och pratade om vad som hade hänt tidigare under kvällen, det var en lek som vi hade varit med på som gick ut på att man skulle vara väldigt vig. När polaren då skulle förklara en sak så kom han naturligtvis inte ihåg vad kvinna han skulle namnge hette, så det blev spagatAnnika. Sen hade vi en fiskAnnika och en blondAnnika. Många skratt blev det.

 

Men om man tänker efter så är det inte så konstigt att man förknippar namn med en bild eller en händelse, för om man tänker efter hur man själv gör när man säger ett namn så är det i alla fall så i mitt fall att jag ser personen framför mig i samma ögonblick som jag säger namnet. Och kommer jag då inte ihåg vad personen heter som vimlar det av bilder i skallen som jag inte kan sammankoppla med ett namn, då är det ju lätt att det blir just ett blötAnnika eller vad det nu är man förknippar människan med.

 

Smeknamn kommer nog troligtvis till på ett liknande sätt, det finns väl inte ett sammhälle där har man har smeknamn på nästan alla. Undrar varför?  Det har väl med vederbörande persons bedrifter/dumheter att göra kan jag tro.

 

Hur eller senildement, så är dessa människor naturligtvis inte döpta till dessa namn utan dom har troligtvis förtjänat namnen på ett eller annat sätt vare sig dom vill eller inte. Men för oss som har jävligt svårt för namn så kommer Annika väldigt bra till pass.

 

På den sedermera så beryktade festen så hette föresten alla killar så småningom Papphammar. Det är i och för sig inte en så dum idé för killar som dricker sprit blir så småningom just Papphammar. Och jag garanterar dig att går du på en fest och när det är som roligast så ställer du dig mitt på golvet och vrålar HÖRRDU PAPPHAMMAR!!! Så kommer varenda kille att vända sig om och undra - Va´ är det mig han menar?

 

Till alla kvinnor, manlig glömska är en obotlig sjukdom, det är bara att acceptera! =D

 

Ted!


Trött!!!

Nu jävlar va jag är trött, en död katt, som till och med fästingarna ratar, hade inte varit tröttare. Ja, möjligen fästingen då, måste ju vara tröttsamt att försöka få blod ur en död katt...he he!

Satte mig på stolen idag efter maten, somnade som ett barn där jag satt.
men det är nog inte så undra på, när man måste springa och jävlas med pumpar, larm läckage och allt annat jävulskap.

Bad den andre matrosen att han skulle gå ner på mellandäck igår, det var lite vatten där som jag ville att han skulle pumpa ut, jaha, nästa gång jag ser honom då sitter han framför luckan och sms:ar. jag frågade: är vattnet redan ute? Han svarar: Nä, det fanns inget lyse där nere, säkringen har gått!
Innan det han koka över i skallen lugnade jag ner mig och frågade: Varför har säkringen gått då? Han svarar: det har kommit in vatten i eluttaget på däck (fortsätter sms:a)

Nu var det nära, men man lär sig med åren, du får mycket bättre respons om du inte skäller, man kan skälla med låg röst!

Men Per!!! varför i alla oskalade bananer Kopplar du inte ur kontakten och säkrar kabeländarna, slår på säkringen och tömmer ut vattnet??

Han svarar: Ja men, det är ju ström på där!

Jag: Jaha, och om det är mig du väntar på ska göra detta åt dig, hur tror du jag skulle göra? Och hur mycket ström tror du det finns när säkringen är avslagen?

Han svarar: Öhhhh, sen ingenting på en lång stund, sen...hur ska man göra då då?

Jag: Ja, du Per! Gå in och sätt dig, drick kaffe, när du kommer ut igen finns det lyse på mellandäck!

Jag inser inte för ens det är för sent, att det går fortare, kräver mindre energi, att göra det själv! För om han ska göra det, då måste jag avbryta det jag håller på med, och svara på den ena dummare frågan än den andra. Ja, jag vet! Man lär sig inget om man inte frågar, men till saken hör att denne man har varit här i snart 4 år nu. Jag får fortfarande visa honom en del av rutinerna!!

När jag ändå var där pumpade jag ut vattnet också! När per upptäcker detta undrar han: Varför sa du inte till?? Ja du Per! Varför i hela helvete gjorde jag inte det?!?

Nu låter det kanske som om jag är oumbärlig här ombord, det är jag också...ha ha! nä då, men det är märkligt va få vi är som känner ansvar för det vi gör, för att inte prata om hur lite yrkesstolthet det verkar finnas kvar! Man skiter högaktningsfullt i att försöka minnas och lära sig de saker man får utlärda, det finns alltid idioter som fixar det åt dom, om dom inte kan...såna som jag!! Man får väl skylla sig själv om man är trött....antar jag!

Ted!


Babylon 5

Ha ha ha, ja jäklar i min lilla låda, med mycket stor sannolikhet är det nog bara jag som tycker detta är roligt. Eller roligt och roligt, mer tragikomiskt kanske! Hur eller hur…I rymden kan ingen höra dig gråta!

Detta kräver nog en rätt så ingående och kanske udda förklarning, men å andra sidan, enligt en del av dom som läser mina alster så är tydligen det mesta av vad jag skriver lite udda! =)

 

Det finns en tv-serie som heter Babylon 5, denna serie utspelar sig till stora delar i rymden och på främmande planeter. Babylon 5 är i sig självt en intergalaxisk rymdstation där man får träffa och lära känna personligheter av all sköns sorter och raser. Londo är en sådan personlighet, han kommer i serien från en planet som heter Centurion. Han är mycket rapp i käften och har väldigt finurliga och uträknande svar på det mesta. Londo är en mycket komisk karaktär,  som givit mig många skratt den senaste tiden!

 

Våran styrman hade med sig en dvd-box med denna serie, 5 säsonger! Då man vissa kvällar varken har täckning för tv tittande, eller några böcker man för tillfället vill läsa, har denna serie givit mig en del underhållning kan man väl lugnt påstå.

 

Sen som en del av er kanske vet, så hatat jag, fullkomligt hatar flugor!!!! Dessa jävulens avkommor som är satta på våran vackra värld, enbart för att reta gallfeber på mänskligheten!!

 

En kväll till kaj, långt ut i obygden, någonstans i Danmark, hade jag fått ett par innan för västen om man säger så. Jag halvlåg och tittade på Babylon 5, med ett whiskeyglas i ena handen, och i den andra, en väl balanserad, och noga utvald flugsmälla av bästa kvallisort!!

 

Jag har skrivit om detta förut, det här med att skratta och bete sig underligt när man tittar på film alkohol påverkad, i alla fall. Är så inne i serien, att jag ligger och kommenterar vad som sägs i serien, man funderar på hur allt ska lösa sig med alla problem som uppstår på rymdstationen Babylon 5. Man nästan önskar livet ur vissa karaktärer och blir lite småförtjust i andra.

 

Jag kommer på mig själv med att ligga i kojen, iförd enbart kalsonger, kommentera vad denne Londo säger: Du har så jävla rätt Londo....och förstärker då dessa ord genom att slå på skärmen med flugsmällan, inte jättehårt, utan bara för att förstärka orden som kommer ur min mun!

 

Ni vet när man förstärker ord genom att, med nästan  hopbitna käkar, pressa fram orden genom munnen, jag tror nog att man måste se och höra detta för att inse det komiska i situationen. samtidigt som man får vara glad att ingen jävel ser en när man ligger där, i kalsonger, med flugsmälla, drikandes whiskey och pratar med en skådespelarkaraktär som dessutom inte svarar....

 

Är man inne i serien så är man!

 

Ted!


RSS 2.0