Ideologier som jag ser det!

Jag har aldrig varit, kommer aldrig att bli kommunist, men jag kan heller inte längre sitta tyst och dag ut och dag in läsa om okunniga människor som häver ur sig saker och inte har den minsta koll på hur det verkligen är. ( Ang debatter i tidningar jag läser på nätet, där SD anhängare upprepade ggr istället för att komma med svar på frågor, kallar frågeställaren för kommunist och hänvisar till alla som dödats i kommunismens namn.)


Kommunism är en ideologi och kan sammanfattas ungefär så här....

"Enligt kommunismens läror ska staten samla in det mesta av landets produktion och sedan fördela detta rättvist. Därmed är det tänkt att alla medborgare ska få det ungefär lika bra."


Om man då tror att herrarna Lenin, Stalin, eller för den delen, Mao Zedong bedrev kommunism är man nog ute och cyklar är jag rädd, i och med att ett kommunistiskt samhälle inte kan uppstå om man inte upplöser samhällsklasserna först, och det var det då väl inte, enligt min bok, någon av dessa herrar som gjorde, då hade de troligtvis inte avrättat miljoner och åter miljoner i kommunismens namn. Så enligt mitt sätt att se på saken är detta inte kommunism.


Då är det väl mer fascism i kommunismens namn...eller, och var det inte fascism som Mussolini idkade sig av, och var det inte Mussolini som allierade sig med Hittlers Tyskland och Japan under andra världskriget? Dagens fascism utgår faktiskt från dessa två herrars syn på mänskligheten och en strävan av att skapa ett enat och "rasrent" herravälde. Alltså, sko dig själv och de som står dig närmast, resten är till för att tjäna!!

 

I sitt sätt att styra länder, mörda för "ideologin" och bedriva terror för att få sin vilja igenom....Vad skiljer alla dessa "stora" ledare åt?? Inget, men dom var jävligt snabba att döda för sin ideologi, och i ideologins namn, och det mina damer och herrar har ingenting med den kommunistiska ideologin att göra.

 

Fascism och Nazism, har en sak till gemensamt med, forna Sovjetunionen och Kina, stora militäriska styrkor, där högsta ledaren även styrde landet med järnhand. Och åter igen, rimmar detta illa med den kommunistiska läran.

 

Finns det då skillnader på Fascism och Nazism, klart det gör.

 

"Vad som skiljer italienska fascismen från nationalsocialismen (nazismen) är att fascismen utgår från nationen. Staten är bara ett verktyg för nationen. Staten skall vara en korporativ stat. Med detta menas att industrin skulle vara självstyrande korporationer ledda av arbetare och ägare tillsammans. Dessa skulle förhandla om löner utan att använda strejker och lockouter. Den italienska fascismen avvisar den nazistiska rasteorin."

 

"Nazismen däremot utgår från folket, det tyskspråkiga folket. Närmare bestämt den ariska rasen. Rasismen utgjorde en dominerande inslag i nazismen."


 

Detta går säkert också att tolka precis som man vill, (beroende på vilken ideologi du har) men andemeningen är, lyssna inte på alla gaphalsar och de som tror sig veta bäst! Kolla fakta först, om du sedan tolkar fakta på ett annat sätt, så, var då bered att försvara dina ståndpunkter, men gör det med ett vårdat språk!

 

Kursiv och fet stil är hämtade textstycken från olika webbsidor!

 

Ted!

Kommentarer
Postat av: lucke

Hejsan, händer ikväll? :)

2010-10-19 @ 14:54:50
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: Ted!

Då undrar jag lite försynt...vem e Lucke??

2010-10-19 @ 15:46:23
URL: http://idregut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0