Trött!!!

Nu jävlar va jag är trött, en död katt, som till och med fästingarna ratar, hade inte varit tröttare. Ja, möjligen fästingen då, måste ju vara tröttsamt att försöka få blod ur en död katt...he he!

Satte mig på stolen idag efter maten, somnade som ett barn där jag satt.
men det är nog inte så undra på, när man måste springa och jävlas med pumpar, larm läckage och allt annat jävulskap.

Bad den andre matrosen att han skulle gå ner på mellandäck igår, det var lite vatten där som jag ville att han skulle pumpa ut, jaha, nästa gång jag ser honom då sitter han framför luckan och sms:ar. jag frågade: är vattnet redan ute? Han svarar: Nä, det fanns inget lyse där nere, säkringen har gått!
Innan det han koka över i skallen lugnade jag ner mig och frågade: Varför har säkringen gått då? Han svarar: det har kommit in vatten i eluttaget på däck (fortsätter sms:a)

Nu var det nära, men man lär sig med åren, du får mycket bättre respons om du inte skäller, man kan skälla med låg röst!

Men Per!!! varför i alla oskalade bananer Kopplar du inte ur kontakten och säkrar kabeländarna, slår på säkringen och tömmer ut vattnet??

Han svarar: Ja men, det är ju ström på där!

Jag: Jaha, och om det är mig du väntar på ska göra detta åt dig, hur tror du jag skulle göra? Och hur mycket ström tror du det finns när säkringen är avslagen?

Han svarar: Öhhhh, sen ingenting på en lång stund, sen...hur ska man göra då då?

Jag: Ja, du Per! Gå in och sätt dig, drick kaffe, när du kommer ut igen finns det lyse på mellandäck!

Jag inser inte för ens det är för sent, att det går fortare, kräver mindre energi, att göra det själv! För om han ska göra det, då måste jag avbryta det jag håller på med, och svara på den ena dummare frågan än den andra. Ja, jag vet! Man lär sig inget om man inte frågar, men till saken hör att denne man har varit här i snart 4 år nu. Jag får fortfarande visa honom en del av rutinerna!!

När jag ändå var där pumpade jag ut vattnet också! När per upptäcker detta undrar han: Varför sa du inte till?? Ja du Per! Varför i hela helvete gjorde jag inte det?!?

Nu låter det kanske som om jag är oumbärlig här ombord, det är jag också...ha ha! nä då, men det är märkligt va få vi är som känner ansvar för det vi gör, för att inte prata om hur lite yrkesstolthet det verkar finnas kvar! Man skiter högaktningsfullt i att försöka minnas och lära sig de saker man får utlärda, det finns alltid idioter som fixar det åt dom, om dom inte kan...såna som jag!! Man får väl skylla sig själv om man är trött....antar jag!

Ted!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0