Flytta hälarna?

Jahaaa?

 

När ska man sluta förvånas över läkarvetenskapens framfarter i korridorer och mina fötter? Det hände tydligen lite saker då jag till min hustomte till läkare framförde (i lugn och sansad framtoning) min åsikt om hans liv som läkare så lång i hans karriär. Dagen efter ringer det ifrån ortopeden i Kalmar, där man glatt meddelar att man har en tid till mig redan dagen efter hos en ortoped! Nä men se goddag då, där blev man allt lite förvånad. Hade väl väntat mig en tid till midsommar ungefär! Det hjälper tydligen att vara frispråkig med stora ord ibland!

 

 

Hur eller krokodil så befann jag mig på plats i utsatt tid, sitter ned i väntrummet och ser hur läkaren kommer ut till disken och hämtar min mapp, går in på sitt rum för att en minut senare komma ut och säga till sköterskan…kan du vara snäll och hämta hit den här patientens journaler? Sköterska tittar på honom och sen i datorn och säger, jaha du, vilken av de tre mapparna vill du ha??? Å nej, tänkte jag, nu börjas det. Nu ska han läsa allt det där först, och jag som är hungrig också!

 

 

Men hör och häpna, när han fått mapparna pekar han på mig med hela handen och säger med ett leende, -” Ted?, kom med här!” Han ögnade igenom mapparna på nån minut och sa sedan, vad gör du här? Jag har ont i fötterna! Jaha, kavla upp byxorna, ta av dig strumporna och börja gå! Jag gick, fram och tillbaka ett antal ggr med en tanke i huvudet, måtte han veta vad fan han gör!!

 

 

Och det gjorde han, ja eller, han lyckades i alla fall övertyga mig om att han ställt rätt diagnos. Åt det som redan stod i mina journaler, att steloperation var enda lösningen mot min värk skakade han bara på huvudet, anledningen till min värk var ett latinskt ord som jag inte ens kommer försöka upprepa, men det berodde på att mina hälar vinklar åt fel håll???

 

 

 

Dvs, om jag har fötterna rakt fram vinklar mina hälar inåt. Detta medför att jag endast belastar yttersidorna av mina fotsulor, och att jag kan vinkla in mina fötter med fotsulorna mot varandra hur lätt och mycket som hälst, men att vinkla foten åt andra hållet så mycket som anses vara normalt, det går inte! Han till och med uttryckte det, ”du är värst hittills!” Varför är jag inte förvånad?!?

 

 

Steloperation är således inget alternativ…piuuuh!

 

 

Istället ska man börja med kortison i båda fötterna, tre sprutor i varje, med en månads mellanrum, med början nu idag sa han. Jaha, om inte det funkar då, om värken fortsätter, ved gör ni då? Ja du, då flyttar vi ut hälen en centimeter! VA?? Ja, eller hur! Jo, det är sant, man skalar rent hälen från allt kött och skinn, sen sågar man av hälen och flyttar ut den, spikar fast och sätter tillbaka!! Men va fan, en steloperation verkar helt plötsligt smärtfri!! Fy satan, sex veckor i gips och sex månaders rehab, på varje fot!! Jag hoppas för alla Smålands grönskodda gräshoppor att kortisonet fungerar, för det lär bli jobbigt, även för en välsvarvad och snygg man i sina bästa år!

 

 

Att det gör ont som fan med dessa kortisonsprutor rätt in i fotledens trasiga delar, är nog ingenting jämfört med en hälflyttning, men va fan, man kan ju alltid söka tröst i holkens välsignade innehåll!

 

 

Ted!s

 

 


Kommentarer
Postat av: Jonas G

Om dom nu flyttar höger och vänster häl, se för fan till att ansvarig kirurg kan skilja på vänster och höger!

2011-12-22 @ 09:34:20
Postat av: S.G

Ta kvitto på allt så du inte kan misstänkas för häleri :-)

2011-12-22 @ 12:55:54
Postat av: Täääd

Det var då hemskt så roliga man kan vara då...=)

2011-12-22 @ 12:56:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0