God jul och sluta rök!!

Jul helgen är över oss!!

 

 

Med risk för att bli anklagad för att kopiera på fb så kan det vara bättre att önska alla en rickigt god jul på detta sätt i stället! Men lite mer än så ska jag allt printa ner för er som vill läsa!

 

 

Sitter här på julaftons morgon med förväntansfulla barn och med föräldrar som kommer ihåg hur spännande detta var, att sitta så nära granen man bara kunde och känna och klämma!!

Det är banne mig ingen konst att vakna och kliva upp en sån här dag!! Vi brukar låta barnen öppna de flesta paket på morgonen, det blir liksom en lugnare julafton på så vis, barnen sitter stilla under dagen, de sitter stilla under jul middagen, och framför allt, de tjatar inte om att få öppna paket! Det blir med andra ord den lugna och fridfulla julen det är menat att vara..=)

 

 

Jag säger inte att det är jobbigt att ha barnen runt sig tjatandes om paket, det kan och är en del av julen, men man kan få dem att uppskatta resten av dagen på detta sätt!

 

 

Sitter och lyssnar på de vuxna som är vakna vid denna tiden, det diskuteras tändare, hur mycket enklare det blivit att hålla reda på sin egen tändare då båda jag och Britt slutat röka?! Man konstaterar också att det nog mest var Britt (Jag kan av naturliga skäl inte hålla med) som var den stora boven…;) Vilket påminner mig om en av mina chefer genom åren, han hade och har en makalös förmåga att aldrig hitta sin tändare! Vid en jul köpte jag en låda tändare till honom, 50st. Han skrattade och sa – Ja nu ska jag väl klara mig ett tag!

 

 

Ja tjena!! Det funkade ju!! Jag skulle åka med honom den dagen, han tar en tändare ur paketet, går ut i verkstaden i en minut, sedan går han och jag in i hans bil och sätter oss för avfärd mot ett icke viktigt mål! Nu ska han tända en cigg, ja, alldeles rätt! Ingen tändare, men hur fan bär man sig åt? Hur kan man bara tappa bort en tändare på den tiden, förmodligen låg den i hans jackficka bland 3 skiftnycklar, 5 mejslar och 8 rökparoner!!

 

 

Vad enkelt det hade varit om man gick till läkaren och med milt våld tvingade honom att operera in en gasledning från den mänskliga butangas källan ut till tummen, sen när man knäppte med fingrarna skulle en låga poppa upp från under nageln! Fast å andra sidan, det bästa är ju att inte röka alls!

 

 

Men det var ju en god jul jag skulle önska er, så puss i jul ljumsken och måtte ni alla drabbas av en trevlig jul!!

 

 

Ted!


Kommentarer
Postat av: Jonas G

God Jul på er!

Jag ska tänka på dina kloka ord när jag tänder min julcigarr!

2011-12-24 @ 09:44:50
Postat av: Maggan

Vi brukade alltid på julen öppna ett paket på morgonen, så även Kendra nu (barnbarnet)en del av övriga paket kommer ju Tomten med.I augusti är det 10 år sen jag slutade röka :)Vid den här åldern går man å letar glasögonen istället....suck... ;)

2012-01-04 @ 08:12:15
URL: http://karinmargareta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0