Obegriplig politik??

Politik är ett ämne som både fascinerar och skrämmer!

Man kan med gott samvete säga att man är lite rädd för att beträda detta yrke pga av dess komplicitet….Ja menar, JAG kan inte prata och utrycka mig så där…. formellt!

 

Men det är samtidigt det som fascinerar mig, jag skulle gott kunna ge mig in i politiken bara för att försöka ändra på formaliteten, bara för att jag MÅSTE ta reda på om det går!!

Styrman sa till mig igår: men Ted, varför måste du alltid ta allt till sin yttersta spetts? Varför kan du inte bara nöja dig med att saker och ting bara funkar på ett visst sätt och sen acceptera det för vad det är?

 

Nä, jag funkar inte så, om jag inte förstår vill jag veta varför jag inte förstår, jag vill förstå vad det är jag gör annars är det för mig helt orelevant, jag finner ingen mening med att göra saker jag inte förstår. Det är därför jag skulle kunna tänka mig ett inhopp i politiken, för politiken har en makalös förmåga att inte bli förstådd!

 

Läste en artikel i ölandsbladet om en oppositions tjänst som man höll på att arbeta fram, jag som väljare läste detta och försökte förstå, det enda jag såg var att det skulle kosta 504 000 för en heltidstjänst!

 

Men fattar inte idioterna att de måste skriva så vi väljare förstår exakt vad det är de håller på med, jag kan tänka mig att dessa pengar redan finns redovisade för och att det inte är någon ny tjänst som ska bemannas, utan att det är någon som får en annan arbetsbörda med samma lön. Men det fattar ju inte jag som väljare då jag läser detta, det enda jag ser är att politikerna får ännu mer pengar, samtidigt som våra skolor får bara färre och färre lärare till sitt förfogande.

 

Fattar de inte att jag som väljare inte ser kopplingen, jag som väljare måste ju rimligen rösta på det jag förstår, för annars är vi ju ute och cyklar!

 

Det jobbet skulle jag vilja ha, att förklara för en ”vanlig” väljare vad fan det är politiker sysslar med, göra det begripligt. Men risken är ju att det är enklare att jag blir som dem och inte tvärt om, för vem i kommunhuset ska förklara för mig va fan det är de beslutar om???

 

Jag tror att många väljare skulle lagt sina valsedlar i en helt annan urna om man fattat vad som sades, egentligen! Om man la lite resurser på att göra det politiska språket mer läsbart för gemene man skulle man tjäna tusentals röster på detta, man kanske till och med skulle göra SD mänskliga!

 

Men vad vet jag, ni andra kanske skrattar så ögonen rinner när ni läser detta, och tänker, men Ted, din stackare, du är ju den ende som inte fattar ett dugg,  alla vi andra begriper politiken perfekt!!

 

Ted!


Kommentarer
Postat av: McGyver

Har sagt det förut... TED FOR PRESIDENT...

har haft egna funderingar att kasta mig in i kommunalpolitiken...men mitt jobb innom journalistiken går då åt helvete...

2011-02-26 @ 10:55:52
URL: http://www.jogarsrud.se
Postat av: Ted!

Ha ha, ja President kanske inte vore så fel, lönen kan jag i alla fall ta!

Nä, det blir ju lite svettigt att kombinera dessa två jobb, men å andra sidan så är ju journalistiken en bidragande faktor till att vi inget fattar, de ställer fel frågor!! =)

2011-02-26 @ 12:03:35
Postat av: JG

Här är en som ställer frågor:

www.public-service.org

www.infowars.se

2011-02-26 @ 18:13:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0