Sjung för full hals!

Nu är vi där igen!

Det börjar närma sig skolavslutning och det ska sjungas i skolor! FB kryllar av frågor det är livsviktigt att man svarar på, och de flesta vill att vi ska sjunga den Svenska nationalsången på skolavslutningen!

 

Ja, ok, gör det då! Vad blir det för bättre av det? Bevisar det att vi bor i Sverige eller vadå?

Nationalsången sjungs inte normalt på skolavslutningar, när skolavslutningen inträffar den 6/6 det vill säga på nationaldagen sjungs den i skolorna av naturliga själ. Men inte som praxis.

 

Det finns säker undantag runt om i detta avlånga land, men jag ställer mig frågan, varför ska vi sjunga nationalsången egentligen? Vi är ju på en skolavslutning och inte en fotbollslandskamp mot Moldavien!

 

Sen kan man också ha invändningar mot varför vi inte ska ha avslutningarna i kyrkan, det är en stor och fin lokal med ypperlig akustik för den sånger man nu väljer att sjunga i kyrkan. Sen är det väl inget som säger att det behöver gå i religionens tecken bara för att vi är i kyrkan!

 

Att man inte heller vill göra just detta, vara religiösa på avslutningar, kan jag tycka är rätt. Inte för att det eventuellt skulle väcka anstöt hos de som slutar skolan med en annan religiös bakgrund än den kristna, nä mer då för att jag tycker att en skolavslutning är just en skolavslutning och inget religiöst propagandadravel!

 

Vi Svenskar är så förbannat rädda att trampa någon på tårna så vi försöker anpassa hela vår existens efter vad andra tycker, det vi har gjort i generationer låter vi rinna ut i sanden bara för att vi inte ska trampa någon på tårna.

 

En dag som den dagen barnen slutar skolan, för att få springa runt i solen fyllda av glädje och glass en hel sommar, ska väl inte vi vuxna förstöra med gnäll och tandagnissel om huruvida vi ska sjunga en sång eller inte i skolan. Trams, fråga barnen vad de vill sjunga och sjung sedan med i full hals för barnens skull, om det sen är nationalsången eller AC/DC Hells Bells, ja det kan ta mig fan kvitta!!

 

Tack för att ni läser!

 

Ted!

 

 

 


Uppläggningen!!

Åh  herre min je…

Jag är anställd av internerna på ett dagcenter!!

 

I första slussen upp mot Vänern kliver det på en individ som jag på håll och i första anblicken inte såg om det var en man eller kvinna…ni vet en sån där obestämbar klump!

Vid närmare anblick kom jag fram till att det där…det måste va en…man! Det tror han själv i alla fall, men frågar du mig så är det fortfarande en obestämbar klump!! Kan allt, vet allt, men har varit arbetslös till 90% av sitt liv…jippi!! Den ska jag gå här med i två dagar, och försöka lära starta pumpar och köra ballast…ja det slutar väl med tvångshämtning av Kvernmo!

 

Träffade rederiägaren och dess delägare samt landanställda idag…piuuh! Att jag inte slog ihjäl ett par av dom får jag väl tacka min lyckliga stjärna för!

 

Ok, nu var jag irriterad redan innan jag träffade dom, styrman idioten och det faktum att jag ska gå här i min ensamhet, till ingen nytta i två dagar med en obestämbar klump, gjorde väl sitt till det med. Men en av dom såg på mig att nått var fel och frågade mig vad som var fatt, jag tog två andetag och sa…ja du, ska jag gå här till Söndag med….den där (pekade på den obestämbara klumpen) så kommer jag med största sannolikhet att bli klassad som våldsbelägen! Han flinade och sa, jag kommer klockan 10.00 i morgon och hjälper dig!

 

Ja han verkade vettig i alla fall!

 

Sen kommer huvudägaren upp på bryggan då jag och kaptenen står där och diskuterar nått som behöver diskuteras, han frågar utan att ens bry sig om att vi pratade…: ska någon av er stanna här tills i morgon? Öh, ja, det ska vi allihop! Då pekar han med hela handen och högljutt proklamerar: Det ska inte va nått jävla supande ombord på båten i natt, bara så ni vet!

 

Ja, det är ju tur att man med åren blivit lite återhållsam med att explodera och gå till mot attack. Men du söte George va förbannad jag blev, jag ligger till kaj och är ledig, jag ska inte upp och jobba före 9.30 i morgon…dra du åt helvete din blekfete fan, jag kommer att ställa mig en meter från landgången och supa mig redlös inom en timma!!! Det kläckte jag inte ur mig, jag tänkte det bara. Så nu ligger jag här i min ensamhet, ja den obestämbare klumpen ligger väl och trycker nånstans, men full är jag, och så ska jag nog fan va tills på söndag…bara för att jag kan!

 

Nä, jag är mer värd än så här!!

 

Ted!


Tjabbel och märkligheter

Kan för mitt liv inte få artikeln i Dala tidningen ur huvudet, den om det evinnerliga tjabblet om skolorna i Idre och Särna!

 

Nu har det i alla fall blivit lite mindre smutskastning och lite mer sakfrågor som kommenteras, men tjabblet ligger fortfarande där och gnyr, det går liksom inte att släppa verkar det som!

 

Sen kan jag för mitt liv heller inte förstå hur en fritispolitiker får härja så förbannat fritt mellan stolarna som denna människa gör, vi har ju genom historien sett hur det går för politiker med endast sitt eget för ögonen, krig och halshuggning. Nu är det väl ingen fara å färde för varken det ena eller andra av den varan, men akta dig Lisbeth, bilan faller tungt när den faller!

 

Att vi tjabblar så förbannat är ju våra föräldrars fel, och att våra barn tjabblar är ju vårat fel, oavsett om vi vill det eller inte så lyssnar faktiskt våra barn på oss när vi pratar illa eller nedsättande om andra, klart att det fastnar i deras lurviga små hjärnor!

Och att det läggs ner mer tid och energi på att tjabbla än på att försöka få en vettig skolgång till barnen, det begriper inte jag!

 

Nu finns det säkert de som kommer att påstå att tjabblet är just det, men jag är tveksam, vi ser alla vårat bästa för ögonen!

 

Lösningen har jag ingen aning om, men att frakta barn i 14 mil till och från skolan kan inte ens vara lagligt, va fan, inte ens grisarna får ju färdas så lång före slakt, men vi ska köra våra barn i 7 mil till skolan och 7mil från skolan, märkligt!

 

Sen var det det där med egen kommun i Idre, ska det vara så jävla svårt att slippa resten av Älvdalens lekstuga?!? Lår jävlarna sitta där söder om sjöändan och tycka synd om sig själva.

Starta en privatskola eller va fan som helst, bäst av allt rösta inte på fanstyget fler gånger!!!

 

Ibland är jag glad att jag har ett val, ett val att låta mina barn gå i skola där jag tycker att de ska gå! Men det valet har väl alla, om man inte har sitt eget för ögonen och inte vill flytta förstås. Men där kanske det kommer andra problem med i bilden…eller?

 

Ted!


Pappa till vuxet folk!!

Xuse the skit out of me…men ibland måste man väl genuint få spy galla över vissa individer!

 

Han är ju så korkad denne styrman så man kan inte annat än att tycka synd om fanstyget!

Nu förstår jag min fru när hon säger att hon har tre barn hemma (våra två gemensamma + mig)

Det är precis så jag känner det ibland, med denna enda nu levande abort!

Jag ska försöka förklara för er så gott jag kan varför man måste passa honom som ett litet barn!

 

1.  Vi skulle till Västerås i vintras, isen låg metertjock i mälaren, det finns en ränna som är två båtar bred och en tränad chimpans kan köra där och fortfarande hitta dit han ska…Men inte denne styrman, ja hittar kanske han gör, för det är jävligt svårt att köra fel om du har en ränna att styra efter. Men det är just där det sket sig, skepparen hade gått och lagt sig, men i och med att inte han heller litade på styret så sov han med öppen dörr. Jag befinner mig nere i maskinen och känner hur båten slår emot något hela tiden, går upp i styrhytten och finner en styrman som håller på att styra båten med autopiloten i en ca: 20 meter bred isränna.

Jag frågar: Vad håller du på med? Svar: Öhh…va då? Jag: ja men, du kör ju in i iskanten precis hela tiden!?! Svar: Jaha du, så du menar att du kan göra det bättre då??

Jag säger inte så mycket mer, utan slår om två knappar och tar över med handstyrningen, lägger rodret på 2 grader styrbord och tar oss igenom svängen utan att ”krocka” med isen.

Skepparen som hört samtalet genom sin öppna dörr kommer upp och pekar med hela handen på mig: Har du tid att köra ett par timmar? Ja, det har jag väl! Då tittar han på styrman och säger, du kan gå och lägga dig nu, jag purrar upp dig när vi närmar oss!

 

2. Vi har ju vad vi kallar hjälpkärror ombord, dvs. motorer som förser oss med behövlig ström. När man ligger till kaj och pumpar ut ballasten, så går det åt en massa ström, jag meddelar styrman att han inte får starta någonting ute på däck, utan att meddela mig, men eftersom han anser sig kunna allting och veta allt bättre än andra, så gör han ju naturligtvis som han vill ändå. Detta resulterar i att det blir bäcksvart i båten! Han startar en pump på däck och allt slocknar, jag sitter i maskinen och blir ju naturligtvis onödigt förbannad, flyger ut på däck och möter en glosögd och gapande tyst styrman! Va fan håller du på med? Sa jag inte…Styrman: JAG har inte gjort nått, jag skulle bara köra upp luckan! Ja men din urbota dumme idiot! Nu rör du inget mer utan att säga till mig!!!!!

Eller hur, 45 min senare samma historia: Ja men jag måste ju köra in slacket på tamparna!!

Ja, Micke! Du måste väl det! Det resulterar i att jag måste slå av säkringarna till att som han kan tänkas pilla på ute på däck, dubbel arbete för alla andra! Idiot!

 

3. Vi ligger till kaj i Polen över helgen, och behöver inte så mycket ström, jag kör den så kallade hamnknarren, den ger ca: 50kw. Det vill säga att det räcker till hushållsbehov och lite till, absolut inte till några större pumpar! Det sista jag säger till styrman innan jag lägger mig är: Purra mig i morgon bitti innan du ska köra av luckorna så jag får byta generator först!

Jag vet inte riktigt hur jag skulle sagt detta för att det skulle gått in i hans lobotomerade hjärna! Nog fan kom han och purrade mig allt…när det var svart i hela båten och när han hade tryck på så många knappar att det tog mig en halvtimme att reda ut skiten efter honom innan vi fick ström! Men nä…han hade inte gjort nått! Idiot!

 

4. Vi har naturligtvis en köl i båten som det flesta båtar, och ibland läcker det ut vätskor som samlas i kölen, dessa pumpas ur kölen och i en tank som töms av certifierad personal iland! Denna pump har brunnit, dock inte styrmannens fel, utan en annan idiot, men hur eller hur får vi inte segla utan denna pump, för den ingår i säkerhetsutrustningen. Jag var då tvungen att lösa detta och gjorde så genom att modifiera om en skithuspump och sänka ner denna så långt jag vågade i kölen, det ligger ett otal tappade skruvar, muttrar, glasögon och allsköns bråte där nere, så till botten utan sil på insuget ville jag inte, det får jag ta då vi löst det mest akuta problemet med för mycket vatten i kölen. Vad tror ni händer då, jo nästa gång jag ska suga med pumpen (som väger ca:40 kilo ska tilläggas) Så suger den inte, eleven som var med, och jag tittar på varandra och provar en gång till…PANG, det blinkar till i belysningen och det börjar lukta bränt! Pumpen hade brunnit! Det visade sig att den hade sugit upp en stor mutter, detta verkade konstigt, vilken jäkla sugförmåga det var i den tänkte jag, för pumpen hängde ju gott och väl 40 cm från botten!

Jo då, ni gissade rätt, styrman hade varit nere i ett obevakat ögonblig och skulle prova, när han tyckte att pumpen inte var vid botten så…ja resten kan ni ju räkna ut själva!! Det var bara att modifiera om ett par pumpar till, för säkerhets skull! Idiot!

 

Skulle nog kunna räkna upp ett par punkter till, men det här blev långt nog ändå, men det är just det jag menar med att vara tvungen att springa runt och vara pappa till 57 åriga människor.

 

Det måste finnas bättre saker att lägga sin energi på, det gör jag iofs också nu mera, han får härja bäst han vill, jag har som sagt stängt av allt han kan pilla på, satt hanglås på verkstad och maskindörrar, som alla kan koden till utom han, av säkerhetsskäl borde väl han kunna koden också, men av andra säkerhetsskäl, som kapten sa, så kanske det är bäst om han håller sig där ifrån!

 

Tack för att ni lyssnar!

 

Ted!

 

 

 


Jobbigt!

Det jobbiga med att tänka ut vad det jobbiga är måste vara att det är jobbigt att ens tänka tanken att det är jobbigt!

 

Men jobbar man på det jobbiga som blir så jobbigt att tänka på så blir inte jobbet med att tänka på det jobbiga så jobbigt, nä, då kanske man jobbar lite lugnare när man ska jobba med det jobbiga, och…hux flux så är det jobbiga inte fullt så jobbigt!

 

Du som orkade läsa detta måste verkligen jobba med det som är så jobbigt att jobba med, men efter att ha läst denna oerhört jobbiga text kommer du förhoppningsvis aldrig mer att tycka något är jobbigt!

 

Det gäller att jobba med det jobbiga för att få det jobbiga till ett positivt jobbigt jobb, annars blir det jobbigt!

 

Tur jag kan va lite jobbig ibland, så du får nått att jobba med…moahahahaha!

 

Ted!


En era, en epok!

En era, en epok går i graven!

Stora ord? Ja, kanske det, men för mig känns det så. Företaget jag jobbar för har bestämt sig för att göra mig arbetslös, ja, i skrivande stund vet jag faktiskt inget om det. Jag kanske blir erbjuden att fortsätta i den nya konstellationen, men jag tror det får räcka med ovissheten nu.

 

Man har i alla fall bestämt sig för att av sex båtar, ska man flagga ut tre stycken, dvs. man kommer låta en icke Svensk flagga vaja i aktern!! De övriga tre ska man lägga upp, det vill säga att de ligger till kaj utan besättning och last.  Man kommer låta dem ligga där i väntan på att låg konjekturen ska vända eller att de blir sålda!! Min båt, den jag vårdat som ett barn i åtta år ska läggas upp!! En era, en epok går i graven, nåja, det är i alla fall jävligt vemodigt!!!

 

Gick runt idag och tittade på allt jag gjort, lagat, konstruerat, och underhållit. Det blir en del på åtta år! Minnen bara flyger förbi, skratt, svordomar, svett, stress, en otrolig sinnesro vid lugna och kalma dagar. Krampaktiga dagar och nätter i full storm. Styrmän, skeppare och matroser som är lika bra och trevliga som andra är dumma i hela huvudet! Belöningar jag fått för uppfinningar och lösningar på saker och ting som annars skulle kostat företaget en massa  pengar.  En era, en epok går i graven!

 

Samtidigt måste jag säga att jag är glad, jag fick den äran att medverka till att tusentals ton lastat materiel fraktades mellan östersjöns alla länder och kom till nytta för köpare och säljare! Jag fick lära känna människor från hela östersjöområdet. Så det är nog dags att den här sjömannen kliver av landgången en sista gång, att jag åter intar befattningen som landgrabba! Men fan va vemodigt det känns, trodde aldrig jag skulle bli så ledsen och eländig över ett jobb, en båt!

 

Men nu tar vi nya tag, nu ska världen åter erövras! Nu ska jag göra en landburen arbetsgivare överlycklig för att han/hon har den äran att ha mig på sin avlöningslista! Nu ska jag avnjuta en ny kundkrets, nya arbetskamrater och kollegor! Nu ska vi låta vemodet falla på en bädd av nya erfarenheter och minnen.

 

En ny era, en ny epok är född!

 

Arbetat har jag gjort sen jag var 13 år, arbeta kommer jag att göra tills den dag jag dör!

(Om inte den där förbannade innebandyn tar död på mig först vill säga!!)

 

Ted!


RSS 2.0