En era, en epok!

En era, en epok går i graven!

Stora ord? Ja, kanske det, men för mig känns det så. Företaget jag jobbar för har bestämt sig för att göra mig arbetslös, ja, i skrivande stund vet jag faktiskt inget om det. Jag kanske blir erbjuden att fortsätta i den nya konstellationen, men jag tror det får räcka med ovissheten nu.

 

Man har i alla fall bestämt sig för att av sex båtar, ska man flagga ut tre stycken, dvs. man kommer låta en icke Svensk flagga vaja i aktern!! De övriga tre ska man lägga upp, det vill säga att de ligger till kaj utan besättning och last.  Man kommer låta dem ligga där i väntan på att låg konjekturen ska vända eller att de blir sålda!! Min båt, den jag vårdat som ett barn i åtta år ska läggas upp!! En era, en epok går i graven, nåja, det är i alla fall jävligt vemodigt!!!

 

Gick runt idag och tittade på allt jag gjort, lagat, konstruerat, och underhållit. Det blir en del på åtta år! Minnen bara flyger förbi, skratt, svordomar, svett, stress, en otrolig sinnesro vid lugna och kalma dagar. Krampaktiga dagar och nätter i full storm. Styrmän, skeppare och matroser som är lika bra och trevliga som andra är dumma i hela huvudet! Belöningar jag fått för uppfinningar och lösningar på saker och ting som annars skulle kostat företaget en massa  pengar.  En era, en epok går i graven!

 

Samtidigt måste jag säga att jag är glad, jag fick den äran att medverka till att tusentals ton lastat materiel fraktades mellan östersjöns alla länder och kom till nytta för köpare och säljare! Jag fick lära känna människor från hela östersjöområdet. Så det är nog dags att den här sjömannen kliver av landgången en sista gång, att jag åter intar befattningen som landgrabba! Men fan va vemodigt det känns, trodde aldrig jag skulle bli så ledsen och eländig över ett jobb, en båt!

 

Men nu tar vi nya tag, nu ska världen åter erövras! Nu ska jag göra en landburen arbetsgivare överlycklig för att han/hon har den äran att ha mig på sin avlöningslista! Nu ska jag avnjuta en ny kundkrets, nya arbetskamrater och kollegor! Nu ska vi låta vemodet falla på en bädd av nya erfarenheter och minnen.

 

En ny era, en ny epok är född!

 

Arbetat har jag gjort sen jag var 13 år, arbeta kommer jag att göra tills den dag jag dör!

(Om inte den där förbannade innebandyn tar död på mig först vill säga!!)

 

Ted!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0