Tjabbel och märkligheter

Kan för mitt liv inte få artikeln i Dala tidningen ur huvudet, den om det evinnerliga tjabblet om skolorna i Idre och Särna!

 

Nu har det i alla fall blivit lite mindre smutskastning och lite mer sakfrågor som kommenteras, men tjabblet ligger fortfarande där och gnyr, det går liksom inte att släppa verkar det som!

 

Sen kan jag för mitt liv heller inte förstå hur en fritispolitiker får härja så förbannat fritt mellan stolarna som denna människa gör, vi har ju genom historien sett hur det går för politiker med endast sitt eget för ögonen, krig och halshuggning. Nu är det väl ingen fara å färde för varken det ena eller andra av den varan, men akta dig Lisbeth, bilan faller tungt när den faller!

 

Att vi tjabblar så förbannat är ju våra föräldrars fel, och att våra barn tjabblar är ju vårat fel, oavsett om vi vill det eller inte så lyssnar faktiskt våra barn på oss när vi pratar illa eller nedsättande om andra, klart att det fastnar i deras lurviga små hjärnor!

Och att det läggs ner mer tid och energi på att tjabbla än på att försöka få en vettig skolgång till barnen, det begriper inte jag!

 

Nu finns det säkert de som kommer att påstå att tjabblet är just det, men jag är tveksam, vi ser alla vårat bästa för ögonen!

 

Lösningen har jag ingen aning om, men att frakta barn i 14 mil till och från skolan kan inte ens vara lagligt, va fan, inte ens grisarna får ju färdas så lång före slakt, men vi ska köra våra barn i 7 mil till skolan och 7mil från skolan, märkligt!

 

Sen var det det där med egen kommun i Idre, ska det vara så jävla svårt att slippa resten av Älvdalens lekstuga?!? Lår jävlarna sitta där söder om sjöändan och tycka synd om sig själva.

Starta en privatskola eller va fan som helst, bäst av allt rösta inte på fanstyget fler gånger!!!

 

Ibland är jag glad att jag har ett val, ett val att låta mina barn gå i skola där jag tycker att de ska gå! Men det valet har väl alla, om man inte har sitt eget för ögonen och inte vill flytta förstås. Men där kanske det kommer andra problem med i bilden…eller?

 

Ted!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0