Rätten att få barn!

Centerns partistämma har nu beslutat att man inom centern ska verka för att singel kvinnor ska ha laglig rätt att få bli inseminerade!!! Ja jag säger då det!! Detta ämne är otroligt fascinerande då detta tilltag förmodligen inte är nått annat än att fiska efter röster!!

 

 

Det är väl för fan ingen konst att bli ensamstående mamma om man vill, det är väl bara att titta ut någon man tror har bra arvsmassa, sen förför man honom, (räcker ofta med en smekning på låret) och låter sig bli naturligt inseminerad!! Pust stön, tjut och sprut! Klart!

 

 

Jag har i många år nu haft ett sådant jobb att jag hembesökt en hel hoper med människor, inte allt för många men ett antal av dessa hembesök sker hos just ensamstående tjejer/kvinnor med ett eller flera barn. Ser man sedan hur dessa tjejer bor med sina barn blir man ofta väldigt ledsen för barnens skull, ostädat, väldigt rörigt, stanken av fulla blöjor är överväldigande, disk över precis hela diskbänken och skräpmats kartonger över allt. Till detta kan tilläggas att det väldigt ofta förekommer något slag av husdjur, som förmodligen heller inte trivs så där jätte bra i denna röra.

 

 

Det ska tilläggas och klargöras att det inte är alla ensamstående som lever i en rörig och ostädad lägenhet, det är inte min åsikt och mening med denna text!!!

 

 

Det saknas pengar, nu är pengar inte allt här i världen, men det hade förmodligen underlättat en hel del i dessa fall, arbetslösa ensamstående tjejer har inte den rätten till barnomsorg som en välbetald ensamstående kvinna som vill bli lagligt inseminerad!! Med detta tillkommer ju andra problem, det blir bökigare att gå i affärer, och i lugn och ro inhandla näringsriktig mat, man har inte den orken att börja städa då barnet äntligen har somnat, ja jag kan fortsätta ett tag till, men ni har nog fattat!

 

 

Men det är väl här det skiljer sig, för en arbetares syniska öga, och en välbetald rödstrumpa som inte är fan att förföra en man, om han så låg villig och naken i hennes säng.

 

 

Ser man sedan dessa, ofta unga, ensamstående mammor i sina lägenheter så förstår man att de förmodligen hellre hade kunnat leva med barnens pappor utan skrik och gap, nu finns det med största sannolikhet en jävligt bra anledning till varför två vuxna människor väljer att gå skilda vägar, men faktum kvarstår, ingen vill nog detta frivilligt!!

 

 

Varför ska då detta legaliseras, inseminering? Ja, min första tanke var att det ska bli fiiint att vara ensamstående, att det blir ett sätt för rika ensamma östermalmskärringar att visa att, jag klarar mig själv, för en sak är säker, även detta kommer att bli en klassfråga!!! Min andra tanke med lite distans bakom är…VARFÖR?? Jag har inget emot att man legaliserar detta, man jag kan för mitt liv inte förstå varför? Jo förmodligen finns det, som jag skrev tidigare, en massa starka kvinnliga lobbyister i regeringskansliet, som inte är fan att få en karl på rygg, så man kan, så att säga få sig ”ett skott i råttan”!

 

 

Sen finns det säkert de som vill bo ensamma, och inte vill få ”ett skott i råttan” av anledningar som man förmodligen inte vill veta, men då kan man samtidigt undra, ska man då ha barn?

 

 

Med denna text har jag inga som helst avsikter att ifrågasätta huru vida någon är bättre föräldrar än någon annan, detta har jag skrivit om i tidigare texter, jag undrar egentligen bara, laglig insemination…. VARFÖR??

 

 

Ted!

 

 

 

 

 

 Samtalsämnen

Om man nu på något vis ska försöka samman fatta det jag mer eller mindre varit lite fascinerad av, under den här tiden då jag sprungit in och ut i lägenheter, och haft en konversation med lägenhets innehavarna, måste det bli ungefär så här….

 

 

Män tycker om att prata om sig själva, sin bil och sina pengar, arbete och mat!

 

 

Kvinnor drivs av något helt annat!! Nyfikenheten hur grannarna har det i sin lägenhet, baktalandet av grannarna och naturligt vis missär och elände!!

 

 

Ja men det är väl märkligt!! Hur kommer det sig att det enda man kan tala om när sotarn kommer är missär och elände?!? Jo förmodligen för att den närmaste omgivningen slutat lyssna!!

 

 

Ted!


Drömmar!

Har under hela mitt liv haft återkommande drömmar, vissa handlar om att jag flyger andra om att jag springer. Men den som gör mig mest förbryllad handlar om att jag irrar runt och blir jagad, trängd och rejält skrämd i trånga gångar, i en dåligt upplyst källare!!

 

 

Jag har liksom aldrig begripit vad detta handlade om, för detta är en av de drömmar jag kommer ihåg. Men här om dagen när jag var i en källare på ett hyreshus för att rensa ventilationen, slog det mig, lika klart som Hans Scheikes piska, vart drömmen kommer ifrån!

HSB källarna i Idre!!!

 

 

Ja men va fan, så jävla traumatiskt var det väl inte, så man i snart 50 år ska drömma om några källare!! Vi sprang där nere och förmodligen skrämde skiten ur varandra, de som var nått år äldre skrämde skiten ur oss, och vi skrämde i vår tur skiten ur de som var yngre!! Det var nog många av oss som sprang hem till våra mammor fyllda med skräck och med tankar om att aldrig i livet sätta sin fot i en källare igen! Lik föbannat var man förmodligen där nästa helg igen!!

 

 

Det som är mest återkommande i drömmarna är källarförråd med instängda ”monster”? Monster kanske är att ta i, men det är någon med otäcka masker, och det är krokodiler och andra rent livsfarliga djur i dessa förråd. Men min upptäckt i en källare här om dagen upplyste mig om vart de otäcka drömmarna kommer ifrån………

 

 

Det fanns en familj boende i ett av HSB husen då jag växte upp, där mannen i familjen hade varit sjöman, han hade rest runt hela världen och samlat på sig allsköns bråte som stuvats in i ett dunkelt förråd i källaren!! Där fanns uppstoppade krokodiler, stora sköldpadds skal, där fanns stora Afrikanska masker som förmodligen skrämde skiten ur en liten tanig yngling som med andra barn skrämde upp varandra med historier om källarspöken!! Detta var ingen vanlig syn, i en by där man inte ser havet, om man så hade världens största kikare högst upp på fjället!

 

 

Det var förmodligen både spännande och skrämmande att vistas i närheten av detta förråd, allt detta blev nog inte bättre av att vi skrämde upp varandra med vetskapen om att vi inte fick vara i källarna och springa! När man är liten och vettskrämd, blir den snällaste tanten i världen, (som ska ner i källaren för att tvätta) en människoätande häxa när källardörren öppnas och lyset tänds….o du söte jävel va rädda vi var!!

 

 

Att man sen blev instäng i tomma källarförråd har förmodligen spätt på drömmarna…..

 

 

Så tack för det alla ni som är nått år äldre och vet med er att ni skrämt de yngre barnen, i en fuktig källare, i Idre i början på 70-talet!! Tack så jävla mycket!! ;-)

 

 

Ted!


RSS 2.0