Drömmar!

Har under hela mitt liv haft återkommande drömmar, vissa handlar om att jag flyger andra om att jag springer. Men den som gör mig mest förbryllad handlar om att jag irrar runt och blir jagad, trängd och rejält skrämd i trånga gångar, i en dåligt upplyst källare!!

 

 

Jag har liksom aldrig begripit vad detta handlade om, för detta är en av de drömmar jag kommer ihåg. Men här om dagen när jag var i en källare på ett hyreshus för att rensa ventilationen, slog det mig, lika klart som Hans Scheikes piska, vart drömmen kommer ifrån!

HSB källarna i Idre!!!

 

 

Ja men va fan, så jävla traumatiskt var det väl inte, så man i snart 50 år ska drömma om några källare!! Vi sprang där nere och förmodligen skrämde skiten ur varandra, de som var nått år äldre skrämde skiten ur oss, och vi skrämde i vår tur skiten ur de som var yngre!! Det var nog många av oss som sprang hem till våra mammor fyllda med skräck och med tankar om att aldrig i livet sätta sin fot i en källare igen! Lik föbannat var man förmodligen där nästa helg igen!!

 

 

Det som är mest återkommande i drömmarna är källarförråd med instängda ”monster”? Monster kanske är att ta i, men det är någon med otäcka masker, och det är krokodiler och andra rent livsfarliga djur i dessa förråd. Men min upptäckt i en källare här om dagen upplyste mig om vart de otäcka drömmarna kommer ifrån………

 

 

Det fanns en familj boende i ett av HSB husen då jag växte upp, där mannen i familjen hade varit sjöman, han hade rest runt hela världen och samlat på sig allsköns bråte som stuvats in i ett dunkelt förråd i källaren!! Där fanns uppstoppade krokodiler, stora sköldpadds skal, där fanns stora Afrikanska masker som förmodligen skrämde skiten ur en liten tanig yngling som med andra barn skrämde upp varandra med historier om källarspöken!! Detta var ingen vanlig syn, i en by där man inte ser havet, om man så hade världens största kikare högst upp på fjället!

 

 

Det var förmodligen både spännande och skrämmande att vistas i närheten av detta förråd, allt detta blev nog inte bättre av att vi skrämde upp varandra med vetskapen om att vi inte fick vara i källarna och springa! När man är liten och vettskrämd, blir den snällaste tanten i världen, (som ska ner i källaren för att tvätta) en människoätande häxa när källardörren öppnas och lyset tänds….o du söte jävel va rädda vi var!!

 

 

Att man sen blev instäng i tomma källarförråd har förmodligen spätt på drömmarna…..

 

 

Så tack för det alla ni som är nått år äldre och vet med er att ni skrämt de yngre barnen, i en fuktig källare, i Idre i början på 70-talet!! Tack så jävla mycket!! ;-)

 

 

Ted!


Kommentarer
Postat av: Annica

HejDu är äldre än mig!...så det var du som skrämde mig alltså i källaren.

Jag blir full i skratt av det du skriver, det är sant så var det.

:-)

kram Annica N

2012-02-23 @ 18:37:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0