Att skilja på färger och skällsord!

Ibland tror jag ta mig faan en del människor gör sig dumma för sakens skull!
 
"Varför får man säga vitlök men inte svartskalle?" Men allvarligt,..
Finns det verkligen folk som inte kan skillja på orden vitlök och svartskalle? 
 
Svart är en färg, skalle är en kroppsdel, men tillsammans bildar de ett skällsord, förstår man inte det vill man förmodligen inte förstå! En vitlök är en grönsak som, om den hade kännslor, förmodligen skulle bli mer kränkt av att bli uppäten än att bli kallad vitlök.
 
Sen finns det de som skriker som idioter när SvT vill klippa bort Negerkung i Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, varför då? Ja, inte vet jag, men det kan väl ändå inte vara "svensk kultur" att fortsätta lära barn skällsordet neger?! Läste en artikel i Aftonbladet som beskrev anledningen till censuren riktigt bra. Det har tydligen ändrats i historier förut! (Vill du förstå vad jag menar måste du läsa atrikeln)
 
Vi lever i nya ider, nya tider kräver förändringar. Vissa av oss har svårare än andra att förändra oss. Många gånger handlar det om lättja, det är enklare att gå i gamla fotspår än att lära signågot nytt!! Det borde handla om att vilja lära sig nått nytt, om att våga förändra sig, om att våga tänka själv och inte bara umgås med likasinnade som tänker åt en. Det borde handla om att våga vara annorlunda! Att vara annorlunda är ingen sjukdom, det är att våga vara sig själv!
 
Dumhet genom okunskap är den värsta sortens dumheter!

RSS 2.0