Nybro jakt!

Idag var det dax att få skott på den där förgrömmade kalven..:)
Men den ville inte som vi andra som var där, den visade sig inte överhuvud taget den rackaren.
Jag var där nästan en timme före Janne och Patrik så jag gick ner till "mitt" pass för att se om jag fick syn på kalven innan dom kom. Det hade ju varit fint om det var klart när dom väl dök upp. Men inte då, inte ens en fet liten gris gick att se, dock var det två rådjur ute på ett hygge då jag satte mig.

Men där är han lite petig våran käre arrendator om man nu ska säga så, han vill gärna vara med och bestämma vilka rådjur som ska skjutas, i synnerhet då det gäller bockar. Sen är det ju så att rådjur finns det så gott om så man behöver ju inte börja morgonen med att väsnas med rådjur.

Kallt som bara den var det också, förhållandevis i alla fall.

Det blev i alla fall frost på stöveln! (ja Jonas, det är samma fot)

Men det var första dagen på länge det inte blåste smådjävlar i skogen.

Vi satt väl på pass i två timmar innan vi började jaga igenom skogarna, dock utan resultat även där. Patriks tax tog visserligen upp djur på en gång, men det bar i väg långt utanför marken. Denna tax driver allt från hare till älg så vad det var vet ingen, Patrik hade sett spår efter hjort så det var väl en gissning så god som någon, men man vet ju aldrig. Under det pågående drevet hade jag tre rådjur i skogarna runt mig, men dom kom aldrig i skotthåll.

Det var också det enda vi såg under resten av dagen, Nä förresten, Patrik hade en räv som gäckade honom på morgonen. Den var som han själv uttryckte det "som en illerjävel i buskarna runt mig" men aldrig i siktet.

Det verkar som om älgarna är i farten då vi inte är där, dom kanske har satt ut webbkameror så dom vet när vi kommer....:)

Får börja lägga ut äpplen utanför grisstugan och ta dom där nattetid....nä visst fan...det får man ju inte.....:)

Ted!

En jaktblogg!

Nu när jag äntligen fått fingrarna ur röven ska jag försöka att dela med mig av mina upplevelser i skogen!
I augusti i år har jag fällt två bockar, och . i september sköt jag en hare för mina hundar det visade sig att den hade
"skitsjukan" och var täckt i sin egen avföring, och var dessutom väldigt mager och undernärd. Sen har jag varit i Nybro och jagat älg här i oktober, vi har sett ett antal älgar, men ingen som varit skjutbar, då vi "bara" har en kalv på licensen så blir det ju genast lite knepigare. Blir nog mer älgjakt till helgen, får återkomma i detta ämne.


Dagens byte!

Var ute i regnet och skulle pyscha lite, han väl inte så långt in på det nya hygget vid präst skogen innan jag fick syn på dom tre ensamma kiden, dom har gått där hela hösten utan sällskap av något vuxet djur.
Det märks på dom då dom knappt är vaksamma i skogen, när dom upptäcker fara springer dom naturligtvis, men dessförinnan så är dom inte speciellt uppmärksamma.
Frågan är väl om dom överlever en sträng vinter.

Efter urtagning och upphängning i närmaste träd fortsatte jag. sammanlagt denna dag såg jag 13!!! rådjur, hade tre skott tillfällen till, det var 2-3 rådjur i närheten av det jag siktade på, dom såg jag inte vad det var för kön eller ålder på, så för att inte skjuta bort geten för kiden tycker jag det är bättre att avstå från skott.
När jag såg dom sista 5 djuren började det bl mörkt och jag kände att det var bättre att försöka få dom i skotthåll en annan dag.

Om regnet uteblir i morgon kan hända jag tar en av hundarna med mig innan jobbet i morgon.

Fortsättning lär följa..........

Ted!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0