Malmö FBC

Seriefinal mot Malmö!

 

Då går bussen mot Malmö och den matchen vi väntat och längtat efter en hel höst!

 

Vi stannar vid någon sylta för att äta medhavd mat, vissa valde att spara sin mat till senare, andra satt kvar i

bussen. Det gjorde inte lagledaren, men han lämnade kvar sin telefon, så dum i huvudet

#2 och #79 var ju kvar...han hade goa bilder på den när han kom tillbaka.

Sen kommer det ett sms på Nisses telefon, det är 24Kalmar sporten som undrar vem som ska ta #25`s plats nu när hon är sjuk....

 

Gissa vem som svarar på det, jo #2
"Jersan tar hennes plats
och Jill spelar back
Carlberg i mål"
Sen undertecknar hon det
//Nicketutt

 

På detta svarade David på 24

JILL....K?? Back!?!

 

Ha ha, det skrattades gott åt detta runt matbordet!!
Det är inte mycket som är heligt när kapten #2 får den blicken!!

 

Väl i Malmö blir vi bra mottagna och inkvarterade i ett oklädningsrum, det hängs upp ställ och fylls på vatten, nu jäklar är vi redo!!

 

Första perioden är lite avvaktande från båda sidor, jag tycker dock att vi ägde den till stora delar, vi rullar metodiskt runt bollen och gör bra uppspel, men får inte in bolluschlingen!!
Deras målvakt och försvar är dock väldigt effektiva!!

 

0-0 inför andra!
11.50 in i perioden gör Malmö 1-0, ett skitmål om ni frågar mig, det var snyggt, tro inget annat, men det kom till pga att de får en felträff på bollen som inte går dit den är tänkt. Men nu visade det sig ju att där den hamnade förvaltades på bästa sätt och underläget var ett faktum!!
Men 12.39 så drar #2 till med ett dragskot på passning från #15 och...1-1! Jabbadabbadooooo!! Sen har #5 en i stolpen innan perioden är slut!!

 

1.12 in itredje gör tyvärr Malmö ett klapp klapp mål, sen har båda lagen ett antal chanser som inte resulterar i något, vi var förtjänta av poäng idag, hur många kan vara osagt, men förtjänta var vi!!

 

Vi kan, om man nu kan/får säga så, vara nöjda i alla fall, vi, ja eller tejerna gjorde en kanon match där nere i Baltiska hallen, kämpade och slet, peppade varandra och hade under hela matchen humör och inställning på topp!!

 

Bästa vattendrickare idag är jättesvårt men #79 är defenitivt värd en, #74 också #5 #17 och #28 får en och så även matchens lirare... #19
Men som sagt, de var värda en allihop idag!!

 

Men, vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!!

 

Ted!


Polkagrisar är gott och lättsmält!

Matchdagen börjar som vanligt med att man vaknar åt helvete för tidigt!
Promenad, dusch, guldtanga på och matchsnus underläppen!
Nu är man redo för polkagrisflickorna!

 

FBC-Kronan var ett tema som i dag speglade av sig i hela regionen, publiken hade inträdet betalt av sponsorerna, vilket i sin tur, när dagen var till ända, gav 47.000:- till barncanserfonden!!
Bra jobbat publik och sponsorer!!

 

Nåja, två ostburgare från en känd kedja inhandlades innan jag anlände till Kalmar Sportcenter, jag var relativt tidigt på plats för att hänga upp det underbara cyanblå stället, jag hade knappt hunnit vräka i mig hamburgarna och göra allt annat som behöver göras innan #74 stormar in med platt-tången i högsta hugg för att göra det hon måste göra innan match! Vi har alla våra rutiner! :-)

 

Pixbo dyker också upp ovanligt tidigt, vilket enligt deras tränare beror på att någon räknat fel på restiden, sen blir jag lite paff fast jag inte borde bli det....Moa Nilsson kommer med de polkagrisrandiga, ja just jäklar, hon bor ju där nu!

 

Det blir en underbar inramning i hallen, mycket publik och sponsorer, det är så mycket roligare att spela inför mycket publik, och jag måste säga att vi har den i särklass högsta publiksiffran i vår division!Matchen är igång, dock utan #97 och #55 som är skadade, #25 går in som center i den formationen och gör det mycket bra.

 

Första perioden blir ett ställningstagande som vi till slut tar komandot över, jag står precis och tänker, vi kommer ta ledningen i sista minuten, och jäklar i min lilla låda att vi gjorde, 18.10 knackar #74 in ettan och jublet blev öronbedövande, och ta mig rackarns om inte den alltid hårt slitande #28 dundrar in tvåan 8 sekunder senare! Tjohoo!!
2-0 inför andra är guttigt! Men i slutsekunderna låser tydligen #28 en klubba och får sitta på botbänken...vi reder ut perioden och trippar på lätta fötter ut för behövlig vila!

 

I pausen blev jag lite orolig att konfrencieren (Björn Mårtensen) skulle göra alvar av sina hot och intervjua mig...gud ske lov och vilja så valde han att göra intervjun med en vettig människa (DR) för ur min mun hade det förmodligen inte kommit mycket vettigt!

 

Vi börjar andra med #28 på botbänken och reder ut detta med galuns!
Efter ca halva perioden trixar #9 i trean och det blir också det enda målet som gjordes i den perioden, vi går ner oss lite här men va faan, man kan inte va på topp jämt, lite spänning ska det väl vara med, fast det är inte bra för det hjärtat som sitter i denna waterboy!!

 

När tjejerna kommer in igen säger #2 "jag sa att nu hjälper vi #79 att hålla nollan, då blir #15 alldeles tokig och säger...-Så säger man inte, man får inte säga så!!" Ha ha, ja de är för roliga de små liven!!

 

2 minuter in i tredje så lyckas väl polkagrisarna tråckla in en bakom #79 vilket inte kändes speciellt farligt, de röd/vit randiga spelade bra innebandy, men hade förtvvlat svårt att komma till bra avslut!
Pixbo får en utvisad och i det powerplayet dundrar #4 in 4-1 och ordningen är återställd, men tror du inte att nästan exakt 1 minut senare (med hennes egna ord) slarvar #79 in ett fjös-skott för att hon inte har kroppen bakom. Den kändes där emot, nu börjar det bli lite nerv igen, men inte speciellt länge, #18 får tag i bollen och tråcklar sig igenom hela Polkagrislandet felvänd slänger hon iväg bollen mot mål, och jabbedi dabbedi doo! Hennes första mål i det cyanblå stället var ett faktum!! Yes! Vi leder med 5-1 12 minuter in i tredje, sen avslutar vi perioden som matchen började, fast tvärt om kan man säga, #28 fullkomligt dundrar in 6-1, och #74 och #5 avslutar med att stå och kivas lite om vem som ska sätta "sista bollen i kistan" det blev #74 som till slut även fick sätta det sista målet!

 

Vi tackar Pixbo, publik och framför allt sponsorer som gjorde denna dag till vad den blev. 3 poäng och pengar till barncancerfonden!!

 

Bästa vattendrickare blir svårare och svårare för varje gång, men #19 ska i alla fall ha en, lika så #11 #13 och #15. #16 gör ett par kanonbyten och bidrar även med en poäng, så hon kan också få en. #28 ska absolut ha en, tillsammans med #79 Äh va faan!! Ni får en allihop!!

 

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!

 

Ted!


Älvorna från stranden!

Match mot Älvorna från stranden!!
(I ärlighetens namn kan jag väl säga att hade vi förlorat hade de hetat något helt annat!!)

 

Ja, vad säger man? Åter en match där vi tappar en skaplig ledning. Men vi börjar väl i rätt ända.

 

Jourvecka på jobbet, det har knappt ringt en endaste gång på hela veckan, men på söndag, när jag tänkte jag skulle komma in till Kalmar sportcenter i tid för att hänga om matchstället på galjar och hinna göra i ordning allt i tid, ja då du...då ringer det så telefonen glöder!!
Mot färjehallen och utlöst brandlarm!!
jävla ungar, gissa om de hade skjutit söder larmknappen med en innebandy boll...IGEN!! Jag kommer snart att bli fullkomligt vansinnig på detta skjutande mot dörrar och larmknappar i tid och otid!!!

 

Nu kom jag ifrån ämnet en stund men nu så,
jag kom i alla fall till hallen i någolunda god tid, bara för att upptäcka att sjukvårdsväskan inte var att finna i buren.


Vaktmästarn, den stackarn, fick springa benen av sig för att öppna deras förråd och andra tänkbara utrymmen där den kan tänkas ha tagit vägen, för JAG låste in den på sin plats i torsdags!!! Men sen har vi en liten vilsen kille som har hjärna som en bananfluga ibland, för att komma på idén, att ta väskan för att fylla på den, utan att tala om det för mig, det är inte det smartaste draget man kan göra. För även om jag har blå ögon, så kan de små titthålen bli väldigt svarta när saker inte står där de ska!! Och det fick han ju vet med, stackarn! :-)

 

Matchen då, ja rent konkret kan jag tycka, skit i sammanfattningen...vi vann ju!!
Älvorna gör i alla fall 0-1 på ett frislag, sen tar det till 17:e minuten innan det lossnar, 1-1, 2-1 och 3-1 blir det innan första är slut, det bara dammar till, vi kan om vi vill!

 

När andra är slut står det av någon lustig anledning 5-4, hur det gick till får någon annan analysera, jag kan bara säga, Aaarrrrghhh!!!

 

I tredje kvitterar Älvorna från stranden och ledningen var uppäten, med tre minuter kvar åker vi på en utvisning som så här i efter hand förmodligen inte var felaktig, boxplayet löses med smärre svårigheter och med 18 sekunder kvar på klockan kommer #25 loss på den alltid öppna vänsterkanten och smäcker dit bolluschlingen vid målvaktens bortre stolpe och, JAAAAAAAAAA!! Katjiiing!! 3 inkasserade poäng!!! Fyttirackarns så gutt!!

 

Bästa vattendrickare då, ja, om vi säger så här, det finns nog bara tre som man kan säga gjorde sig förtjänta av detta i denna match, tre som visade att de vill...#10, #11 och #25!

 

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!!

 

Ted!


Titorna från Tidaholm och Fröjered!

Ja, va säger man...FY SATAN SÅ GUTT ATT VINNA!!!

 

Men vi börjar väl i rätt ände, ställen tvättade, torkade och upphängda på galgar! Redo för match mot Fröjered från Tidaholm, ni vet det där stället där en av Sveriges mest berömda hejar-ramsa kommer ifrån!

 

Hur eller hejar-ramsa så lovade veckans träning gott, det var taggat och god stämning under hela veckan, och framför alt, det dracks vatten!
(Alla utom #15 förstås)

 

Gameday check!
Matchsnus check!
Guldtanga chek!


Dagen börjar som de flesta gamedays med ett vankande fram och tillbaka i köket med en kaffekopp i handen och snus under läppen. Frukost intas och man är redo! Hämtar upp #25 på vägen, stannar på macken och inhandlar H2o till medhavd mat, #25 saknar även hon vatten och så putade hon med underläppen och vips...så fick hon även en banan!

 

Bussen är som vanligt på plats och chaufören laddad, nu kör vi! Hämtar upp gänget som ska kliva på i Kalmar och även #18 i Nybro! Nu är vi på G! Håll i hatten Fröjered, för nu jävlar kommer det ett revaschsuget gäng!!

 

Å söte Jesus vilken revasch, visserligen leder vi "bara" med 0-1 efter första perioden, men spelet både offensivt och defensivt spel bådar gott! Inte nog med att försvaret dödar det mesta som kommer mot mål, #79 gör sitt i kassen och spikar igen fullkommligt!

 

I andra drar vi i från till 0-4 innan titorna från Tidaholm och Fröjered lyckas snubbla in ett mål! Denna period är en av de bästa jag sett på mycket länge!!

 

Tredje blir en kamp mot klockan, vi spelar otroligt bra innebandy, rullar runt, släpper boll och tar ytterst få förhastade och dåliga beslut!! Framför eget mål var det snabba och resoluta beslut som gjorde att titorna från Tidaholm och fröjered alldrig ens var i närheten, när sen Fröjered drar på sig en utvisning med två och en halv minut kvar av matchen har vi bollen och #79 hoppar ut och vi är 6 på plan, vi rullar boll i 1 minut innan domarna blåser och vi blir 5 mot 4! Nisse begär time out och det beslutas att vi bara ska rulla av matchen, och det gör vi!!

 


En av de skönaste segrar som vunnits i denna hall var ett faktum, och ett slag på käften till alla som säger att vi inte har något försvar!!

 

I dag var det många som drack vatten i floder, men de som drack bäst idag från min synpungt var #4 #19 #79 och #97

 

Det är många fler som gjort sig förtjänta av detta idag, vill bara nämna de tre i avlastningsfemman, #10 #18 coh #25 som gör ett jävulst bra jobb i sina inhopp idag!

 

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!

 

Ted!

 

ÖKA TACKTA SISTA KVARTA TIDAHÖLM!


De berömda 20 sekunderna!

Detta kommer bli ett litet annorlunda inlägg i sargkanten, för en gång skull vill jag försöka ge mig på konsten att fokusera på "fel" sak!!

 

20 sekunder!
Det är vad alla pratar om, de sista 20 sekunderna, hur kunde detta hända?
Vad gjorde ni där?
vart var ni?
Varför gjorde ni så?
varför gjorde ni inte så?

 

Men det är ingen utifrån som säger, vilken utomordentligt bra match ni gjorde i det stora hela!!
För det tycker nämligen jag, jag tycker att alla ni förståsigpåare kan komma ner en träning och bevisa att ni kan ta en plats i båset/planen, jag tycker förresten att ni ska vara på träningarna 3 dagar i veckan, jag tycker ni ska följa med på bortamatcher, sitta i en buss i 2-5 timmar, enkel resa, kliva ut på planen och prestera!
Jag tycker ta mig faan att ni kan be om ursäkt för era tankar och i vissa fall ord!!

 

För är det någon som på fullaste allvar menar att tjejerna och övriga lagmedlemmar inte gjorde en bra match fram till att det var 20 sekunder kvar kan dra åt helvete!!!
Vi släpper visserligen in två "lätta" de 5 första minutrarna, men sen jävlar växlar vi ner och kör om! Vi visar en lagmoral som få kan mäta sig med, vi rullar runt och spelar jävligt bra innebandy.

 

Sen kommer dom, de där berömda 20, men va fan, vi har väl alla fått hjärnsläpp, vi har väl alla haft en dålig dag.

 

Sen kan ni vara övertygade om att vi kommer enbart gå stärkta ur detta, vi är en lagmaskin som i dessa tillfällen knyter näven i fickan, svär ett par gånger! Sen skrattar vi åt eländet, vi gasar, vi växlar ner, vi kör om!!

 

Bästa vattendrickare denna match måste väl få bli SödraDals tränarstab som lyckades med sitt genidrag, nu skulle de förmodligen inte kunna göra om detta ens på 10 försök, man måste ha en hiskelig massa tur för att lyckas med den manövern!!

 

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!


Ted!


RSS 2.0