Baltnegrer!

Jaha, då var klockan 02.00 tisdag morgon och vi är lastade i Klaipeda (Litauen). Men sicka jävla länder det är på denna sidan om östersjön, förbannade hottentottar!!! Dom är ta mig fan som en burk med maggot, det är ett jävla myller med folk och ingen jävel vet vad den andre gör eller är på väg.

 

När vi åkte hit fick vi besked om att vi skulle få börja lasta på en gång, ja just! Nä, ankra utanför i 4 timmar, bara för att krångla till det från början, när vi väl kom in var det ett löpande band, då skulle luckor upp och lastningen startade, ni kan ta det lugnt ett bra tag, fick vi besked om, av jävla baltneger jävel mäklare, i detta guds förbannade land. Det kommer att ta till lunch nästa dag fick vi besked om.

 

Sagt och gjort, vi tar det lugnt, men efter som jag har råkat ut för dessa halvapor förut så hade man lite uppsikt över lastningen i alla fall, hm, två timmar och nästan fullt av den ena sorten, hm. En timme till och det ena rummet var fullt. Jag gick ut för att prata med dom som lastade oss, (det ska tilläggas att dom gjorde ett bra jobb) jo då, men nu skulle dom på lunch en timme. Men sen skulle resterande lastas, det skulle ta tre timmar det med, ja det tror jag på när jag ser det tänkte jag. Men ack vad jag bedrog mig, det tog tre timmar.

 

Upp på bryggan, väck kapten, ut och lägg luckan, sätt fast grävmaskinen och gör klart för avgång. Jaha, då svarar väl inte jävla baltneger jävel till mäklare i telefonen, jo visst, det är bara att gå och lägga sig tills dom behagar vakna, undrar vem som får betala liggetiden till kaj? Inte då jävla baltneger jävel till mäklare i alla fall! Så i stället för att anlända till Falkenberg i rimlig tid på onsdag kväll, lär det väl bli mitt i natten kan jag tro. Skitland!

 

Och en sak till som kan reta gallfeber på en, när man har knutit fast båten vid kaj och landgången är ute, då ska ju all sköns jävla myndigheter ombord och rota i alla papper dom bara kan hitta, certifikat, behörigheter och sjömansböcker, jamen, om nu inte vi har sjöfartsböcker och våra behörigheter, hur ska vi då kunna segla ut från hamnen vi kom ifrån, ja menar, det finns ju inget land som får åka iväg med en båt om inte alla papper finns. Det är ju som att köra bil utan körkort. Nu finns det ju för visso idioter som gör det i alla fall så låt dom kolla, men nu kommer vi till den del som är irriterande.

 

Min sjöfartsbok är lite trasig i ena hörnet, då vill man se mitt pass, va fan ska jag ha det med mig om, det är ju samma myndighet som skrivit ut sjöfartsboken. Jag har inget med mig. Då får du inte gå i land, men va fan! Är inte ni balter medlemmar i EU? Jo. jaha, och sist jag kollade var Sverige det också, så då ska jag jävlar inte behöva ha med mig nått pass för att gå i land. Jag har föresten mitt Svenska körkort, jamen, det duger inte som legitimation, nähä du, men det är ju samma myndighet som har utfärdat det som har utfärdat passet…? Så då får jag inte köra bil i detta jävla baltnegerland heller då kanske!!! Idioter! Jag ska fan inte gå i land i alla fall så hopp åt helvete med er jävla hottentottar!

 

Nu har inte detta samtal ägt rum mer än i mitt huvud, hade jag yppat dessa ord inför det Litauiska immigrationsverket hade jag nog fan behövt både det ena och det andra för att få komma hem. Hur eller pappersvändare, så är det nog som så att handen som torkar sig i röven, vet inte att den andra just gjort samma sak, då är det lätt att det blir skit av alltihop!

 

I skrivande stund är klockan 04.15, ska återkomma när vi har avgått med den exakta tiden, men du ska få se att vi blir liggande här tills lunch, bara för att det var ju det som var sagt från början. Att den arbetande delen av landet har skaffat sig anläggningar och maskiner som gör jobbet bra mycket snabbare sen komunismens fall, det vet inte den administrativa delen om, dom tror fortfarande att man lastar oss med spade och skottkärra!

 

Jo då, kors i taket, vi kom iväg 08.00! det är nästan så man tappar hakan!

 

Ted!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0