Trädgårdar....??

Denna text är gammal, ligger på ett annat ställe, men i högsta grad aktuell!!

Trädgårdar är ett jävulens påfund! När vi köpte huset så gjorde jag klart för alla inblandade parter att jag hatar trädgårdsarbete. Vad mig anbelangar så kunde man asfaltera hela skiten och måla den grön. Sedan kunde barnen utrustas med allsköns färger och måla blommor på asfalten. Jag kan sträcka mig till att klippa gräsmattan och gräva hål för plantering. Men sedan får frun sköta resten.

Klippa gräset ja, om det bara gick utan att man ska få rivsår på hela kroppen. Det sticker ju ut kvistar ta mig fan över allt, och vig måste man vara också. För när man måste böja sig så djupt under kvistar och buskar att man ansar näshåren med gräsklipparen, då ska träden kapas. Och dessa förbannade buskar som ska planteras så idiotiskt att man inte kommer emellan med gräsklipparen, utan man får hämta en grästrimmer och köra med den också. ”Det är ju fint” säger hon, ”ett onödigt arbetsmoment” säger jag. Och det är här kära vänner, som min och min sambos åsikter går isär.

Ta bara ett äppelträd som exempel, min åsikt är att det är ju ingen ide´att ha ett äppelträd om man inte kan nå frukten från marken. För om äpplena ska ramla till marken och ligga och ruttna, så kan man lika gärna plantera en björk. (Den torkar dessutom ut gräsmattan så man slipper slå gräset.) När så äppelträden skulle ansas, gallras, eller vad fan det heter så passade jag på att göra detta när inte min sambo var hemma. Motorsågen plockades fram och skövlingen som min sambo kallade det för började.

Grannarna tyckte att det här var det roligaste som hänt på gatan på många år. För enligt dom så kallade experterna så hade jag tagit död på trädet. Det blev ju inte snyggt det kan jag hålla med om. Det ser ut som om man huggit av trädet på mitten ungefär. Så här några år efteråt så är det ingen som längre skrattar åt mina träd. Äpplena växer så det knakar. Det blev jätte bra, man kommer åt alla äpplena från marken. Till hösten är det dags för plommonträden, ska bara lura iväg käringen så jag hinner fila motorsågskedjan.

Ted!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0