Vår och chopping!

Jaha, då var det första dagen på riktigt länget det har varit gott om +grader.
Jag undrar bara lite försynt vad som kommer att hända med all snö nu när det går så förbannat fort!
det är ju inte lite varmt heller, idag uppmätte jag i skuggan 7 +grader. Det fullkommligt rinner från taken nu den första dagen av mönja.

Kommer naturen och ortens dagvattensystem att klara av vattenmassorna, för tro iget annat, så länge snön ligger som en skyddande hinna över marken kommer tjälen att ligga kvar, kontentan blir att allt vatten "glider" ovanpå.

personligen tror jag att vi kommer att få handla inne på köpstan i vadarbyxor!!

Handla ja, var inne i stan idag på det så kallade Modehuset! Hur dumma i hela huvudet är idioterna som planerar ett sånt bygge??
Är det inte meningen att man ska få folk att stanna så länge som möjligt i en anrättning som denna?
Hur i helvete har dom tänkt sig att lyckas med detta om man inte inrättar lite skönare "väntplatser" för oss karlar?!?
Om jag får ont i arslet och rygg av att sitta på dessa träpallar medans jag väntar på min fru, kan du då ge dig fan på att jag, väldigt högljutt, kommer att propsa på att vi i det snaraste ska bege oss där ifrån.

Om jag själv nu skulle behöva något i från dessa faciliteter så ska nog ingen behöva vänta speciellt länge på mig, jag vet vad jag vill ha och har inget behov i att titta på kläder jag ändå inte har råd att köpa, eller ändå aldrig kommer att använda.

Vore det då inte bättre att inrätta en salong där käringarna kunde lämna av sina "gubbar" medans dom handlar? Som man lämnar in sina barn på lekhörnan. Ja ja, jag vet att det ligger en massa affärer för oss gubbar på andra sidan, men dom har jag troligtvis klarat av på bråkdelen av tiden och behöver då följaktligen ett skönt ställe att sitta på medans det fönstershoppas hej vilt.

Ett ställe med sköna fåtöljer, fotpallar, pilsner, storbilds-tv, och nått att tugga på!!
Nu finns det ju säkert män som kan tänka sig att springa bakom röven på käringen och bära på alla jävla kassar som inhandlats, (fjölar)!
men för oss som inte har behovet att "lyda" våra fruar skulle detta vara toppen!
Tänk på det alla ni som planerar ett sådant köpcentra!
Inrätta en gubbhörna!!

Ted!

Skattepolitik!!

10 personer går dagligen ut för att äta middag. Notan blir 1000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas: - De första fyra - de fattigaste - betalar ingenting; - den 5:e betalar 10 kr; - den 6:e betalar 30 kr; - den 7:e 70 kr; - den 8:e 120 kr; - den 9:e 180 kr. - Den 10:e personen, den rikaste, betalar 590 kr.

 

De 10 åt middag på restaurangen varje dag, nöjda med uppgörelsen. Tills en dag, då ägaren till restaurangen gav dem rabatt. "Ni är så bra kunder", "jag ger 200 kr rabatt på era middagar." Middag för 10 kostar nu 800 kr. Man ville fortfarande betala middagen som skatter betalas. De första 4 påverkades inte, de fick fortsätta äta gratis. Men hur skulle de andra 6 göra - de som betalade? Hur skulle de dela upp rabatten på 200 kr så att alla skulle få sin del? De insåg att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Men drog de bort det från varje persons andel skulle den 5:e och 6:e personen få betalt för att äta.

 

Restaurangägaren föreslog att det vore rättvist att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknade ut de belopp varje person skulle betala. Resultatet blev att även den 5:e personen fick äta gratis, - den 6:e fick betala 20 kr, - den 7:e betalade 50 kr, - den 8:e 90 kr, - den 9: 120 kr, - den 10:e personen betalade 520 kr istället för tidigare 590 kr. Alla fick lägre pris än tidigare och de 4 första fick fortsätta äta gratis.

 

Utanför restaurangen började de jämföra vad de sparat. "Jag tjänade bara en tia av rabattens 200 kr,"började den 6:e personen. Han pekade på den 10:e : "men han tjänade 70!" "Precis," sa den 5:e personen. "jag sparade också bara en tia. Det är orättvist att han fick sju gånger så mycket som jag!" "Det är sant!" skrek den 7:e personen. "varför ska han få 70 kr tillbaka När jag bara fick 20? De rika ska alltid få det bättre!"

 

"Vänta ett tag," skrek de 4 första, "Vi fick ingenting! Det här systemet utnyttjar de fattiga!" De 9 personerna skällde på den 10:e och kallade honom för utsugare som sög blodet ur de fattiga. Nästa kväll kom inte han till middagen, skönt tyckte de andra 9, satte sig ner och åt. När notan kom upptäckte de något viktigt. Det fattades 520 kr!

 

Lånat från Jonas Gardsiös blogg


RSS 2.0