Obegriplig politik??

Politik är ett ämne som både fascinerar och skrämmer!

Man kan med gott samvete säga att man är lite rädd för att beträda detta yrke pga av dess komplicitet….Ja menar, JAG kan inte prata och utrycka mig så där…. formellt!

 

Men det är samtidigt det som fascinerar mig, jag skulle gott kunna ge mig in i politiken bara för att försöka ändra på formaliteten, bara för att jag MÅSTE ta reda på om det går!!

Styrman sa till mig igår: men Ted, varför måste du alltid ta allt till sin yttersta spetts? Varför kan du inte bara nöja dig med att saker och ting bara funkar på ett visst sätt och sen acceptera det för vad det är?

 

Nä, jag funkar inte så, om jag inte förstår vill jag veta varför jag inte förstår, jag vill förstå vad det är jag gör annars är det för mig helt orelevant, jag finner ingen mening med att göra saker jag inte förstår. Det är därför jag skulle kunna tänka mig ett inhopp i politiken, för politiken har en makalös förmåga att inte bli förstådd!

 

Läste en artikel i ölandsbladet om en oppositions tjänst som man höll på att arbeta fram, jag som väljare läste detta och försökte förstå, det enda jag såg var att det skulle kosta 504 000 för en heltidstjänst!

 

Men fattar inte idioterna att de måste skriva så vi väljare förstår exakt vad det är de håller på med, jag kan tänka mig att dessa pengar redan finns redovisade för och att det inte är någon ny tjänst som ska bemannas, utan att det är någon som får en annan arbetsbörda med samma lön. Men det fattar ju inte jag som väljare då jag läser detta, det enda jag ser är att politikerna får ännu mer pengar, samtidigt som våra skolor får bara färre och färre lärare till sitt förfogande.

 

Fattar de inte att jag som väljare inte ser kopplingen, jag som väljare måste ju rimligen rösta på det jag förstår, för annars är vi ju ute och cyklar!

 

Det jobbet skulle jag vilja ha, att förklara för en ”vanlig” väljare vad fan det är politiker sysslar med, göra det begripligt. Men risken är ju att det är enklare att jag blir som dem och inte tvärt om, för vem i kommunhuset ska förklara för mig va fan det är de beslutar om???

 

Jag tror att många väljare skulle lagt sina valsedlar i en helt annan urna om man fattat vad som sades, egentligen! Om man la lite resurser på att göra det politiska språket mer läsbart för gemene man skulle man tjäna tusentals röster på detta, man kanske till och med skulle göra SD mänskliga!

 

Men vad vet jag, ni andra kanske skrattar så ögonen rinner när ni läser detta, och tänker, men Ted, din stackare, du är ju den ende som inte fattar ett dugg,  alla vi andra begriper politiken perfekt!!

 

Ted!


Skitdag!

Har en fruktansvärd skitdag, den sämsta på länge faktiskt!!!!
Ligger i Västerås och känner mig som den ensamnaste människan i världen, precis allt går emot mig, vill ingenting. Jo, jag vill komma hem till lugn och ro, jag vill ha tyst och lugnt, jag vill ha tillbaka den Ted jag känner bäst!
För den här fan vill jag inte veta av!!!
Nu väntar jag i alla fall på att bli hämtad, ska åka och hälsa på mammsen ett par timmar, får väl gå in med inställningen att det ska gå bra, så det kommer det nog att göra, men jag har störst lust just nu att bara sova!!!!!
Stänga dörren om allt jävelskap och bara somna!
Hej!
Ted!

Det fria Ryssland, ja kyss mig i röven!

Ja men se god dag då!

Det var då väl en resa det med, snacka om att krångla till det för sig själva!!

 

Har varit i Kaliningrad, Ryssland. Inte det stora Ryssland, utan den där lilla skitbiten som ligger nere i syd östra delen av östersjön, mellan Polen och Litauen. Men det är då jävlar ingen skillnad på pappers exercisen, söte Jesus, dom måste ju ha ett hundratal magasin i storlek med en fotbollsplan eller två, för att få rum med alla dessa papper, och det ska stämplas, det ska signeras, det ska stämplas för att man signerat, ja milda Mathilda. Mycket papper blir det.

 

Sen har vi fenomenet med de stackare som kommer från land och ska ombord på båten för att jobba, dom måste ha av Polizia en för ändamålet utskriven legitimation, den ska dom lämna till den av oss som har landgångs vakten, vi i våran tur måste skriva upp vilken tid de kom ombord och vilken tid de gick i land. Om du nu trodde att det räckte med det så tror du fel, för en eller ett par ggr om dagen kommer det en man/kvinna från det Ryska Polizia och kontrollerar att vi skrivit upp det vi ska skriva upp! Om allt är till belåtenhet signerar Polizia papperet, frid och fröjd till nästa signering! Om inte får man en utskällning på Ryska, kanske tur att man inte fattar!

 

Sen ska de ha reda på hur mycket mjölk vi har, hur många ägg, kaffe, bröd, ja, det mesta utom kryddor faktiskt. De ska ha reda på oljemängd, bränsle, filter…ja ni fattar, det är en total inventering av båten innan man ska dit. Och tro inte att de inte kollar, för det gör dom, det fullkomligt väller in uniformerade människor som var och en ska kolla sin sak.

 

Jag kunde inte låta bli att fråga våran agent när vi för en stund var utan uniformerad personal, om jag nu måste gå och skita, vilken blankett fyller jag i då??

Han tittade på mig länge tills han förstod att jag jäklades med honom. Han log lite försynt och tittade över båda axlarna efter uniformerna och sa, på skitdålig Engelska, du, det ska jag tala om för dig, att här i detta jävla land, här har man inget privatliv, du är inte alls långt ifrån sanningen. Sen log han bara. Jag frågade honom också om det inte fans möjlighet att undkomma alla dessa papper?

Nja, det kanske det gör, men då blir ju en väldans massa människor arbetslösa!

Ja, så var det med det! Jag citerar våran kock som är Polack, han sa på bruten Svenska: Jävla kommunistland! Dom vet inte vart dom har röven om ingen talar om det för dom!

 

Ja, men nu sitter jag i kojen på väg där ifrån i alla fall, med 54 signaturer och den ena stämpeln större än den andra är vi nu på väg, om ett par timmar ska vi släppa av lotsen sen är vi åter på demokratiskt vatten!

 

Ted!

 

 

 


Skäll inte på den som springer......

Satt och lyssnade på kocken när han dömde ut Islamisterna (kocken är för övrigt Polack).

Kunde inte annat än fråga honom, hur många människor som är islamister känner du?

Nä, det ante mig, han känner ingen. De som har islam som sin religion är lätträknade i Polen!

 

Vi började sedan så smått komma in på vad vi själva trodde på, han menade att han inte var religiös, men att han sökte sig till kyrkan ibland, mest för sina föräldrar skull som är starkt bundna till den katolska kyrkan. Men han tyckte att det var skönt att söka ro i kyrkan när det var mycket som snurrade i både hans och hans frus huvud som han sa…= )

 

Jag försökte sen förklara på Engelska så gott jag kunde vad jag tror på, men detta kan ju ha misstolkats å det grövsta….= D

 

Jag tror på människan som person, i viss mån också mänskligheten, men mest människan som person. För om varje människa när de vaknar, och har suttit en stund på sängkanten och vaknat även i huvudet, börjar dagen med denna tanke: ”Idag ska jag göra en annan människa glad!” Vad kan då gå fel efter det?!? Det räcker ju med att man, under dagen, har den tanken liggande latent bak i skallen, så letar man ju efter tillfällen att göra andra människor glada!

 

Om man tänker sig för innan man skäller ut en annan varelse och tänker…varför gjorde han så? Innan man skäller. Då kan det kanske bli så att man frågar personen först, just…varför gjorde du så?? Får man då ett idiotsvar är det ju lätt att käften börjar gå, men om man istället förklarar varför personen inte kan göra som den precis gjorde, ja då kanske man får till svar…oj då visste inte det!!

 

Därför vill jag önska att den andra tanken som kommer upp i ditt huvud efter att du dinglat färdigt med benen ska vara: ”Jag ska inte skälla på de som springer, för jag kan inte veta varför de har bråttom!”

 

Om människan som enskild person kan tänka så varje dag, tror inte ni, att det skulle vara mycket mindre oroligheter i världen då, skulle vi inte försöka hjälpa varandra lite mer om vi bara la manken till, men tyvärr så fungerar ju inte människan så. Vi är misstänksamma av naturen och vi litar inte på någon annan än oss själva, vi vill även ha allt som våran granne har, för jag kan ju inte vara sämre jag! Vi vill inte släppa in personer vi knappt känner in i våra liv, för det är enklare att rata än att acceptera! Vi vill heller inte ta reda på sanningen om en person, det är inte lika roligt som att höra det falska skvallret om personen!

Så nä, min tro kommer jag nog att få vänta på att den blir verklighet, men å andra sidan, varken gud eller Jesus har ju varit värst frekventa med shower och uppträdanden så, den som väntar på nått gott…!

 

Tack för ordet!

 

Ted!


RSS 2.0