Det fria Ryssland, ja kyss mig i röven!

Ja men se god dag då!

Det var då väl en resa det med, snacka om att krångla till det för sig själva!!

 

Har varit i Kaliningrad, Ryssland. Inte det stora Ryssland, utan den där lilla skitbiten som ligger nere i syd östra delen av östersjön, mellan Polen och Litauen. Men det är då jävlar ingen skillnad på pappers exercisen, söte Jesus, dom måste ju ha ett hundratal magasin i storlek med en fotbollsplan eller två, för att få rum med alla dessa papper, och det ska stämplas, det ska signeras, det ska stämplas för att man signerat, ja milda Mathilda. Mycket papper blir det.

 

Sen har vi fenomenet med de stackare som kommer från land och ska ombord på båten för att jobba, dom måste ha av Polizia en för ändamålet utskriven legitimation, den ska dom lämna till den av oss som har landgångs vakten, vi i våran tur måste skriva upp vilken tid de kom ombord och vilken tid de gick i land. Om du nu trodde att det räckte med det så tror du fel, för en eller ett par ggr om dagen kommer det en man/kvinna från det Ryska Polizia och kontrollerar att vi skrivit upp det vi ska skriva upp! Om allt är till belåtenhet signerar Polizia papperet, frid och fröjd till nästa signering! Om inte får man en utskällning på Ryska, kanske tur att man inte fattar!

 

Sen ska de ha reda på hur mycket mjölk vi har, hur många ägg, kaffe, bröd, ja, det mesta utom kryddor faktiskt. De ska ha reda på oljemängd, bränsle, filter…ja ni fattar, det är en total inventering av båten innan man ska dit. Och tro inte att de inte kollar, för det gör dom, det fullkomligt väller in uniformerade människor som var och en ska kolla sin sak.

 

Jag kunde inte låta bli att fråga våran agent när vi för en stund var utan uniformerad personal, om jag nu måste gå och skita, vilken blankett fyller jag i då??

Han tittade på mig länge tills han förstod att jag jäklades med honom. Han log lite försynt och tittade över båda axlarna efter uniformerna och sa, på skitdålig Engelska, du, det ska jag tala om för dig, att här i detta jävla land, här har man inget privatliv, du är inte alls långt ifrån sanningen. Sen log han bara. Jag frågade honom också om det inte fans möjlighet att undkomma alla dessa papper?

Nja, det kanske det gör, men då blir ju en väldans massa människor arbetslösa!

Ja, så var det med det! Jag citerar våran kock som är Polack, han sa på bruten Svenska: Jävla kommunistland! Dom vet inte vart dom har röven om ingen talar om det för dom!

 

Ja, men nu sitter jag i kojen på väg där ifrån i alla fall, med 54 signaturer och den ena stämpeln större än den andra är vi nu på väg, om ett par timmar ska vi släppa av lotsen sen är vi åter på demokratiskt vatten!

 

Ted!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0