Sjung för full hals!

Nu är vi där igen!

Det börjar närma sig skolavslutning och det ska sjungas i skolor! FB kryllar av frågor det är livsviktigt att man svarar på, och de flesta vill att vi ska sjunga den Svenska nationalsången på skolavslutningen!

 

Ja, ok, gör det då! Vad blir det för bättre av det? Bevisar det att vi bor i Sverige eller vadå?

Nationalsången sjungs inte normalt på skolavslutningar, när skolavslutningen inträffar den 6/6 det vill säga på nationaldagen sjungs den i skolorna av naturliga själ. Men inte som praxis.

 

Det finns säker undantag runt om i detta avlånga land, men jag ställer mig frågan, varför ska vi sjunga nationalsången egentligen? Vi är ju på en skolavslutning och inte en fotbollslandskamp mot Moldavien!

 

Sen kan man också ha invändningar mot varför vi inte ska ha avslutningarna i kyrkan, det är en stor och fin lokal med ypperlig akustik för den sånger man nu väljer att sjunga i kyrkan. Sen är det väl inget som säger att det behöver gå i religionens tecken bara för att vi är i kyrkan!

 

Att man inte heller vill göra just detta, vara religiösa på avslutningar, kan jag tycka är rätt. Inte för att det eventuellt skulle väcka anstöt hos de som slutar skolan med en annan religiös bakgrund än den kristna, nä mer då för att jag tycker att en skolavslutning är just en skolavslutning och inget religiöst propagandadravel!

 

Vi Svenskar är så förbannat rädda att trampa någon på tårna så vi försöker anpassa hela vår existens efter vad andra tycker, det vi har gjort i generationer låter vi rinna ut i sanden bara för att vi inte ska trampa någon på tårna.

 

En dag som den dagen barnen slutar skolan, för att få springa runt i solen fyllda av glädje och glass en hel sommar, ska väl inte vi vuxna förstöra med gnäll och tandagnissel om huruvida vi ska sjunga en sång eller inte i skolan. Trams, fråga barnen vad de vill sjunga och sjung sedan med i full hals för barnens skull, om det sen är nationalsången eller AC/DC Hells Bells, ja det kan ta mig fan kvitta!!

 

Tack för att ni läser!

 

Ted!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0