Stöt jakt!

Mats ringde och undrade om jag skulle följa upp till torp, och det skulle jag ju, han skulle ta Bosse med sig och vi beslutade att vara på plats vid 8,15. Jag började med att gå med mina hundar från vad vi kallar dammen och mot brunnsåkern, tre rådjur gick ut på åkern mot Bosse, men vände sen in i skogen igen bara för att dyka upp 15 meter från Mats, ett skott avlossades, men det var väldigt trångt så resultat uteblev.

Men för att vara på den säkra sidan släppte vi in Mats wachtel (tror jag det stavas) Disel, han tog upp rätt omgående, men det var inga fel på det rådjuret och det drog i väg över på grannmarken. Efter 10 minuter kom han till baka och vi grupperade om.

Jag tog Disel och min springer spaniel Nicki och gick ner i södra skogen, han inte ända fram till skogskanten innan Disel hade tagit upp ett rå. Då min tik bara vill stöta så kom hon snart tillbaka och vi fortsatte in i marken. för disel han drog iväg så honom och det rådjuret var inte att hitta på denna sidan om nyår..:)
3 Rådjur sprang över på grannens åker och in i grannmarken, en liten stund senare sprang 2 rå ut mot Bosse där han HADE stått, Mats flyttade på honom en minut innan dom dök upp, typiskt. Väl ute ur hiet, (det är trångt där inne) gick mats till bilen och jag och Bosse tog oss en kopp kaffe.

När Mats väl dök upp med en slutkörd Disel omgrupperade vi en gång till för lite såtjakt ut mot alvaret.


Mot detta håll gick jag med mina båda hundar, Mats och Bosse gick upp i alvargatan. Bosse ställdes av halv vägs och Mats gick upp i alvartornet med studsaren.

Det är bäst att vara synlig vid stötjakt...:) Det bar iväg med mig och hundarna och inom två minuter var det dax. Nicki skallar ett tiotal ggr och stöter ut tvi kid. Juni (Jack russel) som inte säger ett endaste pip ovan mark följde efter, men dom han inte så långt innan det small två grr från Mats 6,5:a.

Två välriktade skott avslutade en lyckad dag!

Mycket bra jobb av hundarna i dag! Denna bild är dock från en annan jakt!

Ted!

Kommentarer
Postat av: Jonas Gabrielsson

Gratulerar!

2010-11-21 @ 23:57:12
URL: http://jaktfeber.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0