Malmö FBC

Seriefinal mot Malmö!

 

Då går bussen mot Malmö och den matchen vi väntat och längtat efter en hel höst!

 

Vi stannar vid någon sylta för att äta medhavd mat, vissa valde att spara sin mat till senare, andra satt kvar i

bussen. Det gjorde inte lagledaren, men han lämnade kvar sin telefon, så dum i huvudet

#2 och #79 var ju kvar...han hade goa bilder på den när han kom tillbaka.

Sen kommer det ett sms på Nisses telefon, det är 24Kalmar sporten som undrar vem som ska ta #25`s plats nu när hon är sjuk....

 

Gissa vem som svarar på det, jo #2
"Jersan tar hennes plats
och Jill spelar back
Carlberg i mål"
Sen undertecknar hon det
//Nicketutt

 

På detta svarade David på 24

JILL....K?? Back!?!

 

Ha ha, det skrattades gott åt detta runt matbordet!!
Det är inte mycket som är heligt när kapten #2 får den blicken!!

 

Väl i Malmö blir vi bra mottagna och inkvarterade i ett oklädningsrum, det hängs upp ställ och fylls på vatten, nu jäklar är vi redo!!

 

Första perioden är lite avvaktande från båda sidor, jag tycker dock att vi ägde den till stora delar, vi rullar metodiskt runt bollen och gör bra uppspel, men får inte in bolluschlingen!!
Deras målvakt och försvar är dock väldigt effektiva!!

 

0-0 inför andra!
11.50 in i perioden gör Malmö 1-0, ett skitmål om ni frågar mig, det var snyggt, tro inget annat, men det kom till pga att de får en felträff på bollen som inte går dit den är tänkt. Men nu visade det sig ju att där den hamnade förvaltades på bästa sätt och underläget var ett faktum!!
Men 12.39 så drar #2 till med ett dragskot på passning från #15 och...1-1! Jabbadabbadooooo!! Sen har #5 en i stolpen innan perioden är slut!!

 

1.12 in itredje gör tyvärr Malmö ett klapp klapp mål, sen har båda lagen ett antal chanser som inte resulterar i något, vi var förtjänta av poäng idag, hur många kan vara osagt, men förtjänta var vi!!

 

Vi kan, om man nu kan/får säga så, vara nöjda i alla fall, vi, ja eller tejerna gjorde en kanon match där nere i Baltiska hallen, kämpade och slet, peppade varandra och hade under hela matchen humör och inställning på topp!!

 

Bästa vattendrickare idag är jättesvårt men #79 är defenitivt värd en, #74 också #5 #17 och #28 får en och så även matchens lirare... #19
Men som sagt, de var värda en allihop idag!!

 

Men, vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!!

 

Ted!


Polkagrisar är gott och lättsmält!

Matchdagen börjar som vanligt med att man vaknar åt helvete för tidigt!
Promenad, dusch, guldtanga på och matchsnus underläppen!
Nu är man redo för polkagrisflickorna!

 

FBC-Kronan var ett tema som i dag speglade av sig i hela regionen, publiken hade inträdet betalt av sponsorerna, vilket i sin tur, när dagen var till ända, gav 47.000:- till barncanserfonden!!
Bra jobbat publik och sponsorer!!

 

Nåja, två ostburgare från en känd kedja inhandlades innan jag anlände till Kalmar Sportcenter, jag var relativt tidigt på plats för att hänga upp det underbara cyanblå stället, jag hade knappt hunnit vräka i mig hamburgarna och göra allt annat som behöver göras innan #74 stormar in med platt-tången i högsta hugg för att göra det hon måste göra innan match! Vi har alla våra rutiner! :-)

 

Pixbo dyker också upp ovanligt tidigt, vilket enligt deras tränare beror på att någon räknat fel på restiden, sen blir jag lite paff fast jag inte borde bli det....Moa Nilsson kommer med de polkagrisrandiga, ja just jäklar, hon bor ju där nu!

 

Det blir en underbar inramning i hallen, mycket publik och sponsorer, det är så mycket roligare att spela inför mycket publik, och jag måste säga att vi har den i särklass högsta publiksiffran i vår division!Matchen är igång, dock utan #97 och #55 som är skadade, #25 går in som center i den formationen och gör det mycket bra.

 

Första perioden blir ett ställningstagande som vi till slut tar komandot över, jag står precis och tänker, vi kommer ta ledningen i sista minuten, och jäklar i min lilla låda att vi gjorde, 18.10 knackar #74 in ettan och jublet blev öronbedövande, och ta mig rackarns om inte den alltid hårt slitande #28 dundrar in tvåan 8 sekunder senare! Tjohoo!!
2-0 inför andra är guttigt! Men i slutsekunderna låser tydligen #28 en klubba och får sitta på botbänken...vi reder ut perioden och trippar på lätta fötter ut för behövlig vila!

 

I pausen blev jag lite orolig att konfrencieren (Björn Mårtensen) skulle göra alvar av sina hot och intervjua mig...gud ske lov och vilja så valde han att göra intervjun med en vettig människa (DR) för ur min mun hade det förmodligen inte kommit mycket vettigt!

 

Vi börjar andra med #28 på botbänken och reder ut detta med galuns!
Efter ca halva perioden trixar #9 i trean och det blir också det enda målet som gjordes i den perioden, vi går ner oss lite här men va faan, man kan inte va på topp jämt, lite spänning ska det väl vara med, fast det är inte bra för det hjärtat som sitter i denna waterboy!!

 

När tjejerna kommer in igen säger #2 "jag sa att nu hjälper vi #79 att hålla nollan, då blir #15 alldeles tokig och säger...-Så säger man inte, man får inte säga så!!" Ha ha, ja de är för roliga de små liven!!

 

2 minuter in i tredje så lyckas väl polkagrisarna tråckla in en bakom #79 vilket inte kändes speciellt farligt, de röd/vit randiga spelade bra innebandy, men hade förtvvlat svårt att komma till bra avslut!
Pixbo får en utvisad och i det powerplayet dundrar #4 in 4-1 och ordningen är återställd, men tror du inte att nästan exakt 1 minut senare (med hennes egna ord) slarvar #79 in ett fjös-skott för att hon inte har kroppen bakom. Den kändes där emot, nu börjar det bli lite nerv igen, men inte speciellt länge, #18 får tag i bollen och tråcklar sig igenom hela Polkagrislandet felvänd slänger hon iväg bollen mot mål, och jabbedi dabbedi doo! Hennes första mål i det cyanblå stället var ett faktum!! Yes! Vi leder med 5-1 12 minuter in i tredje, sen avslutar vi perioden som matchen började, fast tvärt om kan man säga, #28 fullkomligt dundrar in 6-1, och #74 och #5 avslutar med att stå och kivas lite om vem som ska sätta "sista bollen i kistan" det blev #74 som till slut även fick sätta det sista målet!

 

Vi tackar Pixbo, publik och framför allt sponsorer som gjorde denna dag till vad den blev. 3 poäng och pengar till barncancerfonden!!

 

Bästa vattendrickare blir svårare och svårare för varje gång, men #19 ska i alla fall ha en, lika så #11 #13 och #15. #16 gör ett par kanonbyten och bidrar även med en poäng, så hon kan också få en. #28 ska absolut ha en, tillsammans med #79 Äh va faan!! Ni får en allihop!!

 

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!

 

Ted!


Älvorna från stranden!

Match mot Älvorna från stranden!!
(I ärlighetens namn kan jag väl säga att hade vi förlorat hade de hetat något helt annat!!)

 

Ja, vad säger man? Åter en match där vi tappar en skaplig ledning. Men vi börjar väl i rätt ända.

 

Jourvecka på jobbet, det har knappt ringt en endaste gång på hela veckan, men på söndag, när jag tänkte jag skulle komma in till Kalmar sportcenter i tid för att hänga om matchstället på galjar och hinna göra i ordning allt i tid, ja då du...då ringer det så telefonen glöder!!
Mot färjehallen och utlöst brandlarm!!
jävla ungar, gissa om de hade skjutit söder larmknappen med en innebandy boll...IGEN!! Jag kommer snart att bli fullkomligt vansinnig på detta skjutande mot dörrar och larmknappar i tid och otid!!!

 

Nu kom jag ifrån ämnet en stund men nu så,
jag kom i alla fall till hallen i någolunda god tid, bara för att upptäcka att sjukvårdsväskan inte var att finna i buren.


Vaktmästarn, den stackarn, fick springa benen av sig för att öppna deras förråd och andra tänkbara utrymmen där den kan tänkas ha tagit vägen, för JAG låste in den på sin plats i torsdags!!! Men sen har vi en liten vilsen kille som har hjärna som en bananfluga ibland, för att komma på idén, att ta väskan för att fylla på den, utan att tala om det för mig, det är inte det smartaste draget man kan göra. För även om jag har blå ögon, så kan de små titthålen bli väldigt svarta när saker inte står där de ska!! Och det fick han ju vet med, stackarn! :-)

 

Matchen då, ja rent konkret kan jag tycka, skit i sammanfattningen...vi vann ju!!
Älvorna gör i alla fall 0-1 på ett frislag, sen tar det till 17:e minuten innan det lossnar, 1-1, 2-1 och 3-1 blir det innan första är slut, det bara dammar till, vi kan om vi vill!

 

När andra är slut står det av någon lustig anledning 5-4, hur det gick till får någon annan analysera, jag kan bara säga, Aaarrrrghhh!!!

 

I tredje kvitterar Älvorna från stranden och ledningen var uppäten, med tre minuter kvar åker vi på en utvisning som så här i efter hand förmodligen inte var felaktig, boxplayet löses med smärre svårigheter och med 18 sekunder kvar på klockan kommer #25 loss på den alltid öppna vänsterkanten och smäcker dit bolluschlingen vid målvaktens bortre stolpe och, JAAAAAAAAAA!! Katjiiing!! 3 inkasserade poäng!!! Fyttirackarns så gutt!!

 

Bästa vattendrickare då, ja, om vi säger så här, det finns nog bara tre som man kan säga gjorde sig förtjänta av detta i denna match, tre som visade att de vill...#10, #11 och #25!

 

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!!

 

Ted!


Titorna från Tidaholm och Fröjered!

Ja, va säger man...FY SATAN SÅ GUTT ATT VINNA!!!

 

Men vi börjar väl i rätt ände, ställen tvättade, torkade och upphängda på galgar! Redo för match mot Fröjered från Tidaholm, ni vet det där stället där en av Sveriges mest berömda hejar-ramsa kommer ifrån!

 

Hur eller hejar-ramsa så lovade veckans träning gott, det var taggat och god stämning under hela veckan, och framför alt, det dracks vatten!
(Alla utom #15 förstås)

 

Gameday check!
Matchsnus check!
Guldtanga chek!


Dagen börjar som de flesta gamedays med ett vankande fram och tillbaka i köket med en kaffekopp i handen och snus under läppen. Frukost intas och man är redo! Hämtar upp #25 på vägen, stannar på macken och inhandlar H2o till medhavd mat, #25 saknar även hon vatten och så putade hon med underläppen och vips...så fick hon även en banan!

 

Bussen är som vanligt på plats och chaufören laddad, nu kör vi! Hämtar upp gänget som ska kliva på i Kalmar och även #18 i Nybro! Nu är vi på G! Håll i hatten Fröjered, för nu jävlar kommer det ett revaschsuget gäng!!

 

Å söte Jesus vilken revasch, visserligen leder vi "bara" med 0-1 efter första perioden, men spelet både offensivt och defensivt spel bådar gott! Inte nog med att försvaret dödar det mesta som kommer mot mål, #79 gör sitt i kassen och spikar igen fullkommligt!

 

I andra drar vi i från till 0-4 innan titorna från Tidaholm och Fröjered lyckas snubbla in ett mål! Denna period är en av de bästa jag sett på mycket länge!!

 

Tredje blir en kamp mot klockan, vi spelar otroligt bra innebandy, rullar runt, släpper boll och tar ytterst få förhastade och dåliga beslut!! Framför eget mål var det snabba och resoluta beslut som gjorde att titorna från Tidaholm och fröjered alldrig ens var i närheten, när sen Fröjered drar på sig en utvisning med två och en halv minut kvar av matchen har vi bollen och #79 hoppar ut och vi är 6 på plan, vi rullar boll i 1 minut innan domarna blåser och vi blir 5 mot 4! Nisse begär time out och det beslutas att vi bara ska rulla av matchen, och det gör vi!!

 


En av de skönaste segrar som vunnits i denna hall var ett faktum, och ett slag på käften till alla som säger att vi inte har något försvar!!

 

I dag var det många som drack vatten i floder, men de som drack bäst idag från min synpungt var #4 #19 #79 och #97

 

Det är många fler som gjort sig förtjänta av detta idag, vill bara nämna de tre i avlastningsfemman, #10 #18 coh #25 som gör ett jävulst bra jobb i sina inhopp idag!

 

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!

 

Ted!

 

ÖKA TACKTA SISTA KVARTA TIDAHÖLM!


De berömda 20 sekunderna!

Detta kommer bli ett litet annorlunda inlägg i sargkanten, för en gång skull vill jag försöka ge mig på konsten att fokusera på "fel" sak!!

 

20 sekunder!
Det är vad alla pratar om, de sista 20 sekunderna, hur kunde detta hända?
Vad gjorde ni där?
vart var ni?
Varför gjorde ni så?
varför gjorde ni inte så?

 

Men det är ingen utifrån som säger, vilken utomordentligt bra match ni gjorde i det stora hela!!
För det tycker nämligen jag, jag tycker att alla ni förståsigpåare kan komma ner en träning och bevisa att ni kan ta en plats i båset/planen, jag tycker förresten att ni ska vara på träningarna 3 dagar i veckan, jag tycker ni ska följa med på bortamatcher, sitta i en buss i 2-5 timmar, enkel resa, kliva ut på planen och prestera!
Jag tycker ta mig faan att ni kan be om ursäkt för era tankar och i vissa fall ord!!

 

För är det någon som på fullaste allvar menar att tjejerna och övriga lagmedlemmar inte gjorde en bra match fram till att det var 20 sekunder kvar kan dra åt helvete!!!
Vi släpper visserligen in två "lätta" de 5 första minutrarna, men sen jävlar växlar vi ner och kör om! Vi visar en lagmoral som få kan mäta sig med, vi rullar runt och spelar jävligt bra innebandy.

 

Sen kommer dom, de där berömda 20, men va fan, vi har väl alla fått hjärnsläpp, vi har väl alla haft en dålig dag.

 

Sen kan ni vara övertygade om att vi kommer enbart gå stärkta ur detta, vi är en lagmaskin som i dessa tillfällen knyter näven i fickan, svär ett par gånger! Sen skrattar vi åt eländet, vi gasar, vi växlar ner, vi kör om!!

 

Bästa vattendrickare denna match måste väl få bli SödraDals tränarstab som lyckades med sitt genidrag, nu skulle de förmodligen inte kunna göra om detta ens på 10 försök, man måste ha en hiskelig massa tur för att lyckas med den manövern!!

 

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!


Ted!


Skånerånet!

Dagen är här, den där dagen vi ska åka ner till Ängelholm och piska dit Fbc Engelholm.
Bussresan ner flyter på som det sig bör, det sovs lite oroväckande länge på bussen, det är ju å andra sidan lite mitt fel, det är ju jag som ska se till att de inte sover, så förmodligen sov jag med! :-)
Vi har även plockat upp #18 som har sin premiär i det cyanblå stället denna dag, kan tänka mig att det var lite pirrit att vänta på bussen idag!


Väl i Ängelholm hängdes uppvärmningställ och matchställ upp på sina respektive krokar, sen sprang tjejerna ut för att skaka av sig bussresan, #17 var även med i protokollet idag, dock spelade hon inte pga sin fot, men det är på bättringsvägen. Det är fart på tjejerna under uppvärmningen och det ser bra ut!

1:a är igång, Äckelholm...nej jag menar ju Engelholm, förlåt, gör 1-0 vi gör 1-1 de gör 2-1 vi gör 2-2 sen slutar den, värt att nämnas är att det domarna var skitdåliga i denna perioden, de var även från Äckelholm...nej förlåt Engelholm. båda lagen fick en utvisning var i denna perioden, deras pga felaktigtavstånd och våran pga domarna!

2:a perioden, Engelhom gör 3-2 efter 10 sek 19 sek efter det kvitterar vi 3-3. Sen jävlar smäller det, 3-4 3-5 3-6 och innan paus lyckas väl Äcklen...nej, Engelholm göra 4-6. Vi gör återigen en bra period.

3:e perioden blir en låååång plåga, domarna är så dåliga att jag får ett skarttanfall rakt i ansiktet på en av dom, vi åker på två utvisningar i den perioden, nästan samtidigt, spelar 3 mot 5 och vi håller på att göra mål, Äckelholm...nej, Engelholm hade världens chans att komma in i matchen igen, men kan man inte spela innebandy så kan man inte! Inte ens när de var 7 utespelare (Domarna inräknade) och vi tre lyckades de peta in bollen.


Vi gör ytterligare ett 4-7 precis när vi blivit fulltaliga, och jag kunde inte låta bli att säga högt och tydligt så domarna skulle höra...GUTTANS, visa ut ett par spelare till så vi får mer bensin att köra över äcklen!
Domarna var katastrof, nått av det värsta jag varit med om faktiskt, de blåste konstant åt ett håll, och det var inte vårat, visst, vi fick några med oss, men de var så självklara att det gick inte att missa. Deras tränare är väl ett kapitel för sig, så han är inte ens värd tiden det skulle ta att förklara, så nog om den stollen!

Det är i alla fall fruktansvärt skönt att åka hem lastade med 3 poäng, vi gick från klarhet till klarhet, vi slet för varandra och det bästa av allt, vi lät oss inte nedslås av det otroligt fula spel och urbota dumma och dåliga domare som Äckelholm...nej Engelholm bjöd på!

Bästa vattendrickare idag är inte lätt att ta ut, hela laget gör en jävla insatts, tredjelinan gör ett kanonjobb när de är inne, men måste jag framhålla de som drack bäst så blir det.......#5 #9 #12 #19 och #74

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!


Kungälven som blev en bonnabäck!

Att vakna denna morgon med ett leende på läpparna visade på två saker, det ena var att panodilen mot förkylningen från helvetet fortfarande verkar i kroppen, den andra var att det var dax, dax för match, match mot Kungarna av älven!! 
 
Vaknar som vanligt vid 5 med en känsla som var sprängfylld av lust och längtan efter 3 poöng, men denna dag kommer gå i inkomstens tecken, inkomsten blir då i form av 3 poäng och ett underbart jävlar anamma!! För det är det som krävs idag, ett satans jävlar anamma!!
 
Att spela match mot ett lag som åker jojjo upp och ner i seriesystemet kräver sin man, eller i detta fallet sin tjej, att bibehålla ett snabbt och osjälviskt spel, det är det som krävs idag.
 
Nåja, nu är vi på gång, eller i alla fall jag, det var samling för tjejerna kl 12.30 själv var jag där 10.45 utifallatt... man måste ju vara säker, säker på att man gjort allt i sin makt för att förutsättningarna ska vara så perfekta som jag, med min otroligt kraftiga förkylning, bara kan, förövrigt den kraftigaste förkylning som någonsin skådats faktiskt. Om en kvinna hade varit lika sjuk som jag är hade hon förmodligen...hostat två gånger, snutit sig och fött två barn!!
Men, hur eller matchboll, förutsättningarna har gjorts efter bästa förmåga och nu är det upp till tjejerna!!
 
 Pang! Bom! Katjingh! Pow! Knakelibrak! Och krackelibrankelfnatt!!
 
Kommer inte ens ihåg vad det stod efter första perioden, (feber) tror det var 5-1, och vilket spel, vilken lycka...vilka tjejer!! Man blir ju lika gråtfärdig som en snyftare på tv4 en fredagseftermiddag!! Man blir liksom glad i hela själen, man blir hänförd av tjejernas vilja och jävlar anamma!!
 
Man kan helt enkelt inte annat än att älska hela högen!!
 
Andra perioden var en febertopp tror jag, jag svettades och frös om vart annat och sen...just jag matchen var det ja. jo, det gick väl bra! Fortsatt övertag, fortsatt dominans, förtsatt suveränitet!! Fortsatt Fbc!!
 
Och nära döden som man är i sin förkylnings jävelhet drar man gärna på sig plasthandskarna och fyller livets vätska inför 3:e perioden!!
 
Någonstanns där åkte #11 i backen, någonstanns där insåg både jag och #11 att hon kommer aldrig jobba inom sjukvården, hon kommer aldrig kunna se True blood, #11 kommer aldrig bli blod-donator!! 
 
#19 gör vad bara #19 kan, skickar en piga från Kungalandet i omloppsbana, nja, i alla fall fick pigan en flygfärd över sargen, i alla fall fick publiken se att vi inte daltar med när motståndarna spelar rugby med klubbor i hand!!
För de spelade faktiskt inte innebandy, de var inte där pigorna från Kungälv, de hade en taktik, de hade en plan, men planen var vår, både den Kungälv hade tänkt ut och den vi spelade på!!  VI SPELADE SKITEN UR KUNGÄLV!! Vi vann med lätta 11-3 vi vann med flaggan i topp, vi vann med en fruktanvärt sjuk materialare!!
 
Bästa vattendrickare idag var hela 3:e linan som sitter på bänken stora delar av matchen, men när de hoppar in på planen gör de det med bravur!! #5 #97 #12 klunkade bra, #9 fick i sig en del vatten när hon i sin förvirring äntligen kom in på planen, #13 gör ett mycket bra inhopp på backen, sen dricker även jag en hel del vatten denna match!!
 
Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!!
 
Sen kommer även herrarna att fylla på vedförrådet med 3 pinnar, efter en match borta mot Skoghall, Grattis killar, det gjorde ni bra!!
 
Ted!

Islossningen i Vättern!!

Att man vaknade denna morgon med ett leende på läpparna bådade gott för både den fruktasvärt manliga förkylningen som husserat i min välbygda kropp i en vecka nu och för den stundande matchen mott vättarna från Kungälv! (Den ordleken med vättarna, den är inte att leka med om man kan sin geografi!)

Witches from the Grow up Lake!

  Då var den här, derbymatchen mot Hovshaga, eller som jag, (om än inte högt) nog hellre skulle vilja kalla det,
Då var den här, hatmatchen mot Mittlandstrollen!!
 
Varför dessa "hårda" ord??
Ja, du begriper nog när du läst igenom allt!
 
Svart ställ, jag älskar det svarta stället!! Ja, det är abselutum inget fel på det blå (förlåt, cyanblå) stället heller, men svart är svart!! Jag tycker bättre om svart helt enkelt, sen att man kan spela i uppvärmnings shortsen som det är tryckta siffror på är ju guld, då slipper man att leta på tvättlappen efter små jävla siffror, som jag i och för sig skrivit dit nästan själv, men det underlättar när man slipper den biten!!
 
Vi kom iväg som vi skulle, och ingen var sen, ny buss, fin buss , det är ju en bra start på dagen. Resten hämtas upp i Kalmar, maten kommer ombord, och jättegod mat får vi som vanligt från En Trappa Upp!!
 
Väl sittandes och mentalt förbereda sig för batalj, kan man inte låta bli att tetas lite med Pittohwicz, han är ett lätt offer med miljoner saker i huvudet, matchtider, vart vi spelar, hur många som är med, hur många som ska ha mat, inrapportering, beställa buss...ja, sen har han till råga på allt tentaplugg att göra med. Han gör ett bra jobb Polacken, och fruktansvärt lättretad när han är stressad, och då är ju jag helt fel person att sitta bredvid!!
Puss påre Polisch guy!!
 
Nåväl, för att spara tid tejpades det axlar och benhinnor i bussen, en del blundade så de fick vänta, de måste ju få blunda lite de små liven, men inte för länge, framme i hallen blir det för det mesta kaos, uppvärmningskläder, matchställ, massage, tejpning, linda klubba, fylla vatten....Va faan, är matchen igång?!? Man hinner liksom inte göra alla till lags innan match, de tysta de får tyvärr vänta, så nästa gång börjar vi med dom tror jag!!
 
Matchen ja, den vann vi med 9-4!!!
Moahahahaha!
Kan ni ha, mål efter 18 sekundet, sen rullar det på, tror vi var lite nervösa och spända i 1:a, låg under med 3-2 när vi klev av planen för vila. I 2:a gick vi ut och visade vilket lag som är bäst i Småland!!!
3:e perioden var en transportsträcka, ja inte så att det bara var att kliva ut och "bara vara" på planen, man kan inte slappna av mot något lag på den här nivån, då får man stryk!!
 
Nä då, all eloge åt Hovshagas tjejer på planen, de försöker i alla fall spela innebandy, men idag räckte de inte riktigt till, men det tror faan det, vi har ju fotomodeller på halvtid i vårat lag!
 
Sen #97 bara för att du inte fattar vad jag menar när jag skrivet vem som varit bästa vattendrickare så ska du få den benämningen alldeles själv idag!!
 
Så, bästa vattendrickare i denna match var...tamdada!!! #97!!
 
Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!!
 
Ps. Måste bara infoga en bild och hälsa den person som taggade oss lite extra idag, det var den människan som skrivit matchbladet, och till dig vill jag bara nämna, JA, det var 3 lätta poäng!! Ds.
 
Ted!
 
Detta var Hovshagas matchblad till publiken!
 

Satans jävla skit!

Jaha, då kanske man har lugnat ner sig så pass att man kan yppa ett eller två sanningens ord om helgens bravader och äventyr!
 
Eller.......
 
Ungefär som dessa barnprograms ledare uttryckte det på -80 talet!
 
 
I alla fall, känslan inför var kanon, var där i tid, men sen kom lite bekymmer, #17 matchställ var ju för faan inte med, arrrgh!
På telefonen, ringer Pitthowicz, jo då, det ligger i Kalmar så det kommer...Piiuhh!
Tejpning och massage av benhinnor och stela muskler!!
Check!
Byta blad på klubba!
Check!
Fylla vatten!
Check!
Nu kör vi!!
 
 
Fast det gjorde Warberg med, bättre än oss, vet inte vart vi var, vi var i alla fall inte på tårna vare sig kroppsligt eller psykiskt tror jag. Men inför 3:de du jävel, där kom kapaciteten hos tjejerna,
PANG!!
Det bara small, 4 mål på 1.03 minuter och plötsligt ledde vi med 4-3, och efter två flaskfyllningar och en uttryckning av nackmuskel kom även 5-3!! Nu jävlar, är vi på gång, bollen rullade vår väg och tjejerna spelade innebandy!!
Tjohoo!!
 
 
Men sen hände nått....jag vet inte vad, det var som om vi inte kunde ta det lugnt och bara spela av matchen, det var som om vi inte ville nöja oss med 5-3, det var som allt jävulstyg på en gång!!
5-4, 5-5 och med mindre än en minut kvar....5-6!
Satan i helvetes jävla skit!!
 
 
Nu är det ju så att vi måste ha någon att skylla på, så jag tar på mig den, skyll på mig!!
Jag hade ju inte guldtangan på!
 
 
Bästa vattendrickare då, ja #55 gjorde en bra insatts, även så #4 och #74, #11 skötte sig fint på backplats!!
 
Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!
 
Ted!
 
 

Malmhaug och Raggarbandy

Premiären avklarad och nu var det dax för Malmhaug att få känna på Fbc`s cyanblåa stål!!

För att försäkra mig om att #25 får i sig tillräckligt med vätska inhandlades även en Loka till henne. Väl anländ till bussens upphämtningplats visar det sig att, där fans faan ingen buss!

 

På telefonen, VA I HELVETE POLACKJÄVEL...VART ÄR BUSSEN??
Den kommer, lugn! I helvete heller, bussen ska stå här i givackt när jag kommer!!Den kom dock till slut, det var visst dåligt batteri på den lille rackaren!
I kalmar fick vi vårat nya fina cyanblå matchställ, av erfarenhet vet jag att det där med kläder är inte bara nått man spelar i, man ska ju se snygg ut också...hugeda mig sicket bekymmer! Så shortsen delades ut i bussen, de provades, godkänndes, innerbyxorna klipptes ut på vissa, de märktes med nr och allt är frid och fröjd. Benhinnor har tejpats och hälsenor är insmorta så nu är det bara att göra jobbet, krossa Malmhaug och inkassera 3 nya friska sköna poäng!!
#2 hade även lovat mig en överaskning till dagens match, blev lite orolig att jag skulle få ett par guldtanga efter uttalandet i Innebandybladet, men gud ske lov och vilja var det en dosa matchsnus som kom i min ägo, den tackar jag allra ödmjukast för!

 

Jaha, då var vi i Kulladals sporthall, ett golv som är fruktansvärt dåligt, men gott om frukt i omklädningsrummet, det tackar vi för. Uppvärmningskläder och matchställ delas ut och vi är på gång!

Matchen igång, inser väl ganska direkt att detta kommer inte bli den mest skönspelade matchen i världshistorien, Malmhaug spelar nog den fulaste och spelförstörande innebandyn som någonsin spelats i div 1 södra!!

 

varför, jo, för dessa reservdanskar kan helt enkelt inte spela innebandy, att man sedan har en ledare som skriker BRA när våra spelare flyger kors och tvärs är inget mindre än skandal och pinsamt!!
Domarna gjorde nog så gott de kunde, och det säger nog mer om deras kunskap än om deras kompetens, de blåste ordagrant för allt och ingenting, där var det blanda och ge på toppnivå!
Men, men, nu åker vi där ifrån med tre goa pinnar och en del blåslagna kroppsdelar. Det finns nog lag som kommer tappa poäng här i Kulladals sporthall, men de kommer förmodligen göra det mot ett sämre lag, ett Malmhaug som inte spelar innebandy utan fölitar sig på att domarna är lika dåliga som de och blundar för denna raggarbandy!!


Vi vann dock med 7-3 och är som sig bör glada för det!
Matchens lirare gick mycket välförtjänt till #74, i övrigat var #19 #12 #9 väldigt duktiga på att klunka vatten!!

Men vad vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!!


Ted!


Malmhaug!

Rent tekniskt så är detta något tidigt för ett Sargkanten inlägg, men måtte jävulen ta alla kycklingar om inte detta går vägen, jag lovar, här och nu, att om vi inte vinner matchen mot Malmhaug ska jag infria #2 Jessica Fivelstedt`s fruktansvärt felaktiga påstående, att jag har Guldtanga under matcherna, till dagens sanning! Så tjejer, vill ni inte se mig i guldtanga så....VINN!

Premiärmatch i Göteborg!

Ok, det var ett tag sedan, men jag ska göra ett allvarligt försök att hålla denna bloggen igång.

 

Att inför en premiär sätta sig på en buss 7.40 en söndags morgon med vattenflaskor, matchställ och övriga atteraljer, är en känsla som är svår att beskriva. det kan vara lite som när man kittlar ett barn som inte kan försvara sig, lite skräckblandat skratt!

 

Jag var nått oerhört nevös inför denna matchen, ska jag vara ärlig kommer jag knappt ihåg inledningen på filmen jag såg innan matstoppet, matstoppet ja....va åt vi för mat egentligen? Nån som kan fylla i luckan? Det enda jag vet med säkerhet var att doften på den toaletten inne på Statoil... var INTE mitt verk!!

 

Väl framme skulle det hängas upp matchställ, tejpas, masseras, lindas klubbor och fyllas vatten. Första perioden var nog nått av det nervösaste jag upplevt, jag hade ont i magen. Efter 10 minuter nämde jag för lagledaren att "Det släpper nog både i mig och på planen bara det blir ett mål." Mål blev det, dock i vårat mål, bakom en målvakt som övrigt i matchen var stabil som en Rauk! Vi kvitterade 3 minuter efter deras mål och gick till periodpaus med 1-1

 

Tänkte tanken, "nu är det gjort, premiären är inledd, nu jävlar växlar vi ner och kör om!" Jo, men fört måste ju naturligvis västkustpigorna peta in 2-1 men sen kom växlandet. 2-2, 2-3, 2-4 det var inget snack om saken, det var ett helt nytt lag som hade stegat ut för period 2

 

I tredje var det bara att bevaka segern, kanske försökte vi där lite för mycket att stänga matchen, men å andra sidan var det inget snack om vem som skulle ta hem segern. Där ifrån åkte vi med våra huvuden högt burna, det enda som tyngde oss var tyngden av tre poäng. men en sak är säker, Göteborg kommer att gå bra i år, nu är en premiär alltid en premiär, men jag tror nog att det kommer att kammas hem en del poäng i Torparhallen säsongen 2014-15. Målen gjorde #97 (2st) #19 och #4. #4 som förövrigt gjorde sin första match i Fbc och sitt första mål i Div.1 södra!

 

Man inser när man kommit hem med en seger i bagaget, att man förmodligen inte varit den bästa maken/fadern under veckan innan premiären, för när man landat i soffan har det där stela leendet och den korta stubinen som legat som ett ankare efter en i en hel vecka, skrikits ut och fastnat i väggarna i Torparhallen, man kommer i Göteborg att kunna höra detta i dagar att komma. Man känner sig tillfreds och förbannat nöjd med en vinst i premiären!

 

En vinst som var så oerhört viktig för alla inblandade, en vinst som talade om att vi är och har varit på rätt spår.

 

Hört vid sidan av planen: En Göteborgs suporter säger, "Inget snack om saken, rätt lag vann!" Det är väl bara att hålla med!

 

Waterboy!

 

 

 

 

Ny dator ny säsong!

Ny dator ny säsong, nu ska vi se om det inte kan bli lite rapporter från sargkanten!!
Happy new season!!
 
Ted!

12-12-12 Hovshaga

Men varför i alla pottsorkars eländiga levende lägger man bortamatcher mitt i veckan!! När hu'un ska man sova??
 
Sen drar de iväg en till Hovsgaha av alla ställen, där har man ju samlat Svergies alla svagsinta!! (Kanske inte riktigt sant...men fan vet!)
 
Nu började det ju som vanligt med dessa förbannade strumpor som inte kan finns på plats då de ska!! Hur svårt ska det va? Slutade ju med att jag som inte ens skulle till de svagsintas land fick byta bort min jour och ta en timmes ledigt, för att med våld och hot om vedergällning bryta mig in hos en annan materielare och "stjäla" strumpor av honom!! Nu visste han om min situation, och då kan man ju i alla fall säga att strumporna är ärligt stulna.
 
Väl i Hovshaga visar det sig att omklädningsrummen inte gick att låsa...hm, sa jag något om svagsinta förut?
Nä nu ska jag inte vara sån mer, inget mer svagsint...jag lovar!
 
Trollpackorna från Kronobergs mittland började matchen i ett rasande tempo, och vad gjorde vi, ja det vet nog ingen, för vi var nog bara kroppsligen på planen, i huvudet kanske flickorna lussade för sina pojkvänner eller nått, på planen var de inte de första 10 minutrarna 0-3 i arselet! Men sen jäklar, sen visslade det till i de Kronobergska nätmaskorna! 3-1 3-2!! #28 sköt så till och med de utomordentligt duktiga domarna var imponerade!!
 
I tredje perioden hittade först den alltid spelbare #88 nätet, och sedan gjorde #3 sitt första div.1 mål genom tiderna! Grattis! Vad betydde då detta mål, jo, underläget var upphämtat, uppätet och utsketet!! En sjöman i ett rum med 10 oskulder och en kagge rom hade förmodligen inte varit gladare än vad jag var då!! Vi leder matchen...i två minuter!! Sen lyckades väl de blåklädda snubbla in en kvittering!
 
Nåja, förlängningen blev resultatlös så vi åkte i alla fall hem med en pinne, och med tanke på den starten var det inte illa pinkat!!
 
Sen var det ju det här med att sova i bussen på vägen hem, DET hade jag velat göra hela vägen!! Med tanke på att man skulle upp om några timmar och förflytta ett par ton snö... men se det gick inte, #19 var ju nöd tvungen att RINGA från längst bak i bussen och höra om hon fick åka med mig hem?? Nä, det fick hon inte!
 
Bästa vattendrickare denna dag! #12 #28 #88, + en liten skvätt vatten drack även de som hoppade in och avlastade...vilket jäkla lass ni drog, mycket bra gjort tjejer!!
 
Men...va vet väl jag, jag fyller ju bara vatten!
 
Ted!

RSS 2.0