Premiärmatch i Göteborg!

Ok, det var ett tag sedan, men jag ska göra ett allvarligt försök att hålla denna bloggen igång.

 

Att inför en premiär sätta sig på en buss 7.40 en söndags morgon med vattenflaskor, matchställ och övriga atteraljer, är en känsla som är svår att beskriva. det kan vara lite som när man kittlar ett barn som inte kan försvara sig, lite skräckblandat skratt!

 

Jag var nått oerhört nevös inför denna matchen, ska jag vara ärlig kommer jag knappt ihåg inledningen på filmen jag såg innan matstoppet, matstoppet ja....va åt vi för mat egentligen? Nån som kan fylla i luckan? Det enda jag vet med säkerhet var att doften på den toaletten inne på Statoil... var INTE mitt verk!!

 

Väl framme skulle det hängas upp matchställ, tejpas, masseras, lindas klubbor och fyllas vatten. Första perioden var nog nått av det nervösaste jag upplevt, jag hade ont i magen. Efter 10 minuter nämde jag för lagledaren att "Det släpper nog både i mig och på planen bara det blir ett mål." Mål blev det, dock i vårat mål, bakom en målvakt som övrigt i matchen var stabil som en Rauk! Vi kvitterade 3 minuter efter deras mål och gick till periodpaus med 1-1

 

Tänkte tanken, "nu är det gjort, premiären är inledd, nu jävlar växlar vi ner och kör om!" Jo, men fört måste ju naturligvis västkustpigorna peta in 2-1 men sen kom växlandet. 2-2, 2-3, 2-4 det var inget snack om saken, det var ett helt nytt lag som hade stegat ut för period 2

 

I tredje var det bara att bevaka segern, kanske försökte vi där lite för mycket att stänga matchen, men å andra sidan var det inget snack om vem som skulle ta hem segern. Där ifrån åkte vi med våra huvuden högt burna, det enda som tyngde oss var tyngden av tre poäng. men en sak är säker, Göteborg kommer att gå bra i år, nu är en premiär alltid en premiär, men jag tror nog att det kommer att kammas hem en del poäng i Torparhallen säsongen 2014-15. Målen gjorde #97 (2st) #19 och #4. #4 som förövrigt gjorde sin första match i Fbc och sitt första mål i Div.1 södra!

 

Man inser när man kommit hem med en seger i bagaget, att man förmodligen inte varit den bästa maken/fadern under veckan innan premiären, för när man landat i soffan har det där stela leendet och den korta stubinen som legat som ett ankare efter en i en hel vecka, skrikits ut och fastnat i väggarna i Torparhallen, man kommer i Göteborg att kunna höra detta i dagar att komma. Man känner sig tillfreds och förbannat nöjd med en vinst i premiären!

 

En vinst som var så oerhört viktig för alla inblandade, en vinst som talade om att vi är och har varit på rätt spår.

 

Hört vid sidan av planen: En Göteborgs suporter säger, "Inget snack om saken, rätt lag vann!" Det är väl bara att hålla med!

 

Waterboy!

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0